• 6445閱讀
  • 257回復

[日本]東京 . 富士山 . 輕井澤 9月出發 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線滅羅
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 60  發表于: 2018-06-05
搭單問下
11月中會去
箱根 河口湖個邊咩酒店好?
想玩一泊兩食
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 61  發表于: 2018-06-05
回 滅羅 的帖子
滅羅:搭單問下
11月中會去
想玩一泊兩食 (2018-06-05 23:27) 

河口湖你揀對住富士山個幾間都唔會錯得去邊。分別只係貴,定係好貴!

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 62  發表于: 2018-06-05
箱根有間好似叫一之湯既連鎖酒店,有私人風呂的,但唔貴。

不過,聽講真係半年前就會比人BOOK 哂。你可以留意下。

離線滅羅
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 63  發表于: 2018-06-06
回 freezefox 的帖子
freezefox:箱根有間好似叫一之湯既連鎖酒店,有私人風呂的,但唔貴。
不過,聽講真係半年前就會比人BOOK 哂。你可以留意下。 (2018-06-05 23:32) 

仙石原品之木一之湯 (Shinanoki Ichinoyu)

芒草之原一之湯旅館 (Susukinohara Ichinoyu)

尼間?
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 64  發表于: 2018-06-06
回 滅羅 的帖子
滅羅:仙石原品之木一之湯 (Shinanoki Ichinoyu)
芒草之原一之湯旅館 (Susukinohara Ichinoyu)
....... (2018-06-06 00:12) 

箱根湯本架喎,應該係⋯⋯⋯

我再CHECK 下先。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 65  發表于: 2018-06-06
仙石原呢間新D 靚D大D,但貴D囉。

塔之澤個間,有本館同新館。平仙石原呢間少少。近箱根湯本DD 。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 66  發表于: 2018-06-06
盧之湖都有一間,不過個間好似麻麻⋯⋯但最平係佢。

離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 67  發表于: 2018-06-06
回 滅羅 的帖子
滅羅:搭單問下
11月中會去
想玩一泊兩食 (2018-06-05 23:27) 

我冇咩推介...因為帶住BB玩一泊兩食,尤其是夜晚o個餐會好麻煩...

反而今次訂酒店我學識左去Jalan/樂天訂房,多好多選擇...
離線滅羅
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 68  發表于: 2018-06-06
freezefox:仙石原呢間新D 靚D大D,但貴D囉。
塔之澤個間,有本館同新館。平仙石原呢間少少。近箱根湯本DD 。 (2018-06-06 08:17) 

見網站話芒草之原仲remark最近落成

另外想問下佢啲房remark有露天浴池同有私人露天浴池個分別係乜?
未玩過所以多野問
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 69  發表于: 2018-06-06
回 滅羅 的帖子
滅羅:見網站話芒草之原仲remark最近落成
另外想問下佢啲房remark有露天浴池同有私人露天浴池個分別係乜?
未玩過所以多野問 (2018-06-06 09:17) 

不過如果要去到二千幾蚊一晚我就唔揀一之湯了…………

你經邊個網站訂?如果係AGODA 個類,要小心,D 文字演譯有時會有少少誤導的。攪清楚究竟係間酒店有露天溫泉定係你間房有私人露天溫泉。

附私人風呂既,一般會貴一大截的。貴一倍兩倍都唔出奇。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 70  發表于: 2018-06-06
回 ODIN 的帖子
ODIN:我冇咩推介...因為帶住BB玩一泊兩食,尤其是夜晚o個餐會好麻煩...
反而今次訂酒店我學識左去Jalan/樂天訂房,多好多選擇... (2018-06-06 09:11) 

我自己本身都唔係鐘意一泊兩食。主要係因為日本酒店D 晚餐好多時其實都唔係太岩食。佢D 野係好精緻,但唔岩口味都無計。

岩岩上周去伊豆,佢既一泊兩食好名貴架。但就係唔岩食,食剩一大半………

不過,有時都唔到你揀。郊區D 溫泉酒店大多數都係好僻,附近根本無其他餐廳。就算有,都可能好早就收鋪。你唔係酒店食就只能去便利店買杯面食………

離線滅羅
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 71  發表于: 2018-06-06
freezefox:不過如果要去到二千幾蚊一晚我就唔揀一之湯了…………
你經邊個網站訂?如果係AGODA 個類,要小心,D 文字演譯有時會有少少誤導的。攪清楚究竟係間酒店有露天溫泉定係你間房有私人露天溫泉。
....... (2018-06-06 10:07) 

再求推介
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 72  發表于: 2018-06-06
回 滅羅 的帖子
滅羅:再求推介 (2018-06-06 10:11) 

不如你揀幾間黎大家研究下。箱根我都係住過兩三間,而且都唔係咩特別值得推介既酒店。未必岩你心水的。

始終,BUDGET 係一個問題,地區係另一個問題。鎖定左呢兩樣,先係個個範圍內揀會容易D 入手。否則,箱根一個區都講緊過百間酒店………

離線Alan0502
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 73  發表于: 2018-06-06
回 ODIN 的帖子
ODIN:我冇咩推介...因為帶住BB玩一泊兩食,尤其是夜晚o個餐會好麻煩...
反而今次訂酒店我學識左去Jalan/樂天訂房,多好多選擇... (2018-06-06 09:11) 

小心租左違法民宿,因為6月15號日本新《民泊法》開始實行
離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 74  發表于: 2018-06-06
freezefox:我自己本身都唔係鐘意一泊兩食。主要係因為日本酒店D 晚餐好多時其實都唔係太岩食。佢D 野係好精緻,但唔岩口味都無計。
岩岩上周去伊豆,佢既一泊兩食好名貴架。但就係唔岩食,食剩一大半………
....... (2018-06-06 10:10) 

所以我今次揀自駕,大不了自己(手查)出去搵野食...