• 14164閱讀
  • 466回復

[綜藝]Re:《萬千星輝頒獎典禮2009》於12月4日晚上8:30舉行... [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線sun

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2009-11-19
播出日期 2009.12.04(五)

全城矚目的《萬千星輝頒獎典禮2009》將於今晚八時半隆重舉行,十五個大獎包括「最佳男主角」、「最佳女主角」、「最佳男配角」、「最佳女配角」、「我最愛的電視男角色」、「我最愛的電視女角色」、「飛躍進步男藝員」、「飛躍進步女藝員」、「最佳節目主持」、「最佳劇集」、「最佳綜藝資節目」、「tvb.com人氣大獎」、「最具欣賞價值大獎」、「萬千光輝演藝大獎」及「最佳表現大獎」一一揭曉。司儀則由分量十足的Do姐鄭裕玲配搭崔建邦。

今晚打頭陣率先頒發的是今年新增設的「tvb.com人氣大獎」,將頒給個人網誌在tvb.com最受歡迎的藝員,而早於今年初已成城中熱話的「最佳男、女配角」、「視帝」、「視后」等大獎則會於節目中段頒發。其中候選「視帝」、「視后」需要先過頭關,擠身最後五強,才有資格稱帝封后,增加刺激性。

屆時除了角逐上述十五個大獎的全台精英藝員,如陳豪、林保怡、鄧萃雯、謝雪心、謝天華、佘詩曼、馬德鐘、黎耀祥等盛裝亮相,頒獎嘉賓亦同樣耀目,包括趙雅芝、張家輝、黃百鳴、余安安、劉天賜、吳耀漢、廖啟智、羅家英、黃日華、謝婷婷、安志杰及馬時亨等,星光熠熠。

上月廿四日,資深藝員陳鴻烈在拍攝《畢打自己人》期間因心臟病發辭世,在今晚節目開始前會與觀眾一同回顧這位敬業樂業前輩的銀色旅途,緬懷他在多個電視劇及舞台演出中飛揚的神采。

[ 本文被sun在2009-12-04 15:49重新編輯 ]
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2009-11-19
唔知柴九是否成為視帝呢?

我買重鄧萃雯嬴...

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2009-11-19
柴九就嬴左九成九架啦。唔比佢仲可以比邊個?

不過女主角我都覺得今年會比鄧萃雯。你話宮心計播早一兩個月,楊怡或者仲有少少少少機會爭,宜家連套戲都未播完,有咩理由頒比佢呀…………

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線鬼影炎光
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2009-11-19
胡定欣
果次佢係我公司樓下打拳

柴九同謝天華應該拎"最佳男主角" / "我最愛的電視男角色"

視后都係四奶奶吧
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2009-11-19
引用第2樓freezefox2009-11-19 17:28發表的“”:
柴九就嬴左九成九架啦。唔比佢仲可以比邊個?
不過女主角我都覺得今年會比鄧萃雯。你話宮心計播早一兩個月,楊怡或者仲有少少少少機會爭,宜家連套戲都未播完,有咩理由頒比佢呀…………

無線而家同柴九傾緊經理人合約...

傾唔掂數...分分鐘凍過水...

其實柴九既實力已在很多人之上...根本都唔洗爭...

但基於上面既因素...就睇無線是否比埋個獎佢了...

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2009-11-19
引用第3樓鬼影炎光2009-11-19 17:37發表的“”:
胡定欣 [表情] [表情]
果次佢係我公司樓下打拳 [表情]
柴九同謝天華應該拎"最佳男主角" / "我最愛的電視男角色"
.......

柴九唔洗問...要拎一定係佢...

我就唔覺謝天華做得好...好都係因角色造就而已...

離線鬼影炎光
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2009-11-19
引用第5樓sun2009-11-19 17:51發表的“”:
柴九唔洗問...要拎一定係佢...
我就唔覺謝天華做得好...好都係因角色造就而已...

所以我覺得佢會拎"我最愛的電視男角色"!
離線廢托
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2009-11-19
唔係下星期先頒獎咩???
離線Hernandez
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2009-11-19
引用第7樓廢托2009-11-19 17:55發表的“”:

好似要去到12月喎
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2009-11-19

都可以估下既啫...

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2009-11-19
引用第8樓KaTsun31@MKM2009-11-19 17:56發表的“”:
好似要去到12月喎 [表情]

今晚係播第一集...

8:30 至 10:30...

宮心計同活著都無得睇了...

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2009-11-19
引用第4樓sun2009-11-19 17:50發表的“”:
無線而家同柴九傾緊經理人合約...
傾唔掂數...分分鐘凍過水...
.......

上次夏雨同米雪咪一樣攞到。

無線雖然愛造馬,但有時亦不能造得太過份。唔比雯雯,好勉強好勉強都仲有第二個人選。唔比柴九,真係仲有邊個敢上台攞?攞個個衰個個呀。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2009-11-19

比阿日誤導左添!

離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2009-11-19
老老實實,如果今年比楊怡真係想爆粗...

楊怡個角色唔見得有咩突出..
離線加歷查
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2009-11-19
還有實力音樂合唱團馬浚偉、鄭嘉穎、馬國明、陳茵媺、楊思琦、商天娥、石修、陳鴻烈、謝雪心、程可為等。