• 4488閱讀
  • 79回復

[花生] 大陸評論員話香港人係「狗」 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線呀威
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 60  發表于: 2012-01-21
引用第58樓啊謝2012-01-21 17:16發表的“”:
@孔庆东 : 刚刚接受了香港新闻台的电话采访,态度很友善,问我某些香港人是不是做得太过分了,我说不要紧,根源是南方报系断章取义,挑拨国家分裂。假如真有一个人说“香港人是狗”,那么这个人应该道歉。而这句话恰好是南方报系说的,所以我郑重要求南方报系向我并同时向香港人民道歉。支持南方报系认罪的举手!
http://weibo.com/kqdpku?topnav=1&topsug=1#1327121763718
.......

呢招推卸責任屈到

唔通南方報系有人拎住支槍叫你上節目講
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 61  發表于: 2012-01-21
引用第58樓啊謝2012-01-21 17:16發表的“”:
@孔庆东 : 刚刚接受了香港新闻台的电话采访,态度很友善,问我某些香港人是不是做得太过分了,我说不要紧,根源是南方报系断章取义,挑拨国家分裂。假如真有一个人说“香港人是狗”,那么这个人应该道歉。而这句话恰好是南方报系说的,所以我郑重要求南方报系向我并同时向香港人民道歉。支持南方报系认罪的举手!
http://weibo.com/kqdpku?topnav=1&topsug=1#1327121763718
.......

白痴

到底而家係邊個挑撥國家分裂
離線魚蛋
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 62  發表于: 2012-01-21
.......

果然係俾人hurt到癲左
離線Ar敬
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 63  發表于: 2012-01-21
離線yanyan
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 64  發表于: 2012-01-21
我屬馬架,多謝
一心只等葡萄熟透 嚐杯酒

引用第31樓國球旗2010-04-16 01:02發表的“”:

一個好友論壇,只得一個 yan 姐 [表情]  [表情]
離線朗拿度
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 65  發表于: 2012-01-21
.......

哩條友究竟想得罪幾多人
離線托利斯
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 66  發表于: 2012-01-21
算吧啦 條友諗住做全民公敵
離線阿清
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 67  發表于: 2012-01-21

離線智者
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 68  發表于: 2012-01-22
引用第61樓三郎2012-01-21 17:20發表的“”:
白痴 [表情] [表情] [表情] [表情]
到底而家係邊個挑撥國家分裂 [表情] [表情] [表情]

曲線救國

離線啊謝
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 69  發表于: 2012-01-22
引用第65樓朗拿度2012-01-21 18:04發表的“”:
哩條友究竟想得罪幾多人 [表情] [表情]

孔 慶 東 表 示 , 他 曾 經 批 評 北 京 、 上 海 和 深 圳 的 人 , 從 未 遭 人 攻 擊 , 要 求 攻 擊 他 的 媒 體 作 出 道 歉 。

http://cablenews.i-cable.com/webapps/news_video/index.php?news_id=376244

唔係好多,就北京上海深圳人
離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 70  發表于: 2012-01-22
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 71  發表于: 2012-01-22
引用第68樓智者2012-01-22 00:12發表的“”:
曲線救國 [表情] [表情] [表情]

香港國父
離線joN3
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 72  發表于: 2012-01-22
人禽之辨 係人自覺有異禽獸 係有理性 有道德既生物

香港人係 無情 fine 對你熱情只不過係一件非完全義務
我對你熱情唔係我應份 so far 唔會變成一件唔道德既事
何謂狗?
同样地,他媽的我唔用普通話又何干
會唔會因為咁比人罵欠德?

香港人有幾何話自己高人一等?
倒不如話b6自卑感作祟

學者。媽的
離線萊斯特
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 73  發表于: 2012-01-22
粵語係唔係方言?
離線icebati
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 74  發表于: 2012-01-22
引用第20樓tc22182012-01-20 18:04發表的“”:
我由美國睇真系怕有日黎多鑊六四..... [表情] [表情]

其實唔出奇啊…香港政府既錯係都要逼到兩地人互相仇視,最後蝕底既始終都係香港

講得唔好聽真係同狗無分別,香港有反抗能力咩?
中央暫時仲名義上尊重一國兩制,但佢地話反面就反面架啦

不要忘記,足球是最快樂的!