• 15569閱讀
  • 304回復

[論壇公佈]好友更換伺服器計劃---進入第二步 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 195  發表于: 2008-03-15
引用第193樓垃圾桶2008-03-15 22:32發表的“”:
而家用緊果間,激到muly同我兩個齊齊彈起.....
攪個domain name都攪左muly好耐
又試過比左錢話check唔返單
.......

好大可能係因為佢想趕我地走。因為250 一個月佢真係唔駛旨意有得賺!

生意生意!有得賺先係生意!先會有所謂既服務態度!我地若然一個月幫襯佢十萬八萬!你又睇下佢個態度會唔會變。

所以其實加錢upgrade ,未必無得諗。無未要同佢一般見識,攞自己黎鬥氣。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 196  發表于: 2008-03-15
引用第196樓垃圾桶2008-03-15 22:42發表的“”:
唔關事
個domain係hosting果邊送的
.......

佢送姐~唔係佢直接攪ga ma~
佢出$$叫其他公司攪ga ma~

喂!!轉左host, 会唔会用唔番ga........
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 197  發表于: 2008-03-15
引用第198樓老Shearer舒2008-03-15 22:52發表的“”:
佢送姐~唔係佢直接攪ga ma~
佢出$$叫其他公司攪ga ma~
喂!!轉左host, 会唔会用唔番ga........ [表情]

而家叫左muly轉返個domain去佢名下...

如果唔得既...我地會即刻開domain
方便大家Save & Print

fb: peterkl
垃圾桶四Be
Be Courteous, Be Kind, Behave, Be Patient
要為自己加油,彼得加油!!
惜日的光輝只停留在惜日;今日的光輝只停留在今日;明日的光輝只靠自己努力;彼得我一定可以再做奇蹟!!
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 198  發表于: 2008-03-15
引用第199樓垃圾桶2008-03-15 22:54發表的“”:
而家叫左muly轉返個domain去佢名下...
如果唔得既...我地會即刻開domain

叫佢起枱server响屋企la, 乾手淨脚~~
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 199  發表于: 2008-03-15
引用第200樓老Shearer舒2008-03-15 22:58發表的“”:
叫佢起枱server响屋企la, 乾手淨脚~~ [表情]

server係屋企唔係問題呀.......問題係條水喉唔夠放係data center穩定同大

垃圾桶四Be
Be Courteous, Be Kind, Behave, Be Patient
惜日的光輝只停留在惜日;今日的光輝只停留在今日;明日的光輝只靠自己努力;彼得我一定可以再做奇蹟!!
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 200  發表于: 2008-03-15
引用第201樓垃圾桶2008-03-15 23:04發表的“”:
server係屋企唔係問題呀.......問題係條水喉唔夠放係data center穩定同大

可唔可八吓, 依家server係乜東東server??
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 201  發表于: 2008-03-15
引用第202樓老Shearer舒2008-03-15 23:14發表的“”:
可唔可八吓, 依家server係乜東東server?? [表情]

用緊一部超舊既舊機

CPU Intel Celeron 700 MHz
RAM 256 SD ram
40G IDE hard disk

port位用緊100 Mbps既port位 standard的

垃圾桶四Be
離線朗仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 202  發表于: 2008-03-15
引用第203樓垃圾桶2008-03-15 23:15發表的“”:
用緊一部超舊既舊機
.......

做一部server
咁低要求就夠嫁喇?
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 203  發表于: 2008-03-15
引用第204樓朗仔2008-03-15 23:24發表的“”:

做一部server
咁低要求就夠嫁喇?

以前得既.........而家就唔得了

垃圾桶四Be
離線朗仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 204  發表于: 2008-03-15
引用第205樓垃圾桶2008-03-15 23:25發表的“”:
以前得既.........而家就唔得了

係個寬頻唔夠快
定係
部電腦行得唔夠快
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 205  發表于: 2008-03-15
引用第206樓朗仔2008-03-15 23:31發表的“”:
係個寬頻唔夠快
定係
部電腦行得唔夠快

部機唔得

文愈來愈多

垃圾桶四Be
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 206  發表于: 2008-03-15
引用第203樓垃圾桶2008-03-15 23:15發表的“”:
用緊一部超舊既舊機
.......

有無諗過汁過佢, 照放番响data center?
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 207  發表于: 2008-03-15
引用第208樓老Shearer舒2008-03-15 23:38發表的“”:
有無諗過汁過佢, 照放番响data center?

呢部係租的

而家係成部唔要

租第2部

垃圾桶四Be
離線ecko
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 208  發表于: 2008-03-15
其實有冇諗過用 PCCW 100M / 1000M~~

想知 而家個server upload bandwidth 用左幾多??
我聽人講, PCCW 100M upload 可以去到 3XXXkb~~
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 209  發表于: 2008-03-15
引用第210樓ecko2008-03-15 23:47發表的“”:
其實有冇諗過用 PCCW 100M / 1000M~~
想知 而家個server upload bandwidth 用左幾多??
我聽人講, PCCW 100M upload 可以去到 3XXXkb~~

100/1000....分分鐘條bandwith仲貴過server....

垃圾桶四Be