• 2806閱讀
  • 35回復

你地信唔信一直存在已久的事呢? [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線sun

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2012-06-08
有時用電腦好神奇...明明有d人用好多年都唔會壞...
有d人用上一年...什至幾個月就會hang機...even兩人買同一款型號同一款機...
某d人永遠用唔夠一陣就出問題...某d人就唔會無啦啦死機的...

我相信世上有些東西是存在的...不過它們不被發現亦不被相信!

大家可能以為植物...動物...人類...先至有生命有靈魂...
但點解死物會無? 佢地未一樣係食電...吸緊陽光? 什至食緊家中的塵? (我打個e.g. 吧...)

而家既科技真係而家先至有咩? 從前無? 定係根本一早存在但還未被人發現同利用呢...

可能以上講既野又好似發up風咁...不過我想講時又想講出黎...
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2012-06-08
其實你想講咩...
離線fatman
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2012-06-08
唔知點解我唸起李氏力場
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2012-06-08
「有時用電腦好神奇...明明有d人用好多年都唔會壞...某d人永遠用唔夠一陣就出問題...」

「我相信世上有些東西是存在的...不過它們不被發現亦不被相信!」

前文後理有咩關係?

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2012-06-08
「有時用電腦好神奇...明明有d人用好多年都唔會壞...某d人永遠用唔夠一陣就出問題...」

好明顯係QC 做得唔好啦。

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2012-06-08
引用第1樓liuming2012-06-08 16:04發表的“”:
其實你想講咩... [表情]

我想講既野你地唔明...咁我唔講了...

外星話...無計...hehe...

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2012-06-08
引用第3樓freezefox2012-06-08 16:17發表的“”:
「我相信世上有些東西是存在的...不過它們不被發現亦不被相信!」
.......

哈! 問得好...

即係話電腦有生命...識得睇人眉頭眼額...

你好情緒咩? 佢會帶比你穩定...

你同佢夾唔黎咩? 佢會成日無啦啦hang比你睇...

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2012-06-08
引用第4樓freezefox2012-06-08 16:17發表的“”:
好明顯係QC 做得唔好啦。 [表情] [表情] [表情] [表情] [表情]

咁都有可能...不過例子唔會只係電腦...

仲有石頭...明明有人盅落去流哂血...

但有人可以盅落去只係損小小...

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2012-06-08
引用第6樓sun2012-06-08 16:45發表的“”:
哈! 問得好...
即係話電腦有生命...識得睇人眉頭眼額...
.......

咁我一定係好好先生了。我用咩都好難等到佢壞的一天。

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2012-06-08
引用第8樓freezefox2012-06-08 16:50發表的“”:
咁我一定係好好先生了。我用咩都好難等到佢壞的一天。 [表情] [表情]

我都係架...好難用壞一樣電器...

皆因我情緒一向好穩定的...

離線鮮吊甬仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2012-06-08
其實你眼前既一切都可能係幻象, 係你自己想像出黎
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2012-06-08
引用第10樓鮮吊甬仔2012-06-08 17:04發表的“”:
其實你眼前既一切都可能係幻象, 係你自己想像出黎 [表情]

所以我未話...一d其實已存在既事物未被人發現囉...

離線亨利仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2012-06-08
我好似明你想講咩, 但係又好似唔係好明
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2012-06-08
引用第12樓亨利仔2012-06-08 17:15發表的“”:
我好似明你想講咩, 但係又好似唔係好明 [表情]

你信不信將來的世界會是用精神去統治...不是用書上的知識來統治的...?

離線亨利仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2012-06-08
引用第13樓sun2012-06-08 17:19發表的“”:
你信不信將來的世界會是用精神去統治...不是用書上的知識來統治的...?
.......

咁要睇下我地可唔可以突破到書本知識上既框框