• 3076閱讀
  • 59回復

reve醫生號外:雙賽的迷思 - 現價S7系必用?? [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線reve

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2013-02-07
week26新年雙賽,梗系紅紅紅夠旺啦!!
大家都諗緊點樣可以用多d雙賽人,利物浦兩場主場出擊,實在系生活好到無得頂啊!∼∼

只不過,問題系,大家可以用到幾多件呢?
好多人都話,利記前鋒雙S系必備,加埋個神奇隊長謝拉特,然後執埋個Michu,咁已經可以可以稱得上最基本的了。
但係最大既問題系,今周d人好貴喔∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼

就咁睇皇牌蘇亞雷斯:
L. Suarez
Liverpool
Forward
27.32
現價27+既身價,可謂食佐你四分一既budget,再加埋神奇隊長:
S. Gerrard
Liverpool
Sell at 17.44
(market price 19.26)
小弟好彩少少有偷到,但係如果你話18、19蚊果d,係咪應該照樣去馬呢???

加上利物浦賽程其實都有d隱憂的,所以輪換情況依然不明朗:
Feb 11     20:00 GMT    Liverpool     v     West Bromwich Albion
Feb 14     17:00 GMT    Zenit St Petersburg     v     Liverpool  <-----------------遠赴俄羅斯!!
Feb 17     15:00 GMT    Liverpool     v     Swansea City
Feb 21     20:05 GMT    Liverpool     v     Zenit St Petersburg
Mar 2     17:30 GMT    Wigan Athletic     v     Liverpool

總結黎講,今周號外要討論既就係,收否應該放棄suarez,去谷后防?
要前定要後,大家可以自行選擇,小弟在此擺低自己個陣既唔同砌法,睇下大家有無咩意見。
同埋最重要就系想激發大家唔同既諗法,務求發人深省。

向前衝陣【五個雙賽】:
Bunn
vertongen   samba/monreal   agger
cazorla   holtby   sissoko   gerrard   pablo
sturridge   suarez

打後穩陣【九個雙賽】:
Reina
GJ   agger   jose enrique

cazorla   sissoko   gerrard   pablo   michu
sturridge   borini
/ 4.6前鋒

所以個分別在於:
Suarez + holtby + samba/monreal + vertonghen + bunn
OR
borini/4.6前鋒 + michu + GJ + jose + reina

唔知大家有咩諗法呢?
一件S7換咁多件雙賽。。。有無得諗?
歡迎再次討論,或者到隔離【鬼影醫務所】繼續吹水∼

祝大家新年繼續爆分!!!
keep walking, keep scoring, let's do it again!!! YNWA
離線n3chou
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2013-02-07
作為一個忠實利迷...
根據教練BR的出人模式.

S7肯定打足3場,除非有傷or停賽...
以S7唔入波都有10分左右,即係20分打底...
有入波即回本....
好難唔用喎!!

反而後防用現價A5就有d保留...
講真,寧願放棄神奇隊長都要入S7!!
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2013-02-07
仲諗住歐霸實hea踢影響不大, 原來要遠征......

s7我唔敢唔用, 開刀我會考慮史獨/g8, 始終前者唔知真傷定假, 後者尋晚又踢足....

本身有enrique, 如無意外 debuchy > 查查, 咁其實都2件df, 再換埋agger (or 加埋reina)就真係重注....

最衰你都見尋晚gj 係咁gut 哂腳 (都唔明學神咁都唔換walker..... )
離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2013-02-07
回 icemanbergkamp 的帖子
icemanbergkamp:仲諗住歐霸實hea踢影響不大, 原來要遠征......[表情] [表情]
s7我唔敢唔用, 開刀我會考慮史獨/g8, 始終前者唔知真傷定假, 後者尋晚又踢足....
本身有enrique, 如無意外 debuchy > 查查, 咁其實都2件df, 再換埋agger (or 加埋reina)就真係重注....[表情]
....... (2013-02-07 18:20) 

查查有冇得出ar?
定係會出返skertel??
離線Why
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2013-02-07
正隊都諗緊好冇放棄s7, 為左佢龍門攝緊件偷價bunn, 砌極都係得6件雙賽
如果放佢up其他位可能可以執多1,2件雙賽

副隊有s7下暫時9件雙賽, 可以砌夠10件
不過龍門係偷價turnbull

[ 此帖被Why在2013-02-07 19:18重新編輯 ]
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2013-02-07
我只係記得一件事:

S7 係聖誔快車檔期,人人唔睇好佢個陣(包括我同大批利迷),佢就場場爆比你睇………

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2013-02-07
點解係放棄S7, 而唔係放棄隊長?
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2013-02-07
我相信係 ... 始終佢係利記最殺食的一位
雙賽唔用真係好大冒險 !!!
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2013-02-07
哨牙7唔用好驚 唔入波都袋你10分一場
入1粒已經20幾分
2場出晒又入波50幾60分都可能有
離線yanyan
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2013-02-07
s7唔爆頂多攬炒 一爆就del得game
一心只等葡萄熟透 嚐杯酒

引用第31樓國球旗2010-04-16 01:02發表的“”:

一個好友論壇,只得一個 yan 姐 [表情]  [表情]
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2013-02-07
似乎大家第一個反應都系著重於無佐S7會點,而唔係1件換4件分散投資之後會點喔。。。   
hrmmmm
keep walking, keep scoring, let's do it again!!! YNWA
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2013-02-07
回 n3chou 的帖子
n3chou:作為一個忠實利迷...
根據教練BR的出人模式.
S7肯定打足3場,除非有傷or停賽...
以S7唔入波都有10分左右,即係20分打底...
....... (2013-02-07 18:13) 

啱啱去佐中東烏拉圭對西班牙表演賽,雖然我都覺得星期一佢依然正選,呢點應該影響不大。
歐霸第一回合佢應該rest,咁就對swansea都會出,而且多數唔會sub佢走,除非作客zenit輸太多但係又仲未死得,要靠佢出黎救主。

我唔懷疑佢正選機會,只係考慮緊個分散投資問題。d分數唔知會唔會等價回報。
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2013-02-07
回 icemanbergkamp 的帖子
icemanbergkamp:仲諗住歐霸實hea踢影響不大, 原來要遠征......[表情] [表情]
本身有enrique, 如無意外 debuchy > 查查, 咁其實都2件df, 再換埋agger (or 加埋reina)就真係重注....[表情]
....... (2013-02-07 18:20) 

enrique到時應該系fit了吧,GJ原本穩膽,不過我覺得佢應該無麼大礙的。佢兩個有可能收起一件出wisdom,不過enrique都可以推上去打翼,而且佢比較平。

放s7而唔放隊長,系因為s7套多10蚊出黎!!
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2013-02-07
回 ODIN 的帖子
ODIN:查查有冇得出ar?
定係會出返skertel?? (2013-02-07 18:58) 

好難講。。。查叔啱啱壯烈話季末退休了
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2013-02-07
回 Why 的帖子
Why:正隊都諗緊好冇放棄s7, 為左佢龍門攝緊件偷價bunn, 砌極都係得6件雙賽
如果放佢up其他位可能可以執多1,2件雙賽[表情]
....... (2013-02-07 19:14) 

你個考慮情況同我差唔多,不過你副隊點解咁厲害