• 10717閱讀
  • 919回復

球壇想吹就吹: 少時唔吹波, 老大徒坎坷 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線posouth

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2022-06-06
— 本帖被 antony 執行加亮操作(2022-06-08) —
2021/22季度已完, 新一季又未開始, 本應夏天的世界盃又搞到冬天先有得踼, FIFA的好事.................總之就係一個好冇波睇的夏天. 唔好叫我地睇國際友賽或者MLS!   

有時見到好多足壇事, 又唔想特別出post分享, 索性試下綜合一度地方吹好了.

當然, 足球新聞類的, 繼續都應該貼番球壇新聞. 其餘的, 足球的stats又好, meme又好, 趣聞又好, 吹得就吹   子華話齋, 既然身為羊, 忠於本份, 咩得, 就咩喇!
Miss you James and Bobby! Thank you for the years of great memories!!
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2022-06-06
英超今季炒咗好幾個擔任咗好多年的領隊, 變咗Klopp係現任的領隊中, 係原隊最長時間的一個. 不過係估唔到, 如果計贏得最多英超賽事的現任領隊, 係佢

[ 此帖被posouth在2022-06-06 20:41重新編輯 ]
Miss you James and Bobby! Thank you for the years of great memories!!
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2022-06-06
其實如果Hogdson唔係再退休, 唔知會唔會坐頭位的係佢
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2022-06-06
回 posouth 的帖子
posouth:其實如果Hogdson唔係再退休, 唔知會唔會坐頭位的係佢 [表情]  (2022-06-06 20:42) 

唔會

學臣教英格蘭球隊贏左161場,仲未計呢度入面有杯賽
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2022-06-06
回 英俊 的帖子
英俊:唔會
學臣教英格蘭球隊贏左161場,仲未計呢度入面有杯賽 (2022-06-06 20:49) 

勝率低就真係唔著數    

唔知, 我腦海中第一個諗起佢, 第二個係Benitez
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2022-06-06
另一單最近見到, 好似話來季的英冠, 係歷年最多球隊踼過英超的英冠? 唔知真唔真

不過真係除咗5-6支球隊外, 好似隊隊都睇過佢地係英超打滾, 唔少買過佢地的人, 係Yahoo或者FPL........
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2022-06-06
疑?有新TOPIC ? 支持下先。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2022-06-06
如果唔特別上網揾, 呢22隊英超俾你的第一樣記起的野係咩?

我的話係......

Birmingham - 藍白間條
Blackburn - 神人Morten Gamst Patterson!! 唔記得係唔係咁串
Blackpool - 利記的Charlie Adam, 果然仲以為執到寶.....
Bristol City - 紅黃間個隊...好似
Burnley - Pope!!
Cardiff City - 作客要飛去Wales個隊
Coventry City - Gary MacAllister!
Huddersfield - 明燈
Hull City - 佢個白痴老闆
Luton Town - 0認識....
Middlesbrough - Juninho! 拉雲拿利!
Millwall - 死又唔識....
Norwich City - Darren Huckerby!
Preston North End - 長駐英冠的球隊
Queen Park Rangers - 細個唔識分佢同格拉斯哥流浪同香港甲組流浪的分別
Reading - 作為球迷好自信讀得啱佢個地名
Rotherham United - 咩料唔識.....
Sheffield United - Lord Lundstram!!
Stoke City - 史篤城, 成篤....
Sunderland - Phillips+Quinn
Swansea City - Joe Allen, 又係Charlie Adam果個檔次
Watford - Sarr
West Bromwich Albion - 呀邊個的機關槍入球慶祝
Wigan - 一舊木

離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2022-06-06
呀, 頭先唔記得俾番個credit, 幾張相都係來自The92Bible, 整得好靚.

加多兩張英超的圖. 有時真係唔識英國的地理, 所以話邊邊隊兩隊係打比戰之類, 都唔多清楚. 除非係雙曼打比, 或者阿/熱/車倫敦打比.

(credit: The92Bible)
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2022-06-06
...............最主要係要知東南西北, 邊個地區打風大雪, 影響賽程都有個譜
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2022-06-06
回 posouth 的帖子
posouth:如果唔特別上網揾, 呢22隊英超俾你的第一樣記起的野係咩? [表情]
我的話係......
Birmingham - 藍白間條
....... (2022-06-06 21:30) 

史篤城竟然唔係手榴彈?

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2022-06-06
伯明翰我一定諗起楊家X⋯⋯⋯

離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2022-06-07
回 freezefox 的帖子
freezefox:史篤城竟然唔係手榴彈?  (2022-06-06 22:32) 

係喎! 個時D對手真係寧願輸角球都唔想輸界外球, 型到  

係咁用條布抺個保齡球咁..............
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2022-06-07
回 freezefox 的帖子
freezefox:伯明翰我一定諗起楊家X⋯⋯⋯ [表情] [表情] [表情]  (2022-06-06 22:33) 

唉, 一個買球隊將咁多問題帶入黎. 相比維猜, 過咗身都咁受本地人愛戴. 真係......   
離線HINNNS
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2022-06-07
史雲斯第一時間我諗起Michu