• 1118閱讀
  • 28回復

有關論壇 BACKUP 問題 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 15  發表于: 2019-12-30
GEEKS  的回應:
您好
每天我地有做backup的,例如files, database, emails等等. 當伺服器出事,要重新install 作業系統,數據庫, PHP 會比較困難。

因為該伺服器已上線了超過十年,作業系統已不能在新的伺服器運作, 舊的數據庫不能在新的作業系統運作...等等... Php 也很久以前..

過去四個月我嘗試dub一個出來也岀問題.. 但會繼續嘗試的.

今次叫閣下自行也做backup是自保, 避免我地backup失敗. 再者,是看看大家會否知道刻forum能升級只少MySQL 5.0 / PHP 5.3 的版本嗎?

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 16  發表于: 2019-12-30
我諗分兩方面講:

1. BACKUP ,我地自己做番好個 BACKUP 。點做就再商量。

2. 升級,呢點要文仔繼續同供應商個就邊討論。我無咩可以幫手。

離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 17  發表于: 2019-12-30
一路睇住,但一路都唔明

但個壇version應該好舊?? 最底phpwind條link個壇都死埋

https://www.phpwind.net/
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 18  發表于: 2019-12-30
回 迪神 的帖子
迪神:一路睇住,但一路都唔明[表情] [表情] [表情] [表情] [表情] [表情]
但個壇version應該好舊?? 最底phpwind條link個壇都死埋[表情] [表情] [表情]
....... (2019-12-30 14:23) 

你唔明我就更加唔明啦⋯⋯⋯

你個條係咩LINK 黎架?

離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19  發表于: 2019-12-30
回 freezefox 的帖子
freezefox:你唔明我就更加唔明啦⋯⋯⋯ [表情]
你個條係咩LINK 黎架?  (2019-12-30 14:41) 

個壇最底果度,應該就係講緊個壇個version

無圖版|手機瀏覽|清除Cookies
Powered by phpwind v8.7 Certificate Copyright Time now is:12-30 14:41
©2003-2011 【好友論壇】- 以足球會好友 版權所有 Gzip disabled Total 0.088251(s) query 7,

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 20  發表于: 2019-12-30
回 迪神 的帖子
迪神:個壇最底果度,應該就係講緊個壇個version
無圖版|手機瀏覽|清除Cookies
Powered by phpwind v8.7 Certificate Copyright Time now is:12-30 14:41
....... (2019-12-30 14:42) 

對我地有咩影響?

離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21  發表于: 2019-12-30
freezefox:對我地有咩影響? [表情] (2019-12-30 14:54) 

唔知,只係見連個壇個架構平台既壇都死埋,問下係咪舊到冇得再舊啫
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22  發表于: 2019-12-30
回 迪神 的帖子
迪神:唔知,只係見連個壇個架構平台既壇都死埋,問下係咪舊到冇得再舊啫[表情] (2019-12-30 15:03) 

都可能係⋯⋯⋯

分分鐘其實已經無運作。

離線文仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23  發表于: 2019-12-30
截至2019年10月9日,phpwind官網已停止存取,開發專案也隨之停滯。[3]
2012年11月1日:phpwind 9.0 RC版發佈[5]
2012年9月12:phpwind v 9.0 beta版本發佈[6]
2012年3月:phpwind 9.0(命名next)小範圍測試
2011年11月11日:phpwind v 8.7正式版發佈(更新版)
2011年9月13日:PHPwindV8.7正式版發佈
2011年8月16日:PHPWind v8.7 beta版發佈

簡單講就係已經無maintain
今週已死!!這是棄Game的好理由??
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24  發表于: 2019-12-30
回 文仔 的帖子
文仔:截至2019年10月9日,phpwind官網已停止存取,開發專案也隨之停滯。[3]
2012年11月1日:phpwind 9.0 RC版發佈[5]
2012年9月12:phpwind v 9.0 beta版本發佈[6]
2012年3月:phpwind 9.0(命名next)小範圍測試
2011年11月11日:phpwind v 8.7正式版發佈(更新版)
....... (2019-12-30 19:11) 

會唔會奶野架我地?

定係有其他代替?
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25  發表于: 2019-12-31
回 迪神 的帖子
迪神:會唔會奶野架我地?[表情]
定係有其他代替?[表情] (2019-12-30 21:40) 

我公司宜家都係咁架。

我地買個個系統,間公司半執粒咁滯了。 已經講明只會作有限度維護。

咪又係用完一年又一年⋯⋯⋯⋯

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 26  發表于: 2019-12-31
回 文仔 的帖子
文仔:截至2019年10月9日,phpwind官網已停止存取,開發專案也隨之停滯。[3]
....... (2019-12-30 19:11) 

咁其實係咪無可能升級?

離線文仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 27  發表于: 2020-01-01
freezefox:咁其實係咪無可能升級?
 (2019-12-31 12:24) 

可以咁講,睇下現在用緊既code 可以用到幾遠, 叫左佢試,睇下點先
今週已死!!這是棄Game的好理由??
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 28  發表于: 2020-01-01
回 文仔 的帖子
文仔:可以咁講,睇下現在用緊既code 可以用到幾遠, 叫左佢試,睇下點先 (2020-01-01 00:55) 

又無理由宜家先黎轉平台架⋯⋯