• 1388閱讀
  • 40回復

小生闖歌壇最先彈出 林峯下月紅館處男開騷 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線senal

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2009-05-09
無綫近年愛捧旗下小生花旦做歌手,不過當中就以僅推出過兩張個人專輯的林峯率先跑出,林峯更落實於下月 17及 18日在紅館舉行處男個唱「峯.情無限演唱會」,雖然他出道多年,但首本名歌卻寥寥可數,今次擔大旗踏上紅館開個唱似乎太早吧!

林峯、鍾嘉欣、胡杏兒、黃宗澤、徐子珊等一眾備受無綫力捧的小生花旦,近年紛紛轉型做歌手,當中以加盟英皇娛樂的林峯最成功,他自 07年推出首張個人專輯之後,由於有無綫作最強後盾,在樂壇的發展平穩,更先後於 07及 08年的樂壇頒獎禮上,得到不錯的成績。

與一線歌手睇齊

最令人驚訝的是林峯跑贏一眾小生花旦,並落實下月 17及 18日在紅館舉行兩場處男演唱會「峯.情無限演唱會」,門票售價更與早前開騷的古巨基及稍後的謝安琪等睇齊,售價由$150至$480不等。
事實上雖然林峯出道多年,但他以往主力拍劇集,近兩年才轉攻樂壇做歌手,並先後在 07和 08年推出唱片,但令人印象深刻的飲歌卻寥寥可數,加上從未舉行過個人音樂會,今次一來就越級挑戰紅館舞台,難免令人質疑太早。

濕身誘惑大犧牲

林峯的同門師兄謝霆鋒早前接受訪問,也坦言現時有很多唱功平平的新人,出道不久就已可在紅館開演唱會,令他覺得不理解及大感沒意思,未知師弟林峯又是否正是他所指的唱功平平的新人呢?
林峯對於首次在紅館舉行個唱自然不敢鬆懈,無論無綫還是英皇都不惜工本大花銀彈為他落力做宣傳,早前林峯就為個唱拍攝海報,並貫徹其情歌王子的形象, sell靚仔之餘,更賣大包玩濕身誘惑,林峯更冒住流感的風險狂淋水拍照幾個鐘,認真大犧牲。
為備戰演唱會,林峯近日除了跑步練氣外,亦勤於練舞唱歌,更特意找來黃偉文為他度身訂做主題曲《 Let's get wet》,林峯也事先張揚會在個唱中大賣性感,希望到時以一個新形象,帶給樂迷新鮮驚喜。
YFF Overall Rank
2008-2009: 40 | 2009-2010: 1 | 2010-2011: 210 | 2011-2012: 64 | 2012-2013: 9 | 2013-2014: 157 | 2014-2015: 6
今季 Fantrax: 2
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2009-05-09
上個月尾已經知

英皇有好多檔期定了
四星德國!!KING OF THE WORLD 2014

離線senal
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2009-05-09
佢聽歌好掂既咩?

有冇版友可以評價下佢d 歌 sosad
YFF Overall Rank
2008-2009: 40 | 2009-2010: 1 | 2010-2011: 210 | 2011-2012: 64 | 2012-2013: 9 | 2013-2014: 157 | 2014-2015: 6
今季 Fantrax: 2
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2009-05-09
無記年年都好似會推一個新人出來

但去紅館開show..好似真係第一次..
離線YIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2009-05-09
引用第2樓arsenal2009-05-09 16:32發表的“”:
佢聽歌好掂既咩? [表情]

聽過兩首較為出名既k歌,都唔錯既
離線廢托
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2009-05-09
其實林峰唱歌把聲係唔錯既, 仲幾有感情

但係硬係覺得佢個款紅唔起.....

對上既失敗例子已經有 黃宗澤......

tvb 而家想推d 藝員做歌手......好多都失敗收場....
離線
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2009-05-09
林峯去紅館開show.........佢有幾多歌可以唱sosad
離線廢托
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2009-05-09
引用第6樓2009-05-09 17:11發表的“”:
林峯去紅館開show.........佢有幾多歌可以唱sosad

係咁請嘉賓or 唱其他人歌....

果陣 justin 都係出左一隻就去紅館, 但兩個完全無得比.....
離線chun1424
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2009-05-09
引用第7樓廢托2009-05-09 17:13發表的“”:
係咁請嘉賓or 唱其他人歌....
果陣 justin 都係出左一隻就去紅館, 但兩個完全無得比.....

側田好好多
離線廢托
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2009-05-09
引用第8樓chun14242009-05-09 17:30發表的“”:
側田好好多 [表情]

我無話 justin 差過佢.....
離線Ajax
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2009-05-09
引用第5樓廢托2009-05-09 16:56發表的“”:
.......

不過佢唱功..唔掂..

歌路太窄..唱死K歌..

又冇個人特色...D歌黎黎去去都個D..好易悶..
離線yanyan
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2009-05-09
引用第10樓Ajax2009-05-09 17:47發表的“”:
不過佢唱功..唔掂..
歌路太窄..唱死K歌..
.......

佢冇k歌唱根本唔會紅
同泳兒合唱更加係明顯地被比下去
一心只等葡萄熟透 嚐杯酒

引用第31樓國球旗2010-04-16 01:02發表的“”:

一個好友論壇,只得一個 yan 姐 [表情]  [表情]
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2009-05-09
引用第5樓廢托09-05-2009 16:56發表的“”:
.......

唔係林峯先過黃宗澤架咩?
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2009-05-09
引用第2樓arsenal2009-05-09 16:32發表的“”:
佢聽歌好掂既咩? [表情]

佢同鐘+you合唱果隻同愛在記憶中找你都ok既,其他就...................
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2009-05-09
引用第5樓廢托2009-05-09 16:56發表的“”:
.......

林峰其實好多年喇wo

好似一向都有唱開..