• 23555閱讀
  • 811回復

WK9 -- 鬼影醫務所 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線鬼影炎光

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2012-10-25

現在是...少女時代

主要幫忙大家解決執陣上的困難, 我會盡力幫忙!! 大家隨便發問!!

病人須知
- 請清楚說明病情
- 如有選擇題, 請列明球員價格
- 最終買 / 賣球員請病人自行決定, 如爆了 / 放了! 請不要把責任推給醫生, 因醫生沒有拿槍迫你買 / 賣
- 如病人對球員產生「有預感會爆」,「琴晚發夢爆」,「對佢有D Feel」等, 醫生有權拒絕回覆, 因為Feel係大晒既!!

鬼影醫務所本周睇中的球員:

前鋒:  Defoe, Aguero / Tevez, Giroud / Podolski, Berbatov, Bent / Benteke

中場: Cazorla, Bale, Sterling, Oscar, Lallana, Nolan / Noble, Yaya Toure

後衛: Vertonghen, Cameron, Bassong, Jenkinson, Tamas, Lichaj

龍門:  Schwarzer, Mannone, Guazn, Jääskeläinen
===================================

初陣:
離線鬼影炎光
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2012-10-25
其他註診醫生推介:
Sam哥:
上次nolan, riether同gj都幾好....

到今個禮拜喇~~

不容錯失之熱選:
bale - 唔夠錢? 快d搵錢黎入佢啦.... 抖足一週, 對住不設防嘅southampton, 你唔係唔用呀?
guzan - 係, villa後防係有d傷病問題, 但實在冇咩其他龍門俾到大家信心.... 平平地, 同大家一齊死呢個位, 有多d錢upgrade下其他位都好嘛~~ 如果真係爆得出, 咪當bonus囉~~ 主場出戰, 對手又唔係強, 搏得過架~~

論盡心水之冷選:
giroud - 作客norwich, 雖然冇波入, 但偷價黎計已經回本, 呢場返到主場, 球隊真係時候振作, 隨時黎一場大炒, 炒夠3,4球, giroud起碼分到一球~~
vermaelen - 真心覺得佢差唔多係時候入波, 狀態唔好我知, 但以佢一季平均入幾球黎計, 呢個時候隊長正好以身作則, 入球波振奮球隊士氣!!
baines - 如果你夠錢, 真係不妨考慮佢.... pienaar停賽, 製造機會呢個任務將會更加靠baines.... 而且死球都會全權處理, 即使冇cs, 拎返8-10分都唔係問題, 加上主場表現極好, 話唔定真係守到cs返黎~~ 當然, 要回本可能有d難度, 但如果有錢剩, 拎得多幾分就多幾分啦~~
kolarov - 呢個好簡單, 如果正選上陣, 爆分機會都幾大.... 你知啦, 佢又鍾意起腳射門, 又鍾意係咁傳中, 好容易拎到雜分, 問題係, 唔知佢係咪真係會有正選嗰下麻煩.... 搏唔搏.... 睇你喇....

reve:
上週推介4件爆得一件B. jones,sad sad哋。
今次經過歐戰之後,考慮到每一隊有份出戰人腳、留力等等情況,今周雖然無麼心水,但係我覺得最值得玩既兩場大波波比賽系:

Newcastle    v    West Brom

D. Ba - 17.11 > T. Krul - 8.01 > J. Gutierrez - 9.47 > H. Ben Arfa - 7.27

根據往績,大比數交易都唔少,所以攻擊人馬確實用得過!雖然BA既身價已經偏高,但係對比Papiss Cisse就狀態好好多。中場jonas好多雜分,ben arfa就得分比較飄忽。至於點解咁大手交易都推介Krul呢??就係覺得就算無CS,都會有多SV+W。老實講,今周要有CS既球隊真係比較難。

Southampton    v    Tottenham

G. Bale - 22.23  > J. Defoe - 15.83  >  J. Vertonghen - 9.80

新爸爸今周可以講系大熱門,系唔會再放飛機既前提之下,其他野應該都唔需要補充了。至於Defoe,狀態好,不過歐霸打足全場所以都會有被ade sub-out既隱憂,但係依然系今周為數唔多既前鋒裡面比較熱既選擇。Vertonghen就大部分玩家以偷價持有,齊齊等爆分吧!

最後循例推介下d冷門廉價球員:
C. Benteke - Aston Villa - 6.83
M. Kightly - Stoke - 8.92
J. McAnuff - Reading - 7.99

Benny:

Guzan $3.82 $4唔到身價 主埸 對番榜尾 要負擔Bale 佢絕對可以考慮
Mannone $6.83 雖然上周阿記表現強差人意 不過2連敗後 今周對QPR 應該會生生性性!
Schwarzer $11.70 有錢 又想買個安心 貴價人選都算係一個選擇

Defenders

E. Lichaj $3.3 頭埸有陣容可以睇 無錢既朋友 都係可以唸下
Cameron $7.7 主埸對黑貓 應該都有D肉食
S. Riether $8.50 雖然作客 但對住雷丁 應該CS無問題
Vertonghen $9.80 大隊有 所以都係人有我有啦
Kolarov $13.90 主埸 CS機會大 本身屈分力強 有遠射 有FK 唯一都係正選問題要唸.

Midfielders

Sterling $6.54 長期回本骨 上星期更有入球 相信好多朋友都偷左!
Yaya Toure $8.24 曼城多個位國都成疑既時候 YAYA 都叫可穩 $8 既價錢都相當易入
Nolan $11.25 上周爆分 今周作客WIGAN 有望再爆 偷價絕對值博
Bale $22.23 抖足一周 對住不設防既SHN 作為熱刺進攻主力 應該都係今周熱門

Forwards

Giroud $9.97 雖然上周阿記打得咁差 不過佢都依然有7分落袋 今周主埸對QPR 應該可以爆啦掛
Berbatov $13.24 雷丁對家永遠都係推介 貝9可望大爆
Defoe $15.83 近況大好既DEFOE 對住SHN 應該可以收獲1G
Tevez $14.83 曼城好賽程 四個前鋒中 T32周中無出, 聯賽應該會正選上陣

[ 此帖被鬼影炎光在2012-10-27 12:40重新編輯 ]
離線鬼影炎光
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2012-10-25
實習醫生推介:

Rafer: (回本次數: 2/3)
G. Cameron
Stoke
Defender

Stoke 應屬今周CS最有望球隊,7.7蚊身價, 回本其實唔難.
加上佢都有雜分, 所以可放心去馬

p.s. 如果唔係之前推介過Begovic, 我應該會推呢位龍門,
雖然話對手一射就入, 但後防CS大過天, 8.32既身價真係諗得過

on1909 : (回本次數: 1/2)

O. Giroud 阿仙奴
(市價9.97)

阿仙奴連敗2場, 對norwich意外失分後, 今場主場對榜尾球隊一定格外留神及扭轉2連敗衰勢

O. Giroud 周中76mins後備上陣, 體力無問題, Oxlade-Chamberlain and Walcott 受傷, Gervinho會打邊路, O. Giroud 正選中鋒沒有問題

上上場對norwich 雖然沒有入球, 但有7分, 回本難度不高

上周推介衰左好sad, 希望今周阿記生性, 打番應有水準

[ 此帖被鬼影炎光在2012-10-27 10:49重新編輯 ]
離線alan1439
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2012-10-25
Guzan
Vertonghen Cameron. Santos
Cazorla ki lallana mcanuff
Rooney tevez podo

仲有1.02   有咩改善      仲有偷價mata nolan 舒華沙
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2012-10-25
報個到先~~
離線HINNNS
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2012-10-25
回 sikingthegreat 的帖子
sikingthegreat:報個到先~~[表情] [表情]  (2012-10-25 09:20) 

今週要睇住你個陣黎執先
離線Rafer
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2012-10-25
早晨 ~
離線鬼影炎光
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2012-10-25
回 alan1439 的帖子
alan1439:Guzan
Vertonghen Cameron. Santos
Cazorla ki lallana mcanuff
Rooney tevez podo
....... (2012-10-25 09:14)

呢周.....先要既係Bale......我見外國既玩家好多都有

Bale, Man City CF, Arsneal CF, Guzan, Vertonghen, Cazorla

呢6個位, 真係佔左80%~

所以你先要攪既係Bale~ KI 可以唔用都得
[ 此帖被鬼影炎光在2012-10-25 09:34重新編輯 ]
離線鬼影炎光
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2012-10-25
回 Rafer 的帖子
Rafer:早晨 ~ [表情]  (2012-10-25 09:25) 

最後一周實習~ 加油!!!
離線alan1439
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2012-10-25
點執到有bale?     我吾想放rooney@@
離線鬼影炎光
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2012-10-25
回 alan1439 的帖子
alan1439:點執到有bale?     我吾想放rooney@@ (2012-10-25 09:37) 

如果係咁的話, 就真係執唔到.....除非你食好多骨~

Tamas, Sterling ($3), Lichaj, Guzan......等等
離線Rafer
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2012-10-25
回 鬼影炎光 的帖子
鬼影炎光:最後一周實習~ 加油!!! (2012-10-25 09:33) 

一定 ~!
離線alan1439
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2012-10-25
如果吾想用mcanuff同6.幾的ki.      有冇更好的選擇?
離線鬼影炎光
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2012-10-25
回 Rafer 的帖子
Rafer:一定 ~! [表情] (2012-10-25 09:39) 

大家研究下$3 Guzan啦~

外國果邊多數係兩個組合:

1. Mannone + Lichaj
2. Guzan + Santons / Jenkinson

Guzan係唔係咁抵玩呢?
離線on1909
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2012-10-25
早晨