• 4485閱讀
  • 199回復

[其他]10月初有咩地方好玩推介?只考慮机程4小時左右 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30  發表于: 2019-08-27
回 freezefox 的帖子
freezefox:1) 知不知北陸駕車, 除左CEP, NEP, 我們還車會直接在名古屋機場, 知不知是否要加埋AEP 的7天pass? 還是唔加給予一程回程路費化算D呢  
你係咪想講 AIP ?
....... (2019-08-27 12:06) 

Yes, AIP,好似7天pass也平过单程,始終是外國人才有的pass
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 31  發表于: 2019-08-27
回 sun 的帖子
sun:睇下你分享先,我都係果句,唔玩水的地方會好悶 (2019-08-27 13:04) 

我去潛水嘛。點同呢?

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32  發表于: 2019-08-27
回 sun 的帖子
sun:名古屋一早拎車去白村,先在高原蛭野SA休息下,再去白村留2~3小時,
駕車1个鈡左右便到金澤。
到金澤可能到黄昏,但我留3晚喎,乜都夠。。
....... (2019-08-27 13:13) 

白村鄉你要遠離大街,行去D 僻D 既地方,先有野睇的。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 33  發表于: 2019-08-27
回 sun 的帖子
sun:Yes, AIP,好似7天pass也平过单程,始終是外國人才有的pass (2019-08-27 13:18) 

單程路費應該都要 1000YEN 以上,唔會差幾遠。買開就一炮過買哂,費時煩。

離線youyou
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 34  發表于: 2019-08-27
  好耐無見啦, 太陽
離線youyou
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 35  發表于: 2019-08-27
見你地剛剛傾開名古屋自駕遊, 想騎劫一下
有無邊間名古屋租車公司可以介紹?
第一次自駕, 真係唔熟呀...
打算機場借 + 還車

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 36  發表于: 2019-08-27
freezefox:我去潛水嘛。點同呢? (2019-08-27 14:28) 

明年我會去西澳, 先飛brisbane, 再內陸去西澳, 回程也是由brisbane 返......

你有無去過? 點計劃好呢......

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 37  發表于: 2019-08-27
回 youyou 的帖子
youyou:見你地剛剛傾開名古屋自駕遊, 想騎劫一下
有無邊間名古屋租車公司可以介紹?
第一次自駕, 真係唔熟呀...
打算機場借 + 還車
....... (2019-08-27 16:41) 

都唔算好耐無見, YOUYOU.......我上次返黎開呢個TOPIC都係幾個月前之麻....... XD

我今次見大昌做緊promo, 同佢訂, 不過佢都係代理nippon rental 的.

如果你不是落雪季節去, 基本上去nippon, toyoto, 比較下已經OK, 如果是下雪去, 未必間間有雪胎及雪連出租, 呢點要注意.......

我跟大昌都租唔倒心水的車款, 迫住要架大小小的7人, 我只係4人去......
但大有大的好處, 放四件29"大件行李一定無問題, 人都坐得舒服D.....
當然租車費都貴D, 我比個資料你, nissen7人租6天, 市內取車, 返機場還 (好似要額外加費),
包哂保險, 折左7千幾.....
當然未包etc, pass, 果D, 呢D額外要去到才付錢, 但要預先order埋.......

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 38  發表于: 2019-08-27
freezefox:單程路費應該都要 1000YEN 以上,唔會差幾遠。買開就一炮過買哂,費時煩。  (2019-08-27 14:38) 

訂左架啦, 不過多口問下, 分別大才選擇唔要......

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 39  發表于: 2019-08-27
freezefox:白村鄉你要遠離大街,行去D 僻D 既地方,先有野睇的。 (2019-08-27 14:29) 

駕車去白村, 大街好似唔比入? 定只係時間問題

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 40  發表于: 2019-08-27
回 sun 的帖子
sun:駕車去白村, 大街好似唔比入? 定只係時間問題 (2019-08-27 17:08) 

梗係唔比入啦。你架車要泊係停車場架嘛。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 41  發表于: 2019-08-27
回 youyou 的帖子
youyou:[表情] [表情] [表情]  好耐無見啦, 太陽 (2019-08-27 16:39) 

好似你耐D⋯⋯⋯

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 42  發表于: 2019-08-27
回 sun 的帖子
sun:明年我會去西澳, 先飛brisbane, 再內陸去西澳, 回程也是由brisbane 返......
你有無去過? 點計劃好呢...... (2019-08-27 16:57) 

我有冇去過?

你係咪失憶呀?

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 43  發表于: 2019-08-27
回 sun 的帖子
sun:都唔算好耐無見, YOUYOU.......我上次返黎開呢個TOPIC都係幾個月前之麻....... XD
我今次見大昌做緊promo, 同佢訂, 不過佢都係代理nippon rental 的.
....... (2019-08-27 17:05) 

日產邊隻型號既車? 保險係包邊隻?最基本第三者意外保險定係免責個隻?就咁睇好似有D偏貴。

如果係巿中心取車,係中部機場還車,大部分租車公司係唔會額外收費的。你誇區先會額外收費。例如大阪租車,名古屋還。

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 44  發表于: 2019-08-27
freezefox:梗係唔比入啦。你架車要泊係停車場架嘛。  (2019-08-27 17:38) 

住係可以入架,但我唔住,時間限內没得入