• 24775閱讀
  • 1146回復

好波不如好運! [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30  發表于: 2012-11-20
回 realwayutd. 的帖子
realwayutd.:利記嚟緊十週賽程如下:
Fixtures Date Gameweek Opponent
25 Nov 13:30 Gameweek 13 Swansea (A)
28 Nov 19:45 Gameweek 14 Tottenham (A)
....... (2012-11-20 12:57) 

KEEP 得過係KEEP 得過,不過我相信大部份人都唔會KEEP 得長。包括我。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 31  發表于: 2012-11-20
回 朗尼 的帖子
朗尼:上次,唔知呀邊個叫我放jess入sto龍...........俾晒數據,黎緊賽程幾好...點知[表情] (2012-11-20 13:03) 

投資涉及風險………

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32  發表于: 2012-11-20
回 ODIN 的帖子
ODIN:個人黎講始終唔太鍾意用成27/8蚊重注VPS∼∼
回報亦未必佳∼ (2012-11-20 13:11) 

問題係今屆到現時為止,大家都KEEP 住好多平價人。你唔用咁D 係D 貴價人身上,你D 錢多出黎係無用的………

唔駛講其他,我宜家呢個陣都唔係差哎。執一兩個位都可以收工。但我宜家係有19.1 剩的………

咁你話,你換碼個陣係咪自自然然又會搵D 好貴既人黎換?

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 33  發表于: 2012-11-20
回 朗尼 的帖子
朗尼:係呀,入兩粒,你估咁易咩!
加上冇左朗尼,中場組織差左好多! (2012-11-20 13:17) 

其實唔駛入兩球的。以對上兩場為例,只要係現有分數上,入多一球,佢都已經有二十分了。

二十分,回報得六成多D,七成都唔夠,但要留意,買貴人同買平人,你唔可以要求有一樣的回報率的。因為基數都差幾遠。

離線reyes1718
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 34  發表于: 2012-11-20
若要生活好,咪買_ _ _
雖然我今週靠蘇7同連拿爆左分 不過最後可能只KEEP 偷返尼既史達寧 一次過放哂荷西 S7換VPS
因為利記以往一受重視就會失手
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 35  發表于: 2012-11-20
回 麻凡 的帖子
麻凡:[表情] 而且仲要作客~~
兩週都係咁, 我問左好多次, 唔好明點解個個寧願做骨煲皇都要入..........[表情] (2012-11-20 13:22) 

因為D 骨都係煲緊湯的。唔可以話掉就掉的。

宜家大家似乎係因為D 「骨」而要「捱」貴人。而唔係因為貴人而要捱D 骨。留意兩者之間既分別。

而結果出黎,亦唔見貴人+骨既買法,會比平均投資既方法黎得低分。因為你要買得平均,即係你唔會KEEP 住D 平骨,而今屆暫時黎睇,D 平骨既回報係超級理想的。

卡穌、LALA、史達寧、疏尼、基奧特回報都接近一倍甚至超過一倍!但呢到只係佔你總資金既三成。用左五個位。你要用餘下個七成,買剩番既六個位。籠同後防又唔多貴人,反而成日有D 平價荀貨走出黎。分分寧你要用五成既資金去買剩番落黎個兩三個中前場位。你又點可能唔買貴人呢?

當然,無KEEP 開人的就唔會有呢個「煩惱」了。

離線haa
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 36  發表于: 2012-11-20
好同意呢句 好波不如好運 就算分析計數得再好 球員偏偏發波瘟都冇計
岩岩個週截止前轉唔切s7 個陣淨左成8蚊 但偏偏爆分  
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 37  發表于: 2012-11-20
回 Z131 的帖子
Z131:樓主講得好[表情]
如其埋怨昨天, 不如展望將來[表情]
....... (2012-11-20 13:58) 

CCC 有正咩?

韋堅遜傷出喎。

拉菲爾………

離線haa
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 38  發表于: 2012-11-20
今週好似係費sir係奧脫福立像既大日子

撐硬曼聯
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 39  發表于: 2012-11-20
回 barbar 的帖子
barbar:寫得好。。個題都好有意思YFF真是靠運多[表情]  (2012-11-20 14:34) 

又唔係靠哂運既。

我好信一句說話,幸運係會走向努力的人!

YFF 好講運,但都好講資料!唔係好友某幾位熱心會員不斷提供大量訊息比我地,單單講運係無得玩的。因為你頂多咪一兩周好運,你唔會38周都咁好運吧?

我認為,你能否係季度完結前,打入頭個幾百位,係實力同努力既表現,絕非幸運。但係係個幾百位精英之中,你排100 定10呢?有時就可能要講少少運了。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 40  發表于: 2012-11-20
回 reyes1718 的帖子
reyes1718:若要生活好,咪買_ _ _
雖然我今週靠蘇7同連拿爆左分 不過最後可能只KEEP 偷返尼既史達寧 一次過放哂荷西 S7換VPS
因為利記以往一受重視就會失手[表情]  (2012-11-20 16:10) 

我今周無買安歷基真係好飲恨!

難得副隊有位有錢,就係差個少少,買唔起安歷基(又無偷到喎),只能退而求其次買史基泰爾,估唔到安歷基爆到九彩………

無運囉。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 41  發表于: 2012-11-20
回 haa 的帖子
haa:今週好似係費sir係奧脫福立像既大日子[表情]
撐硬曼聯  (2012-11-20 16:20) 

我淨係知,連買兩周VPS都唔中,今周如果唔買佢又爆出,我會嘔血嘔多十倍。

離線reyes1718
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 42  發表于: 2012-11-20
我都覺得玩YFF唔只靠運 有時係你根據分析再判斷點買人 之後爆分就會超開心

好似上面師兄話下場係費sir係奧脫福立像既大日子 我會因為咁買硬VPS

E D外在因素好邪 唔到你唔信
離線鬼影炎光
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 43  發表于: 2012-11-20
明顯我呢周就係好運啦......Berbatov / RVP 唔爆我先升得咁快~唔係一早死左

仲記得星期六係條街度, 等Arsenal陣容....去到7:57先有, 唔係就真係已經將Giroud轉左D.Cisse架喇~

玩YFF功課係要做的, 爆唔爆就真係講運仔, 但最低要求你都買中左個正選先啦~
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 44  發表于: 2012-11-20
回 鬼影炎光 的帖子
鬼影炎光:明顯我呢周就係好運啦......Berbatov / RVP 唔爆我先升得咁快~唔係一早死左
仲記得星期六係條街度, 等Arsenal陣容....去到7:57先有, 唔係就真係已經將Giroud轉左D.Cisse架喇~
玩YFF功課係要做的, 爆唔爆就真係講運仔, 但最低要求你都買中左個正選先啦~ (2012-11-20 16:38) 

是的!玩YFF,一定要做功課。唔做功課你幾好運都假。