• 8312閱讀
  • 276回復

歐聯討論區----八強次回合 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線A.Nok

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2009-02-21
開呢個post既目的主要想傾下歐聯...

十六強,我個人就比較著緊果三場英意大戰

-------------------------------------------------------

祖記打車仔

-------------------------------------------------------

唔洗諗我梗係撐祖記啦....

不過今晚車仔打維拉之戰....我就比較想睇下軒帥點排陣....

同埋睇下佢易帥之後隊波踢成點...

祖記果邊....我希望今晚唔好有人傷....

以現有人腳黎計,泰亞高搭施素高係最好既配搭

我相信呢個組合有能力搶到車仔中場,係睇軒帥點排陣

後防方面我最擔心係右閘既基謝拉....

此子近呢幾場經常性比敵方「強姦」咁濟....

慶幸既係有甘莫蘭尼斯....唔係就重嚴重....

如果軒帥睇得穿....我相信哥利斯馬應該會係正選...

依家希望佢可以盡快恢復信心
[ 本文被阿諾在2009-04-14 00:45重新編輯 ]
離線A.Nok
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2009-02-21
羅馬打阿仙奴

---------------------------------------------------

兩隊波以近期既表現黎計

大家好似唔拖唔水咁...(只計聯賽)

阿記近三場都和...睇落好似唔識入波咁...

而羅馬雖然上輪作客輸比阿特蘭大,但睇開意甲既老兄應該知道

阿特蘭大個主場不嬲堅抽...國米今季都試過起呢個地獄主場輸比佢....

就咁樣睇兩邊可以出得既人馬.....我就覺得羅馬可以贏到阿記...

-----------------------------------------------------------------------

而阿記其實唔係冇得贏...係睇佢出唔出到艾沙雲...

呢幾個禮拜黎講....係睇佢可唔可以同d 隊友夾到同佢自己番唔番到個態....

(岩岩阿清補充....艾沙雲冇得上陣)

若果係咁....

咁就要睇法比可唔可以及時起第二round之前復出了....

此子已經係阿記既大腦....

望就望呢點...
------------------------------------------------------------------------
[ 本文被阿諾在2009-02-21 16:09重新編輯 ]
離線A.Nok
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2009-02-21
曼聯打國米

----------------------------------------------

呢場真係唔識點評....純粹睇兩邊臨場信心與狀態

曼聯唯一隱憂就係後防線.....

維迪既缺陣對曼聯既防守力大大影響

伊雲斯頂上,希望佢有個「初生之犢不畏虎」既心態去應戰...打番自己應有既水準

咁樣就有可能拍到阿祖....

令一點就係艾夫拿一定要出到....

佢出唔到...曼聯左邊就一定會俾馬爾干完全地「強姦」

仲有就係C朗....希望佢能夠以球會勝利為大前提

我怕佢扭波症復發....要死扭麥士維....(講明先,我係睇死佢扭唔過後防...)

以現時黎講...個人覺得國米其實冇乜隱憂....(有睇開國米既麻煩提出 )

陣容人腳上,國米有可能稍勝一籌...

但係大家都係班霸...要睇兩邊既臨場信心與發揮

申報利益先...

我雖然係曼迷.....但我暗地裡係想國米進級(咁如果係曼聯我都會開心既)
離線阿清
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2009-02-21
引用第1樓阿諾2009-02-21 15:57發表的“”:
羅馬打阿仙奴
---------------------------------------------------
兩隊波以近期既表現黎計
.......

艾沙雲幫辛尼特踢過歐冠,唔可以再於歐冠杯替阿仙奴上陣
離線A.Nok
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2009-02-21
引用第3樓阿清2009-02-21 16:03發表的“”:
艾沙雲幫辛尼特踢過歐冠,唔可以再於歐冠杯替阿仙奴上陣

oh...

咁要睇法比可唔可以起第二round做到及時雨傷癒了......
離線tsang0701
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2009-02-21
寫得唔錯

好期待曼聯果埸呀
離線senal
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2009-02-21
引用第4樓阿諾2009-02-21 16:07發表的“”:
oh...
咁要睇法比可唔可以起第二round做到及時雨傷癒了......

我唔覺得個別一、兩位球員會成為晉級既關鍵

阿仙奴唔係一人球隊
YFF Overall Rank
2008-2009: 40 | 2009-2010: 1 | 2010-2011: 210 | 2011-2012: 64 | 2012-2013: 9 | 2013-2014: 157 | 2014-2015: 6
今季 Fantrax: 2
離線A.Nok
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2009-02-21
引用第6樓arsenal2009-02-21 16:14發表的“”:
我唔覺得個別一、兩位球員會成為晉級既關鍵
阿仙奴唔係一人球隊

但係佢已經可以話係阿仙奴既大腦了....

同埋我只係話佢有可能幫助到現時既阿仙奴擊敗羅馬

咁大前提梗係要其他球員能夠有十足狀態配合到佢啦
離線senal
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2009-02-21
引用第7樓阿諾2009-02-21 16:22發表的“”:
但係佢已經可以話係阿仙奴既大腦了....
同埋我只係話佢有可能幫助到現時既阿仙奴擊敗羅馬
.......

「而阿記其實唔係冇得贏...睇下出唔出到艾沙雲 / 法比加斯(即係個別球員啦)」

呢個係你既立論,你指出阿仙奴要晉級既話,個別球員必須在陣

你自己講架咋
YFF Overall Rank
2008-2009: 40 | 2009-2010: 1 | 2010-2011: 210 | 2011-2012: 64 | 2012-2013: 9 | 2013-2014: 157 | 2014-2015: 6
今季 Fantrax: 2
離線A.Nok
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2009-02-21
皇馬打利記

-----------------------------------------------------

點講呢...呢場其實又係五五波...

都係睇兩邊既臨場心裡質素與發揮

起呢方面,我相信皇馬既鬥心係大過利記

皇馬已經連續四屆在歐聯十六強止步,我相信佢地唔想又再重蹈覆轍

人腳上冇左雲佬...但係希古恩係頂到佢個位...

後防問題拉莫斯上場後已經可以話大大改善(八場失一球)

基本上冇乜問題(皇馬迷請提出 )

利記方面,個人覺得今季好睇左,主要係隊波好肯攻....

傷左沙比同謝拉特

最緊要既係謝老四可以出得...

如果唔係會對全隊有好大既影響(老老實實,我覺得利記冇左謝老四好似唔掂咁....)

其他人腳方面既野兩邊都係冇乜問題(假若今晚聯賽冇人傷既話)

個人認為呢場都係五五波,都係要睇臨場心理因素

我個人就比較想皇馬打破魔咒

p.s. 呢場都係西班牙門神大對決
離線A.Nok
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2009-02-21
引用第8樓arsenal2009-02-21 16:32發表的“”:
「而阿記其實唔係冇得贏...睇下出唔出到艾沙雲 / 法比加斯(即係個別球員啦)」
呢個係你既立論,你指出阿仙奴要晉級既話,個別球員必須在陣
.......

我都冇話贏硬姐
離線炸炸帝
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2009-02-21
國米唔可以出捷禾打左閘咩
離線michaelgiggs
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2009-02-21
其實今年c7 已經好少個人突破ga la....
有波就一腳俾 所以我其實係擔心佢唔突破多d....
其實成隊mu 最擔心係右閘
如果brown 出唔到 都幾麻煩
始終加利仔暫時俾唔番以前既信心我
rafael 又太嫩
同埋到時一定要出fletcher
呢個大賽球員係無左owen 既時候顯得更加重要
離線A.Nok
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2009-02-21
引用第11樓軒軒~阿B2009-02-21 18:38發表的“”:
國米唔可以出捷禾打左閘咩

佢唔係中堅既咩??

常規性就係麥士維打正...

再唔係就用萬能既辛尼迪
離線炸炸帝
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2009-02-21
引用第13樓阿諾2009-02-21 19:52發表的“”:
佢唔係中堅既咩??
常規性就係麥士維打正...
.......

哥度巴有狀態就用佢同森美爾打中堅啦

冇狀態就用辛尼迪打左閘啦