• 4486閱讀
  • 199回復

[其他]10月初有咩地方好玩推介?只考慮机程4小時左右 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 45  發表于: 2019-08-27
回 freezefox 的帖子
freezefox:我有冇去過?
你係咪失憶呀?[表情] (2019-08-27 17:39) 

西澳喎。。。

去其他我都唔会講
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 46  發表于: 2019-08-27
freezefox:日產邊隻型號既車? 保險係包邊隻?最基本第三者意外保險定係免責個隻?就咁睇好似有D偏貴。
如果係巿中心取車,係中部機場還車,大部分租車公司係唔會額外收費的。你誇區先會額外收費。例如大阪租車,名古屋還。  (2019-08-27 17:51) 

要睇返張quotation 先。。😂

不过保險我有加額外保障

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 47  發表于: 2019-08-28
W-A-Class (8-seater), NISSAN SERENA

regular rate course insurance + CDW + 安心方案保險 + ECO (extra coverage option)

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 48  發表于: 2019-08-28
回 sun 的帖子
sun:住係可以入架,但我唔住,時間限內没得入 (2019-08-27 18:10) 

住又點同

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 49  發表于: 2019-08-28
回 sun 的帖子
sun:西澳喎。。。
去其他我都唔会講 (2019-08-27 18:11) 

西澳我都未去過。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 50  發表于: 2019-08-28
回 sun 的帖子
sun:W-A-Class (8-seater), NISSAN SERENA
regular rate course insurance + CDW + 安心方案保險 + ECO (extra coverage option) [表情]  (2019-08-28 10:18) 

如果係日產車,仲要係 SERENA,咁七日七千幾都真係貴左少少。

五千幾會比較合理D 。 七千幾我租到 本田既ALPHARD 了!
[ 此帖被freezefox在2019-08-28 10:40重新編輯 ]

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 51  發表于: 2019-08-28
freezefox:如果係日產車,仲要係 SERENA,咁七日七千幾都真係貴左少少。
五千幾會比較合理D 。 七千幾我租到 本田既ALPHARD 了!  (2019-08-28 10:37) 

邊間車行5千幾咁抵? 如果取消倒個BOOKING我再BOOK過了........

但我上過其他車網, 同一時間比較過, 個價都唔會有5千幾咁平.....

離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 52  發表于: 2019-08-28
回 youyou 的帖子
youyou:見你地剛剛傾開名古屋自駕遊, 想騎劫一下
有無邊間名古屋租車公司可以介紹?
第一次自駕, 真係唔熟呀...
打算機場借 + 還車
....... (2019-08-27 16:41)

我本身(手查)開 Toyota
所以多數都會租返Toyota
我建議去呢個香港agent book,平日本官網少少
https://toyotarent.hk/main/main.html
[ 此帖被ODIN在2019-08-28 10:52重新編輯 ]
離線youyou
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 53  發表于: 2019-08-28
回 sun 的帖子
sun:都唔算好耐無見, YOUYOU.......我上次返黎開呢個TOPIC都係幾個月前之麻....... XD
我今次見大昌做緊promo, 同佢訂, 不過佢都係代理nippon rental 的.
....... (2019-08-27 17:05) 

其實係我好耐無留言

我係9月中出發, 去5日 (早兩日先趁hkexpress特價時買機票才決定)

我最想去白川鄉, 立山黑部咋

宜家都重諗緊架車應該點行, *(所以連酒店都未訂)
離線youyou
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 54  發表于: 2019-08-28
freezefox:好似你耐D⋯⋯⋯  (2019-08-27 17:38) 

我有上好友....但睇轉會新聞多....

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 55  發表于: 2019-08-28
回 sun 的帖子
sun:邊間車行5千幾咁抵? 如果取消倒個BOOKING我再BOOK過了........
但我上過其他車網, 同一時間比較過, 個價都唔會有5千幾咁平..... (2019-08-28 10:44) 

日本我用闕TOCOO 。唔係最平。但勝在方便。

你如果租田本、豐田車,係會貴少少。唔出奇。但租日產車、萬事得,就會平一大截。 如果你唔係租 SENRENA ,租其他既細碼七人車(因為你得四個人,唔係咁需要架大車),最平可見 四千幾添。

另外,日子都係一個關鍵。如果你租個段日子係旺季,例如紅葉期,無DISCOUNT 下,租金會貴D 。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 56  發表于: 2019-08-28
youyou:我有上好友....但睇轉會新聞多....
 (2019-08-28 11:16) 

我地都無咩新聞比到你睇啦。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 57  發表于: 2019-08-28
youyou:其實係我好耐無留言 [表情]
我係9月中出發, 去5日 (早兩日先趁hkexpress特價時買機票才決定)
....... (2019-08-28 11:15) 

5 日?

我勸你放棄是旦一個啦。一係就去白川鄉,一係就去立山。五日你去唔到呢兩個地方的。得個趕字。
[ 此帖被freezefox在2019-08-28 11:29重新編輯 ]

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 58  發表于: 2019-08-28
youyou:其實係我好耐無留言 [表情]
....... (2019-08-28 11:15) 

我都係出左HKEXPRESS 全套未包行李@千八蚊, 唔知叫唔叫平, 覺得時間就無得頂......

立山你可以去啦, 好似11月會封山........

好似有隻北陸周遊卷好抵玩, 不過一定唔夠自駕咁, 就自己時間.....

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 59  發表于: 2019-08-28
freezefox:日本我用闕TOCOO 。唔係最平。但勝在方便。
你如果租田本、豐田車,係會貴少少。唔出奇。但租日產車、萬事得,就會平一大截。 如果你唔係租 SENRENA ,租其他既細碼七人車(因為你得四個人,唔係咁需要架大車),最平可見 四千幾添。
....... (2019-08-28 11:23) 

有時唔係唔想要其他款, 又平又正TIM, 只係人家無得比你選擇......

等我試下再search下其他車行, 不過名古屋市內pick up的話, 又唔係間間說腳.......