• 1442閱讀
  • 21回復

[英超]普巴(Paul Pogba)希望於夏天離隊,曼聯叫價1億歐元 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 15  發表于: 2020-02-20
回 G-shock 的帖子
G-shock:究竟賀蘭特本身唔想黎曼聯?定係呢條友搞事? (2020-02-20 00:30) 

WHY NOT BOTH ?

事實上,先轉去多蒙特,再考慮其他豪強,對佢本人既事業發展,經理人既收益,都係百利而無一害。你睇佢同多蒙特既合約,有哂解約條款,之後個幾步點行都一早諗過哂的了。 有哂長遠計劃的。  

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線extra
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 16  發表于: 2020-02-20
回 G-shock 的帖子
G-shock:究竟賀蘭特本身唔想黎曼聯?定係呢條友搞事? (2020-02-20 00:30) 

聽講主要原因係球員要求有解約條款
而英超球會好少可會咁做
所以球員選擇多仔...
簡單講球員想走你就留唔住
因為佢5-6千萬就可以解約
英超中游球隊都比得起
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 17  發表于: 2020-02-21
回 extra 的帖子
extra:聽講主要原因係球員要求有解約條款
而英超球會好少可會咁做
所以球員選擇多仔...
簡單講球員想走你就留唔住
....... (2020-02-20 18:47) 

唔關英超事。主要係,你肯唔肯做跳板球會。

佢成個條款基本上等如講明自己會走,唔會久留。搵你做跳板。 咁當然,球會都有著數既。用一個唔算太貴既價錢買到佢, 增強戰力一兩季,再轉手賺番少少。 只要球會唔介意只係短炒之用。咁咪得囉。

所以揀多蒙特都唔係無理由架。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 18  發表于: 2020-02-21
大家應該係有哂默契架啦。

離線extra
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19  發表于: 2020-02-21
回 freezefox 的帖子
freezefox:唔關英超事。主要係,你肯唔肯做跳板球會。
佢成個條款基本上等如講明自己會走,唔會久留。搵你做跳板。 咁當然,球會都有著數既。用一個唔算太貴既價錢買到佢, 增強戰力一兩季,再轉手賺番少少。 只要球會唔介意只係短炒之用。咁咪得囉。
....... (2020-02-21 14:30) 

德甲本身就係玩青訓育成戈類架啦
商業上同其他聯賽差得多
成個德甲得一支有財力掃貨姐
英超太多外援
你加得一次條款之後個個都加
咁都係玩死自己姐
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 20  發表于: 2020-03-17
Man United are in contact with Matic’s agent to extend his contract until June 2021 (not a new deal, just ready to trigger 1 year extension).

#MUFC have also decided 6 months ago to do the same with Paul Pogba if necessary (until June 2022) - but he can be sold on next summer

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21  發表于: 2020-03-19
【Now Sports】金牌經理人拉奧拿表示,今夏會嘗試帶領一位「出色球員」加盟皇家馬德里,而外間估計所指的就是曼聯中場普巴。

拉奧拿(Mino Raiola)接受西班牙《馬卡報》訪問時說:「我跟皇家馬德里的關係非常良好,所以很想帶領一位出色球員加盟。我會在今夏作出嘗試,那將是我和旗下球員的驕傲,因為皇家馬德里是一間了不起的球會。」

「雖然阿希奧拿經已在此,但轉會其實只完成了一半,因為他只是外借加盟。我一直跟山齊士(皇馬主席)保持聯絡,很喜愛跟他討論足球和國際足協的問題,因為他的觀點很吸引我。我熱切希望某天他會引進一位出色球員到皇家馬德里。」拉奧拿補充。

拉奧拿在訪問中亦有提到普巴(Paul Pogba),字裡行間似乎暗示他在季尾會「任務完結」:「普巴經歷了一段艱困的時間,但讓我們說清楚吧,他正專注為今季的曼聯帶來一個完美的句號。他會爭取回到一隊,與球會一齊完成球季並取得歐聯資格。」

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005