• 2258閱讀
  • 29回復

發惡夢... [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線sun

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2012-05-11
最近我發左一個惡夢...

其實我都唔知自己係真發夢還是假發...<<< 即係真有其事!

如常睡覺...訓到半夜感覺好熱! <<< 前幾晚我只開風扇...沒有開冷氣...
因為感覺熱...所以展轉反側...
在半夢半醒之間...望倒天花板有將報紙飛過我眼前...之後...

我全身不能動...我極力反抗...叫喊亦叫不出....
就算叫出聲...都不受控制咁唔知講緊乜! 總之咕嚕咕嚕咁...
當時心諗...究竟想玩乜呀?!

房間的窗廉一向拉埋...我在半夢半醒之間運用全身力氣想盡量將開d廉...
企圖將外面既光線入屋...等果d野知道天光啦...要走人啦...

如是者...我轉去另一個場景...見倒哂我既家人...(每一個人都在...)
見倒家姐問我...話想要雜誌中的手袋...(我當時仲在笑她...)
呢個場景不一樣...明顯唔係訓在床上...(呢個一定係發夢...)

到天光...起身啦...我旁邊的另一半同我講...
你發夢發到成日講野...但唔知你講乜...又在笑...唔知你笑乜...

我問仲乜見我咕嚕咕嚕唔叫醒我呀?
我當時被野搞呀!!!

佢話: 我聽倒你笑喎...鬼咁眼訓...點知你係唔係發緊好夢呀?
費時嘈醒你啦...

其實佢唔問我...我已經無哂印象...
但佢一問我...我即時記得番哂當時情況!
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線煙花
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2012-05-11
用戶被禁言,該主題自動屏蔽!
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2012-05-11
引用第1樓煙花2012-05-11 12:42發表的“”:
[表情] [表情]
你呢排無上好友...所以攪成咁
上返多d 就無事

我呢排工作上忙左好多...唔知係唔係壓力之下咁...

但夢見被鬼宅...既叫喊...係連我另一半都聽倒...又唔似係發夢喎...

離線煙花
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2012-05-11
離線Ar敬
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2012-05-11
引用第2樓sun2012-05-11 12:44發表的“”:
我呢排工作上忙左好多...唔知係唔係壓力之下咁...
但夢見被鬼宅...既叫喊...係連我另一半都聽倒...又唔似係發夢喎...

被鬼宅我以前細細過試過一次,好重好重咁宅住我,呼吸困難,過左陣就無事
離線庭...
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2012-05-11
引用第4樓Ar敬2012-05-11 13:48發表的“”:
被鬼宅我以前細細過試過一次,好重好重咁宅住我,呼吸困難,過左陣就無事 [表情] [表情] [表情]

我都試過瞓瞓下俾鬼壓,個刻呌唔到氣叫唔出聲,之後矇矓間我好辛苦咁講左句對唔住,之後就冇事
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2012-05-11
引用第4樓Ar敬2012-05-11 13:48發表的“”:
被鬼宅我以前細細過試過一次,好重好重咁宅住我,呼吸困難,過左陣就無事 [表情] [表情] [表情]

呼吸係困難架...不過最近呢次係可以大力出聲...只係控制唔倒自己字正腔圓...

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2012-05-11
就好似果d聾啞人士咁發聲囉...

離線朗尼
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2012-05-11
鬼影都冇隻......
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2012-05-11
引用第8樓朗尼2012-05-11 14:14發表的“”:
鬼影都冇隻...... [表情]

無見鬼呀! 但見倒報紙在我天花板飛過...

離線煙花
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2012-05-11
離線Ar敬
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2012-05-11
引用第6樓sun2012-05-11 14:12發表的“”:
呼吸係困難架...不過最近呢次係可以大力出聲...只係控制唔倒自己字正腔圓...

個次出聲都出唔到
離線Ar敬
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2012-05-11
引用第10樓煙花2012-05-11 14:17發表的“”:
咁見唔見到張紙寫左d咩?
可能係某單被殺案o既新聞,想你幫幫佢 [表情]

去tvb編劇啦
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2012-05-11
又係時候重溫,靈異事件簿∼
keep walking, keep scoring, let's do it again!!! YNWA
離線托利斯
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2012-05-12
前幾個禮拜發左個夢

有個女仔係入面叫我係Facebook加佢個名

跟住醒左即刻開部電腦search、真係有佢講個個名、但有太多個同名同姓

唔認得個樣