• 1615閱讀
  • 25回復

wk 23 阿記分析~ [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線yoshra11

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2013-01-18
近三場陣容

Arsenal 1-0 Swansea (g: Wilshere)(a: Giroud)
The FA Cup, Emirates Stadium
Wednesday, January 16, 2013, 19:30
4-2-3-1
                                    Szczesny
Sagna           Mertesacker        Vermaelen        Gibbs
                      Coquelin          Diaby(82)
        Walcott               Wilshere            Cazorla
                                    Giroud

Subs: Ramsey(82)

Arsenal 0-2 Manchester City
Barclays Premier League, Emirates Stadium
Sunday, January 13, 2013, 16:00
4-2-3-1
                                     Szczesny
Sagna            Koscielny          Vermaelen            Gibbs
                            Wilshere      Diaby(62)
Chamberlain(12)          Cazorla                Podolski(57)
                                       Walcott

Subs: Mertesacker(12) Ramsey(62) Giroud(57) Koscielny(red card)

Swansea 2-2 Arsenal (g: Podolski, Gibbs)(a: Koscielny, Giroud)
The FA Cup, Liberty Stadium
Sunday, January 06, 2013, 13:30
4-3-3
                                    Szczesny
Sagna          Koscielny               Vermaelen             Gibbs
                  Wilshere       Arteta      Ramsey(73)
Walcott                                                                 Cazorla  
                                         Giroud

Subs: Podolski(73)

今星期有幾樣野要留意...
1.哥斯尼已停賽完畢
2.謝雲奴非洲盃 唔需要考慮
3.阿迪達傷兩星期以上 兩場都應該見唔到佢
4.普度斯基係facebook話自己病左 有可能打唔到車仔 如普度唔係度santi應該會打翼
5.基奧特99%得一場正選
6.迪亞比上星期已復出
7.london超大雪 大家自求多福

死球名單 (自己觀察 未必100%準)
ck: santi(左) / walcott(左) / wilshere(右)
fk: santi(近,直接射門多數) / wilshere(較遠,斬入去比較多) / walcott(有射過但多數冇佢份) / 華美倫(唔該冰人提供)
pk: arteta>giroud>podolski

西咸我冇睇過....比少少意見就係 j.cole>reid>nolan 同埋noble傷左

講真係 呢個雙賽真係唔好食.....但係單賽又得史雲斯/西布朗果場好食d...咁冇計啦...
龍門:
施捷斯尼 11.93

對上次cs已經係聖誕節前對韋根..近兩場英超失4球
講真呢個價錢完全唔建議你入...我覺得你咁有錢去入科士打重好..
阿記d後防大家有眼睇...

後衛:
傑比斯 13.01、華美倫 11.03、沙根拿 9.55、梅迪殺卡 9.12、哥斯尼 5.25、贊堅臣 6.26
gibbs>華隊長>哥斯尼>sagna=梅毒>贊神

基比斯d進攻分一向都非常好 因為佢現實打法都係有前冇後架啦......yff就兇狠...現實就......
華隊長今年大跌watt 竟然一球都未入過 sot都係得3個 但係比起其他人佢得分力已經好好多..
哥斯尼排第三係因為價錢 5蚊起碼有一起正選(兩場就應該冇可能)
殺卡 太貴 沙格拿有可能sub一場 (已經連踢左3場90分鐘正選了)

中場:
禾確特 19.56、辛迪卡蘇拿 13.76(以5.67出售)、張伯倫 7.43、韋舒亞 6.00、藍斯 4.96
禾仔>santi=wilshere>100分>ramsey

禾仔應該係今星期必用鐵膽..唔需要多講 santi一樣啦...冇人冇掛...
係韋舒亞呢個特別少少 有ck開 同埋岩岩入完波 起腳都多d啦 !
ox 如冇意外得1場打 7蚊不如入個西咸路蘭啦..
藍斯除非你超窮 唔係都唔好考慮啦...佢現實同遊戲都係垃圾

前鋒:
普度斯基 10.56、基奧特 10.36

司機係fb話自己唔舒服 唔肯定出唔出到 加上就算佢出到都係得70分鐘打..我就唔搏啦.....
基奧特 雲加應該又用死禾仔架啦 佢應該有一場正選嘅...不過我就唔用啦...

其他推介:
盧卡古 - 有偷必用之選 睇好佢入2球+
米捷 - 主場對成篤屎 而且佢係靠組織入波果類 輕鬆玩弄d高佬啦..(好似係)
柏比施斯斯 - 冇左ba又買唔到remy(sorry紐迷...)佢已經係進攻核心..雷丁防守咁樣 應該有一粒入到
史杜列治 - 上場打mu一放佢出黎利記馬上復活 正選好穩陣 而且sam哥話利記今年打弱隊好勁(?)
拿斯尼 - 7蚊拿斯尼...唔係雙賽我實用..

補返我個陣先:

上好友勿認真

[ 此帖被yoshra11在2013-01-19 12:49重新編輯 ]
離線waing
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2013-01-18
ching 期待你今週既詳細分析   
離線kyo7532
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2013-01-18
support ching
離線siuzac
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2013-01-18
support下先!
離線yoshra11
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2013-01-18
更新ed
離線bennylau127
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2013-01-19

離線文仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2013-01-19
回 yoshra11 的帖子
yoshra11:更新ed (2013-01-18 23:58) 

好彩今周唔係對你
我用9個單賽
今週已死!!這是棄Game的好理由??
離線siuzac
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2013-01-19
唔講唔知沙格拿已經連續3場正選仲打足
離線yoshra11
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2013-01-19
回 文仔 的帖子
文仔:好彩今周唔係對你
我用9個單賽 [表情] (2013-01-19 00:02) 

我唔想用架..
但係打世界盃唔好玩命啦
離線文仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2013-01-19
回 yoshra11 的帖子
yoshra11:[表情]我唔想用架..
但係打世界盃唔好玩命啦[表情] (2013-01-19 00:03) 

想用阿仙奴10號
可惜中場無位,用左又太多錢
今週已死!!這是棄Game的好理由??
離線yoshra11
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2013-01-19
回 文仔 的帖子
文仔:想用阿仙奴10號
可惜中場無位,用左又太多錢[表情] (2013-01-19 00:09) 

用啦 睇好佢
離線buffettw
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2013-01-19
Support
離線bbq903
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2013-01-19
今週唔用禾仔都會用JACK , 但我最後都係兩個都用.

不過如果Podo 第一場唔打得, 咁我會揀佢哪. 最緊要都係對韋斯咸打正
離線LMHM
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2013-01-19
分析得好好~
最後只執到7個雙賽人
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2013-01-19

fk 仲有v5, jack仔應該係最少機會果個....

ck近幾場都係禾仔 同 jack仔一人一邊, 係上場臨尾唔知點解禾仔唔開俾返cazorla開....

podo 諗緊用唔用好, 第1場sub in, 第2場有正其實都唔係太差.....  

連續2場打比, 我驚jack仔興奮得滯, 情不自禁走去食閃卡.......