• 1444閱讀
  • 14回復

(靜茹同時證實)梁靜茹丈夫微博宣佈太太有喜,其好友亦即時證實 [復制鏈接]

上一主題 下一主題

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2013-10-16
http://weibo.com/1743358660/AeigWqWAx

微博見到,新聞連結後補

==============================================================================

http://hk.apple.nextmedia.com/enews/realtime/20131016/51816400

【恭喜mode】梁靜茹承認有喜:會是屬馬的寶寶

情歌天后兼馬來西亞女歌手梁靜茹被爆有喜,大肚婆吳佩慈今日喺微博貼咗一張同梁靜茹、楊晴瑄同埋蘇打綠嘅青峰嘅合照,吳佩慈仲好開心話:「親愛的小小吳(青峰),你的新名字是送子鴿(送子哥),因為一跟你合照的女人都會很快懷孕!實在是太好孕(運)了!」似是間接爆咗梁靜茹有BB嘅消息。

先前梁靜茹已經講過,呢一年要推晒所有工作,想積極造人,佢仲同老公去美國散心。0依家吳佩慈就喺微博透露好朋友有BB喜訊。據知,梁靜茹已經有咗3個幾月。

而蘇打綠嘅青峰先係成件事最有趣嘅地方,吳佩慈話佢係送子哥,佢自己都好認同,因為佢喺微博到話:「最近真的跟哥吃過飯的都懷孕了,我身邊剛生小孩或懷孕的約莫有近二十人,真的是送子哥好孕哥無誤,來來來,誰要生的,快跟哥約起來!」原來青峰身邊已經有咁多人有喜,果然係名符其實嘅「送子哥」。

另外,梁靜茹老公今午喺微博貼咗張Lego相,佢留言話:「我們家有新成員跟我搶樂高玩了。」而梁靜茹亦終承認有喜:「期待了一些日子,終於我們家裡就要多一位成員來一起玩樂高了,呵呵,謝謝大家的祝福∼會是屬馬的寶寶。」

好友范瑋琪得悉喜訊後超開心,仲話自己要加油,佢話:「太棒了啦!!為你們開心!要迎接小馬寶貝啦!我得真的加點油了呵呵∼向魚看齊啦!!」
[ 此帖被啪啪啪啪啪啪在2013-10-17 00:15重新編輯 ]
四星德國!!KING OF THE WORLD 2014

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2013-10-16
恭喜哂

離線yanyan
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2013-10-16
啱啱係曹格FB見到
一心只等葡萄熟透 嚐杯酒

引用第31樓國球旗2010-04-16 01:02發表的“”:

一個好友論壇,只得一個 yan 姐 [表情]  [表情]
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2013-10-16
恭喜靜茹

離線yanyan
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2013-10-16
FishLeong靜茹Fish
期待了一些日子 終於我們家裡就要多一位成員來一起玩樂高了 呵呵 謝謝大家的祝福 謝謝謝謝 ∼很開心寶寶一樣是跟我屬馬的 ^^
Unlike ·  · Share · 4,946326120 · 16 minutes ago near Taipei, Taiwan ·

一心只等葡萄熟透 嚐杯酒

引用第31樓國球旗2010-04-16 01:02發表的“”:

一個好友論壇,只得一個 yan 姐 [表情]  [表情]
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2013-10-16
靜茹親自證實了

離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2013-10-16
小魚兒∼∼∼
keep walking, keep scoring, let's do it again!!! YNWA
離線美利拉斯
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2013-10-16
女神

旗艦人
挑:lamho@The Shadow Sniper 5K(已收)
挑:arsenal@NEW DYNAMIC 100K(已收)
被挑:工藤新一@LEGEND 10K(已付)
被挑:TriFox@爽YY 10K(已付)
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2013-10-16
已貼新聞

恭喜哂佢,好想佢生完之後會繼續唱歌,同開演唱會

不過如果決定以家庭為重既話都好

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2013-10-16
回 reve 的帖子
reve:小魚兒∼∼∼[表情]  (2013-10-16 22:59) 

唔知係仔定女呢

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2013-10-16
回 美利拉斯 的帖子
美利拉斯:女神[表情]  (2013-10-16 23:43) 

無錯

xD

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2013-10-16
FISH FISH
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值