• 11418閱讀
  • 276回復

[足球遊戲]【好友聯機 - FM2012】轉會大致上敲定,今晚準備開咧啦!(26/6) [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線reve

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2012-06-19
— 本帖被 迪神 從 【其他足球遊戲專區】 移動到本區(2014-06-25) —
又到放暑假時候啦!!!

近期晚晚都要等到凌晨245先有歐洲國家杯睇,眼金金咁白等可以做咩呢??
梗系打FM啦!!!

宜家有幸搵到Tom兄 - wongfanshing,可以幫手做host!!
所以好友FM團得而重見天日了∼∼∼
以下人士已經表態話ok,唔知仲有無人玩呢?

好友FM團2012
1. wongfanshing
2. reve
3. 加歷查
4. Kai王
5. ttaal68
6. jov
7. OldSosad
8. klinsmannabc
9. 英俊
10. CopoeL
11. ting007
12. 科高蘭尼紐約人
13. Valencia25
14.

其他細節既野,join佐先再商議吧∼
昔日戰友們,係時候在這個暑假,再次做鬼了!!!
[ 本文被reve在2012-06-26 12:03重新編輯 ]
keep walking, keep scoring, let's do it again!!! YNWA
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2012-06-19
大家每晚10-11pm記得on MSN呼喚,GOGOGO!!!

大家好∼
我哋玩既系【開心版 12.0.4】
今次玩英超,經過抽籤揀隊之後:

1       Manchester City                 /
2       Manchester United             /
3       Arsenal                              /
4       Tottenham Hotspur             /
5       Newcastle United             CopoeL
6       Chelsea                           /
7       Everton                         Kai王
8       Liverpool                         /
9       Fulham                         Valencia25
10       West Bromwich Albion        ting007
11       Swansea City                 加歷查
12       Norwich City                   科高蘭尼紐約人
13       Sunderland                   reve
14       Stoke City                     jov
15       Wigan Athletic                 SOSAD包尾無人要
16       Aston Villa                     wongfanshing
17       Queens Park Rangers         klinsmannabc
18       Bolton Wanderers             OldSosad
19       Blackburn Rovers             ttaal68
20       Wolverhampton Wanderers    英俊

大致規則如下:
1. 任何玩家不得搶其他玩家球員及職員;無品是可恥的。
2. 開波時要SET速度最快小一格+KEY;越快解決可以越早食花生睇波。
3. 轉會方面必須全現金交易(無分期),租借is OK;無budget既請賣人套現吧。
4. 各玩家可於M群討論有關買賣球員的消息,但希望各玩家在轉會期內才在遊戲中交易,以免中聯機bug,招致損失。
5. 開季期間既友賽請放心交卑你哋的助教,你可以放假了;要知道,出色的助教需要磨練,也是聯機勝利的關鍵。
6. 記得on MSN;不要忘記,吹水是最快樂的∼
[ 本文被reve在2012-06-22 23:14重新編輯 ]
keep walking, keep scoring, let's do it again!!! YNWA
離線jov
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2012-06-19
終於開波?
離線Valencia25
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2012-06-19
我都想玩呀
不過希望唔好太夜先玩
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2012-06-19
引用第2樓jov2012-06-19 21:58發表的“”:
終於開波? [表情]

開個post推推下希望成事啦
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2012-06-19
引用第3樓Valencia252012-06-19 21:59發表的“”:
我都想玩呀 [表情] [表情] [表情]
不過希望唔好太夜先玩 [表情]

咪就係宜家咁上下時間,大家食飽了、去完街街返黎,之後玩到睇波咯!
離線丹尼屎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2012-06-19
我都想玩但係未必日日可以玩到
離線klinsmannabc
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2012-06-19
離線ting007
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2012-06-19
要番INTERN
無緣了
離線wongfanshing
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2012-06-19
希望大家留意以下少少規則,
規則是可以再作修訂的.
咁樣聯機先會玩得開心=]

1. 如領隊未有事先請假不幸被炒後7日,仍未回來重掌球會,其他玩家則有權執教,期間任何玩家不得搶其球員及職員!!如有發現最高懲罰為除名.
2. 如沒有合理原因,不得自己轉換執教球會,否則最高懲罰為除名。
3. 為了提供良好氣氛,請多參與M群討論,希望各位能一星期抽3-4天支持.
4. 請各位成員在M群於自己名字之後加個隊名,以便識別。
5. 未得玩家同意不得搶其他玩家職員/球員,如有發現最高懲罰為除名.
6. 開波時要SET速度最快小一格+KEY (請經常留意)
7. 不可使用FM工具(技術人員除外)
8. 禁用買/賣人bug...(e.g.0+分期買/賣人,1場波後比錢買/賣人)
9. 如在排陣注冊等請在m群出聲,多次唔出聲又唔禁CONTINUE者幫你自動度假(=force)
10. 禁用禁區外角球遠射,一經發現,將受到懲罰!!
11. 若犯下以上任何規條,玩家會獲一個口頭警告,再犯將被除名。
12. 各玩家可於M群討論有關買賣球員的消息,但希望各玩家在轉會期內才在遊戲中交易,以免中聯機bug,招致損失。

**有關分期買人方面**
13. 買人首期為30%,分期24個月或首期為60%,分期48個月,希望各位買人遵守,一切問心,講個信字.
[ 本文被wongfanshing在2012-06-19 23:20重新編輯 ]
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2012-06-19
引用第9樓wongfanshing2012-06-19 23:08發表的“”:
希望大家留意以下少少規則,
規則是可以再作修訂的.
咁樣聯機先會玩得開心=]
1. 如領隊未有事先請假不幸被炒後7日,仍未回來重掌球會,其他玩家則有權執教,期間任何玩家不得搶其球員及職員!!如有發現最高懲罰為除名.
.......

果然系做慣host

等我提出幾點先:
買人方面我哋玩開全部唔用分期的
同埋每隊可以用既金額系由限定的
FM工具當然系全面禁的。。。不過用佐都唔知∼我自己覺得無麼大分別,玩開無用的。
set唔set角球再睇,今集好似無佐BT角球,所以問題可能唔大∼

當然,宜家仲系討論階段,大家卑意見∼
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2012-06-19
引用第7樓klinsmannabc2012-06-19 22:18發表的“”:
[表情]

龍哥係咪真係回歸先
離線wongfanshing
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2012-06-19
引用第10樓reve2012-06-19 23:15發表的“”:
果然系做慣host [表情] [表情] [表情]
等我提出幾點先:
買人方面我哋玩開全部唔用分期的 [表情] [表情] [表情]
.......

咁我可以del第13點了
離線CopoeL
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2012-06-19
自由JOIN的嗎?
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2012-06-19
引用第12樓wongfanshing2012-06-19 23:16發表的“”:
咁我可以del第13點了 [表情]

寫曬出黎無問題的,可以改架嘛