• 7095閱讀
  • 197回復

[歐洲][求教] London朝聖之旅 + 巴黎出血之旅 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線HINNNS

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2013-07-12
而家PLAN緊 9月尾去英國+法國(巴黎)
暫時定左係 9月20 - 10月1

9月20-22 英國
9月23- 27法國
9月28-10月1英國

同埋希望可以睇到兩場波..
Sat Sep 21 Fulham H
Sat Sep 28 Tottenham Hotspur A

其實最主要係唔太知揀D咩地方既酒店好..
同埋有無咩係值得推介一定要去??

離線ArSo
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2013-07-12
可以上hostelworld搵下住既地方
酒店好貴
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2013-07-16
嘩!去成兩個星期,好有米呀!!!

倫敦去巴黎就梗係搭EURO STAR 啦。不過你留係法國成4, 5 日,淨係一個巴黎邊有咁多野行?

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線PonG
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2013-07-16
啱啱去完,巴黎唔算有好多地方好去, 你編好D 2.5 -3日都夠用

兩邊住你預都要20 EUR/POUNDS 到, 不過係hostel
離線PonG
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2013-07-16
巴黎都係個d 必去 , 凱旋門鐵塔羅浮宮, 遠多少少去凡賽E 宮

如果唔係好識美術野, 可以唔入其他館, 因為都唔平, 除非你買museum pass( 歐盟學生另計)

London 就有好多地方可以去,  旺區去piccadilly circus 個堆, 又可以睇下歌劇, 大笨鐘白金漢宮個d 你都實會去到, 遠少少有温莎堡

或啫考慮下DAY TRIP 出london 周邊? 當地人話countryside / 近ge 鎮都好玩

[ 此帖被PonG在2013-07-16 13:20重新編輯 ]
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2013-07-16
我同大家唔同,我當年去巴黎去左七日都好似唔係好夠,不過可能我一向都鍾意 hea 玩,行程 pack 得唔夠密……

day trips 揀左兩個去凡爾賽宮同 fontainebleau,想揀多個都無時間……

博物館又係只係夠時間去兩個,羅浮宮同奧賽美術館,仲有的想去又係唔夠時間……

離線PonG
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2013-07-16
回 火鳳凰 的帖子
火鳳凰:我同大家唔同,我當年去巴黎去左七日都好似唔係好夠,不過可能我一向都鍾意 hea 玩,行程 pack 得唔夠密……[表情]
day trips 揀左兩個去凡爾賽宮同 fontainebleau,想揀多個都無時間……
博物館又係只係夠時間去兩個,羅浮宮同奧賽美術館,仲有的想去又係唔夠時間……
...... .. (2013-07-16 13:23) 

我覺得兩日都好多, 歐洲去到成十點先天黑, 2日感覺好似3 日咁

不過旅行真係好睇人, 我好似咩地方去一陣都覺得好夠
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2013-07-16
回 PonG 的帖子
PonG:我覺得兩日都好多, 歐洲去到成十點先天黑, 2日感覺好似3 日咁
不過旅行真係好睇人, 我好似咩地方去一陣都覺得好夠 [表情] (2013-07-16 13:29) 

我係超級 hea 人,最怕趕黎趕去,剩係香榭麗舍大道坐係街邊歎生蠔都可以 hea 幾個鐘仲要去兩次,係巴黎歌劇院附近食餐 full course dinner 又要幾個鐘,係塞納河遊完船河沿住河邊慢慢行又 hea 幾個鐘,博物館又係慢慢睇睇成日,就算去聖母院都可以去半日……
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2013-07-16
係喎,仲可以去埋凡爾賽宮喎。咁四日岩岩好。

離線PonG
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2013-07-16
回 火鳳凰 的帖子
火鳳凰:我係超級 hea 人,最怕趕黎趕去,剩係香榭麗舍大道坐係街邊歎生蠔都可以 hea 幾個鐘仲要去兩次,係巴黎歌劇院附近食餐 full course dinner 又要幾個鐘,係塞納河遊完船河沿住河邊慢慢行又 hea 幾個鐘,博物館又係慢慢睇睇成日,就算去聖母院都可以去半日……[表情] (2013-07-16 13:43) 

我好多時都當無第二次機會去, 所以D行程都會排得好密, 邊好似火兄咁飲紅酒歎生蠔:(

我食包咋
離線fatman
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2013-07-16
好有米呀
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2013-07-16
回 PonG 的帖子
PonG:我好多時都當無第二次機會去, 所以D行程都會排得好密, 邊好似火兄咁飲紅酒歎生蠔:(
我食包咋 [表情] (2013-07-16 14:24) 

巴黎我都係去左一次咋,都唔知有無機會去第二次……

我情願去少的景點,反而想多的時間去體會當地生活文化,就係當無第二次機會去……
離線Ar敬
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2013-07-16
有米
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2013-07-16
回 PonG 的帖子
PonG:我好多時都當無第二次機會去, 所以D行程都會排得好密, 邊好似火兄咁飲紅酒歎生蠔:(
我食包咋 [表情] (2013-07-16 14:24) 

我餓住個肚添咋!

離線PonG
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2013-07-16
回 freezefox 的帖子
freezefox:我餓住個肚添咋![表情] (2013-07-16 15:11) 

咪扮野咪扮野[s:297]

話時話有咩upload 相platform 好D ?  我成日話upload 又未upload