• 2068閱讀
  • 44回復

島主 心情靚靚 陣 wk4 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線bbq903

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2012-09-13
返多兩日工就放大假 , . 可能太耐未試個放半個月, 心情興奮莫名 而家已經充滿 holiday mood

##暫時假設vps, kagawa 受傷, 陣容如下  

門將
魯迪   諾域治  遷移 (在6.97買入)
評論 : 其實今週好多選擇, 但又冇話邊個夠穩. 用ruddy 主因係對方冇左caroll , 整體上已打折扣, 當然我除時會轉返 Lloris  

後衛
華美倫 阿仙奴  以11.63出售 (市價12.58)
拜恩斯 愛華頓  遷移 (在17.32買入)
贊堅臣  阿仙奴  以5.01出售 (市價5.47)

評論 : 錢太多當然upgrade 用拜恩斯 , 就算冇cs 都少分極有限, 其他兩個, 當然博cs, 不過如果出唔到diaby,  雲加九成機會用 ramsey , 到時都係轉走華哥較穩陣    

中場
S. Cazorla  阿仙奴  以5.66出售 (市價8.69)
Michu 史雲斯  以5.67出售 (市價8.17)
E. Granero 昆士柏流浪  以6.51出售 (市價6.51)
華倫西亞 曼聯  遷移 (在11.87買入)

評論 : cazorla+michu 機本上長放, 除非佢地有咩大傷, 否則都要keep . granero 好多罰球,角球處理 ,  加上車仔昨客好多時都唔習慣禁住對方黎攻, 加上qpr 今年都係like 打老虎, 所以我估granero 應該有唔少射門機會
最後講下用華倫西亞 , 倘若真係咁多unknown 出唔出到 的話 , 真係只有聰明仔同華西較為穩正. 估費sir 找邊個踢最前, 不如用華西不斷出波 執雜分好過  

前鋒
迪維斯 曼城  以12.36出售 (市價15.25)
L. Podolski 阿仙奴  以6.84出售 (市價8.36)
E. Hazard 車路士  遷移 (在9.58買入
)
唔用vps , 呢三個差唔多係鐵膽 , 如果要換可能係 podolski , 因為出ramsey 的話 , 局勢真係唔同晒, 到時可能考入多一個中場xxx

留意上兩屆九月份國際賽同歐聯之間該週聯賽, 發覺大部份英超隊都冇乜留力, 仲要去得幾盡 , 相反問題大多出現在再下一週聯賽內.  大家今屆都可以留意下 係咪都係咁  

仍keep 住 : vps, kagawa, maicon, lloris

# fyi , 上星期香討區發現yff 有bug , 就係可以睇到今週大家揀咩人. 本來我都唔信 , 但佢竟然pm 埋比我聽 我而家陣容.
但希望大家謹記足球是最快樂的, 玩yff 也是最開心的, 請大家都尊重對方, 不要這樣做吧.

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2012-09-13
太過份啦!!!!放半個月!!!!

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2012-09-13
有冇計過諾域治前後失左幾多球波?好搏下喎。

離線bbq903
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2012-09-13
回 freezefox 的帖子
freezefox:太過份啦!!!!放半個月!!!![表情] [表情] [表情] [表情] [表情]  (2012-09-13 12:03) 

過埋國慶返工
離線bbq903
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2012-09-13
freezefox:有冇計過諾域治前後失左幾多球波?好搏下喎。[表情] [表情]  (2012-09-13 12:03) 

呢個位真係好難揀 . 我會再想一想 , 但今週真係冇話邊個特別安全.
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2012-09-13
回 bbq903 的帖子
bbq903:過埋國慶返工 [表情] (2012-09-13 12:09) 

我得四日!

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2012-09-13
bbq903:呢個位真係好難揀 . 我會再想一想 , 但今週真係冇話邊個特別安全.  (2012-09-13 12:10) 

其實車仔都OK 的。雖然作客,但最壞打算都係無CS 者,唔會輸埋場波架。

我仲持有三個幾既樍機架。作客唔諗CS,正分應該都有機掛。問題係,你咁多錢唔用講唔通。

離線bbq903
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2012-09-13
freezefox:其實車仔都OK 的。雖然作客,但最壞打算都係無CS 者,唔會輸埋場波架。
我仲持有三個幾既樍機架。作客唔諗CS,正分應該都有機掛。問題係,你咁多錢唔用講唔通。 (2012-09-13 12:23) 

其實今週cs 真係唔易 .    本來曼聯ok , 但傷得 太多 , 而家連艾華都可能出唔到 .  真係冇邊隊cs 大.
我覺得車仔未必有cs .
離線on1909
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2012-09-13
Lloris 有正?? 好難估出邊個..
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2012-09-13
bbq903:其實今週cs 真係唔易 .    本來曼聯ok , 但傷得 太多 , 而家連艾華都可能出唔到 .  真係冇邊隊cs 大.
我覺得車仔未必有cs .  (2012-09-13 12:28) 

曼聯隨時有半隊出唔到………點打?

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2012-09-13
bbq903:其實今週cs 真係唔易 .    本來曼聯ok , 但傷得 太多 , 而家連艾華都可能出唔到 .  真係冇邊隊cs 大.
我覺得車仔未必有cs .  (2012-09-13 12:28) 

所以你都見,我係以無CS 既大前題下,考慮車仔失球多既機率唔高,羸波機會好高,最惡劣既情況下都應該都有幾分執既。

離線bbq903
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2012-09-13
回 on1909 的帖子
on1909:Lloris 有正?? 好難估出邊個.. (2012-09-13 14:13) 

可能唔出比出仲高分
離線bbq903
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2012-09-13
freezefox:曼聯隨時有半隊出唔到………點打?[表情] (2012-09-13 14:18) 

所以一個華倫已足夠
離線on1909
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2012-09-13
想問 E. Hazard 定 L. Podolski 好
離線on1909
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2012-09-13
bbq903:所以一個華倫已足夠 [表情] (2012-09-13 14:21) 

如果費sir出 welback打前鋒就死啦, 狀態好差