• 3586閱讀
  • 35回復

[服務]"0" 機價 PLAN [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線figo815

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2011-09-25

我想問下呢d "0" 機價 PLAN點計的 預繳 $4,680 係咪月費黎的? 係咪除左呢4680就唔洗比其他 月費就減晒呢4680為止

少用呢d plan, 思緒有d 亂, 攪唔清
離線庭...
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2011-09-25
預繳$4680即係你上台個陣要俾既買機費,但係之後就每個月退返俾你,每個月退返$4680/合約期
咁你每個月要俾既錢就係=月費(148/198/298/398) - 每個月退返你既預繳費 + (隧道費/增值務服費)
離線煙花
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2011-09-25
用戶被禁言,該主題自動屏蔽!
離線figo815
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2011-09-25
引用第1樓庭...2011-09-25 11:50發表的“”:
預繳$4680即係你上台個陣要俾既買機費,但係之後就每個月退返俾你,每個月退返$4680/合約期
咁你每個月要俾既錢就係=月費(148/198/298/398) - 每個月退返你既預繳費 + (隧道費/增值務服費)

引用第2樓煙花2011-09-25 12:03發表的“”:
係一個月扣小部份,除返你簽約咁多個月扣

咁如果用 148 果個plan 每個月都係俾$1X , 減返我宜家個plan, 即係$3000到就買到部gs2, 又好似幾抵玩wor
離線庭...
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2011-09-25
引用第3樓figo8152011-09-25 12:30發表的“”:
咁如果用 148 果個plan 每個月都係俾$1X , 減返我宜家個plan, 即係$3000到就買到部gs2, 又好似幾抵玩wor [表情]

係唔係咁著數你要問清楚3仔先知,我地呢d只供參考
因為上面個0機價plan可能要某d條件先做到
離線Ajax
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2011-09-25
e...岩我bor

不過$148果個簽成近3年約
離線PonG
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2011-09-25
我就係依個PLAN, 計番好似3千零蚊出1 部

預繳完後, 月費加下每月around 40-50
離線ttaal68
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2011-09-25
引用第6樓→※Pong※←2011-09-25 13:48發表的“”:

又幾正咁wor

不過好長約
離線vdick
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2011-09-25
其實計呢D PLAN...千其唔好聽D SALES計俾你睇果D每個月交幾多$$
十個有9個都係同係想令你唔記得你PREPARE果筆$$$

個PLAN抵唔抵...你只需要計合約期內總共要俾幾多$$$,同埋你會得到D咩黎考慮

以$148 PLAN黎計,佢分左18/32月約
18月約:
$148 X 18(月費) + $2280(機價) = 4944
32月約:
$148 X 32(月費) + $0 (機價) = 4736

計落就會發現剩要機~開個PLAN唔用都會抵過出面買
但係未計($12+$XX) X 合約期數既額外收費~~收足總數都要$7XXUP架
呢個就睇個SALES開咩OFFER俾你了
離線figo815
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2011-09-25
引用第4樓庭...2011-09-25 13:04發表的“”:
係唔係咁著數你要問清楚3仔先知,我地呢d只供參考 [表情] [表情] [表情]
因為上面個0機價plan可能要某d條件先做到

過埋呢個月先出機, 到時問清楚
離線figo815
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2011-09-25
引用第6樓→※Pong※←2011-09-25 13:48發表的“”:

點解重要around 40-50 o既 ? 40-50 除左隧道費重有咩費
離線figo815
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2011-09-25
引用第8樓vdick2011-09-25 14:31發表的“”:
其實計呢D PLAN...千其唔好聽D SALES計俾你睇果D每個月交幾多$$
十個有9個都係同係想令你唔記得你PREPARE果筆$$$
個PLAN抵唔抵...你只需要計合約期內總共要俾幾多$$$,同埋你會得到D咩黎考慮
.......

咁開個PLAN唔用就梗係唔抵啦
離線figo815
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2011-09-25
引用第5樓Ajax2011-09-25 13:41發表的“”:
e...岩我bor [表情]
不過$148果個簽成近3年約 [表情]

唔係成日換機其實都冇咩所謂 o既
離線炸炸帝
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2011-09-25
要簽都唔係簽 3 呀?
離線迪神
發帖
好友元