• 9399閱讀
  • 198回復

[問陣]島主 -- 向 Top 10 出發 wk29 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線bbq903

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2015-03-12
— 本帖被 KeL 執行加亮操作(2015-03-14) —
今屆估唔到可以殺上13位 , 希望今週出POST,  睇下可否刺激下進軍TOP 10

GK

正選 courtois $6.95  -- 歐聯出局後, 聯賽似乎不存在輪換可能, 應該可以KEEP 到尾.
後備 Schwarzer $1  -- 今週最佳後備, 本來都打算找佢打正選, 但都係已穩陣行先 !
進取可試
guzan 3.31 (雖然作客, 但fa cup 入四強後,整隊信心增強, sun雖有主場, 但缺少aj 下 (defoe 好似回歸美職), 入球也難求..

DF
正選
cresswell $1 --  冇傷冇痛可以長放正選, 有助功力, 有射門慾, 而且間中有罰球射, 完全唔須要擔心失去cs.
caulker $ 10.34 (暫時) -- 上週執24分, 有少許不捨得放, 仍然考慮中, 不過應該九成會放
kelly $1.04  --  呢粒crystal 狀態時好時壞,  但對手qpr 真係好弱, 倘若頂到austin , 就可以得cs .
後備
upson $1.17 -- 考慮放正選中, 睇埋preview 有冇正選再決定.
lowton $3.42 -- 考慮放正選中, 今週連hutton 都可能出唔到. 正選更加穩陣. 上場正選表現不是太好, 期望今場更好發揮, 而且有cs 機會.
考慮中
garbutt $6.56 --  真係睇睇bianes 傷完未, preview 及歐洲後再想想
coleman $11.12 -- 助功力開始回復上屆水平, 今場對手不強, 值得一試, 但仍少許擔心eve 今屆賽事心態
schlupp $9.67 -- 大b哥推介, 積極考慮,  基本上球員質數真係好一般, 攻強守弱, 但竟然安排打df ,  今週位置上真係幾有利取分, 奈何被sub 機會大
huth $ 6.77 -- 其實佢係李斯特城有少許超班, 今場可以博佢入球.

MF
正選
Hazard  $16.32 -- 今季其實冇太多機會比佢表現, 同車仔整體打法有關. 但佢表現已經好穩陣, 歐聯出局後更加唔使放, 可以長期放係正選..
yaya $7.46 -- 近兩場開始見佢有返少少態, 呢個價錢真係好吸引, 暫時可以keep 多一兩週睇睇
young $9.12 -- 睇黎現時位置真係fit 晒比佢屈分, 對熱刺應該係大比數賽果, 希望佢都可以分到 assist / goal
januzaj $6.53 -- 多得天使停賽一場, 見雲生去到生死關頭都信佢都唔信falcao , 今場應該正硬. 預左今場大比數, young 屈唔到, 就比januzaj 屈吧.
後備
cuadrado $2.85 --  其實都想放, 但呢個價錢keep 住先冇壞. 個人覺得今屆佢難以回復係費倫/哥倫比亞表現. 下屆另計.
考慮中
puncheon $12.03 --  任何球隊主場對qpr , 所有射門慾大球員都好吸引.  
bolasie $8.45 --   感覺上佢今週會好過puncheon,  可能qpr左邊yun 速度較高且狀態佳, 右邊防線isla /onuoha 難令人有信心
mahrez $9.12 --   今週值博之一, 但難以達爆分水平, 只可以講較易回本
brunt $9.33 --  下遊球隊殺手, 今週比mahrez 更值博, 考慮中....

FW ( no choice)
sanchez $6.01, kun $14.73  &  sturridge $10.11  --  冇大傷應該keep 到尾. 其他暫時都不會考慮  

1條評分好友元+1000
KeL 好友元 +1000 久違的字海 2015-03-12
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2015-03-12
留名學野
離線KeL
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2015-03-12
留名學野

無偷courtois
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2015-03-12
嘩~! 正post~~~~抄抄抄~~~
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2015-03-12
島主加油了!好友牌頭靠你啦!

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線bbq903
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2015-03-12
回 freezefox 的帖子
freezefox:島主加油了!好友牌頭靠你啦![表情] [表情] [表情] [表情]  (2015-03-12 16:39) 

呢方面大b哥好快達到 !
離線bbq903
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2015-03-12
回 KeL 的帖子
KeL:留名學野[表情]
無偷courtois[表情] [表情] [表情]  (2015-03-12 16:37) 

無偷, 今週用舒華沙吧 , 今週邊隊有cs 都好難講 . 暫時覺得 車仔/vila / crystal/ lei 較為似d 機會.
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2015-03-12
中場推介兩個曼聯.....結果死肥仔走去中場搶晒 d 波踢.....
離線KeL
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2015-03-12
回 bbq903 的帖子
bbq903:無偷, 今週用舒華沙吧 , 今週邊隊有cs 都好難講 . 暫時覺得 車仔/vila / crystal/ lei 較為似d 機會.  (2015-03-12 16:50) 

我唔會信弱隊龍門
偷左HART應該照用
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2015-03-12
bbq903:呢方面大b哥好快達到 !
[表情] (2015-03-12 16:47) 

愈多人上TOP 10 愈好啦梗係!

離線KeL
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2015-03-12
回 國球旗 的帖子
國球旗:中場推介兩個曼聯.....結果死肥仔走去中場搶晒 d 波踢.....[表情] [表情] [表情]  (2015-03-12 16:53) 

無人會買垃圾曼架啦
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2015-03-12
回 國球旗 的帖子
國球旗:中場推介兩個曼聯.....結果死肥仔走去中場搶晒 d 波踢.....[表情] [表情] [表情]  (2015-03-12 16:53) 

贊奴沙我唔知啦。但如果無天使既話,左羊真係幾吸引架。

離線bbq903
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2015-03-12
回 國球旗 的帖子

應該唔會, 肥仔只識中場傳黎傳去, 唔識做其他突破
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2015-03-12
bbq903:應該唔會, 肥仔只識中場傳黎傳去, 唔識做其他突破 [表情] (2015-03-12 17:47) 

肥仔最叻.......有破壞,無建設,日日好似聖誕節
離線bbq903
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2015-03-12
回 KeL 的帖子
KeL:我唔會信弱隊龍門[表情]
偷左HART應該照用 (2015-03-12 16:53) 

個人認為, hart 今週很定失波 , 只係最終應該可以食到贏波3分