• 49092閱讀
  • 1285回復

2013-2014 年度 YFF 季前討論 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 480  發表于: 2013-07-22
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:我以前都玩過官網,就係覺得唔好玩先玩返YFF,
宜家又想跟官網......Yahoo今次真係兩頭唔到岸,
官網係limited transfer同得$100買人,
YFF抄d唔抄d,又保留唔到自己得色
可以話冇野揾野搞....希望會再調整 (2013-07-22 19:49) 

又咁講,官網果個 $100 又有的唔同既,佢最貴既人都只係 $14,bale 都只係 $12,其餘 baines 之流只係 $7,又唔可以用係 absolute 數字黎比較既……
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 481  發表于: 2013-07-22
回 火鳳凰 的帖子
火鳳凰:又咁講,官網果個 $100 又有的唔同既,佢最貴既人都只係 $14,bale 都只係 $12,其餘 baines 之流只係 $7,又唔可以用係 absolute 數字黎比較既……[表情] (2013-07-22 20:09)

所以米話YFF抄d唔抄d lor,又唔相應地作出調整,搞到不倫不類。
但講到尾都係最中意舊玩法,加captain都仲ok,bench真係.....

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線senal
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 482  發表于: 2013-07-22
回 火鳳凰 的帖子
火鳳凰:咦,大家其實係唔係搞錯左個 admin?
而家係 nma blog 答大家問題既係 nma 既 admin,而唔係 yahoo 個 admin,我地係唔可以直接接觸到 yahoo 的人。
nma 舊 admin 已經過左檔去同 yahoo 合作,新果幾個其實同 yahoo 係無直接關係的。 (2013-07-22 16:22) 

唔知邊個打邊個

咁其實我地應該係邊度反映意見最好
Rotoworld.com NEAL THURMAN NMA
定係其實兩個都係同一班人

頭先去 starting 11 行左轉,佢地大部分人都唔鐘意新版本,又係覺得個 bench 多餘
我諗緊我地會唔會可以同佢地一齊傾下有咩野可以做
YFF Overall Rank
2008-2009: 40 | 2009-2010: 1 | 2010-2011: 210 | 2011-2012: 64 | 2012-2013: 9 | 2013-2014: 157 | 2014-2015: 6
今季 Fantrax: 2
離線senal
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 483  發表于: 2013-07-22
回 魚蛋 的帖子
魚蛋:有個admin回左senal [表情]  (2013-07-21 22:08) 

佢俾我既感覺係,佢係知個 bench 作用好細,直情廢廢地個隻,不過冇講出口咁解,重點係佢好似對多左錢駛呢樣野幾歡迎
2008-2009: 40 | 2009-2010: 1 | 2010-2011: 210 | 2011-2012: 64 | 2012-2013: 9 | 2013-2014: 157 | 2014-2015: 6
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 484  發表于: 2013-07-22
回 arsenal 的帖子
arsenal:佢俾我既感覺係,佢係知個 bench 作用好細,直情廢廢地個隻,不過冇講出口咁解,重點係佢好似對多左錢駛呢樣野幾歡迎 [表情] (2013-07-22 21:32) 

根本唔跟得貼、唔偷人,就覺得好似唔公平,所以夾硬整到人人都多左錢用囉。
離線senal
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 485  發表于: 2013-07-22
多謝咁多位入去個 blog 留言既好友,Tom Shing 個篇真係簡而精講出重點,而家 yahoo 出試玩版先可能仲有得改,唔好放棄
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 486  發表于: 2013-07-22
arsenal:唔知邊個打邊個 [表情]
咁其實我地應該係邊度反映意見最好 [表情]
Rotoworld.com NEAL THURMAN [表情] NMA [表情]
....... (2013-07-22 21:25) 

正如我之前所講,其實係無直接途徑反映意見,而家呢個試版只係有人 leak 出黎的……

以下呢段係有人係 rotoworld 發表意見,rotoworld 答人既︰

we had no involvement in designing the new game but I did have some discussions with a contact at Yahoo last year and stated that whatever happened, YFF must stick with unlimited transfers. Agree that the two keys are this and the complex scoring system - as you've suggested, the other things will take some getting used to but I'm excited about the new season.

http://www.rotoworld.com/articles/bpl/43691/370/yahoo-fantasy-pl-101

其實班鬼佬有唔少人係支持新玩法的,原因其實我同老狐之前已經分析左……
離線senal
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 487  發表于: 2013-07-22
回 國球旗 的帖子
國球旗:根本唔跟得貼、唔偷人,就覺得好似唔公平,所以夾硬整到人人都多左錢用囉。[表情] (2013-07-22 21:37) 

似係 d 唔係咁識玩既人
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 488  發表于: 2013-07-22
arsenal:多謝咁多位入去個 blog 留言既好友,Tom Shing 個篇真係簡而精講出重點,而家 yahoo 出試玩版先可能仲有得改,唔好放棄 [表情]  (2013-07-22 21:40) 

暫時黎講,yahoo 果邊全無動靜,leak 消息出黎既係得 nma blog 同 rotoworld,大家如果要俾意見,暫時黎計只可以係呢兩個地方繼續寫的 comments,不過 yahoo 會唔會睇,會唔會理就真係唔知……
離線senal
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 489  發表于: 2013-07-22
回 火鳳凰 的帖子
火鳳凰:正如我之前所講,其實係無直接途徑反映意見,而家呢個試版只係有人 leak 出黎的……
以下呢段係有人係 rotoworld 發表意見,rotoworld 答人既︰
....... (2013-07-22 21:41) 

即係新加既 bench / captain 係 yahoo 主意?

而家易玩左對佢地黎講可能真係好事
離線senal
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 490  發表于: 2013-07-22
回 火鳳凰 的帖子
火鳳凰:暫時黎講,yahoo 果邊全無動靜,leak 消息出黎既係得 nma blog 同 rotoworld,大家如果要俾意見,暫時黎計只可以係呢兩個地方繼續寫的 comments,不過 yahoo 會唔會睇,會唔會理就真係唔知……[表情] (2013-07-22 21:55) 

nma 個度今日都好似已經無人理,一陣再係 rotoworld 寫篇投訴
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 491  發表于: 2013-07-22
arsenal:即係新加既 bench / captain 係 yahoo 主意?
而家易玩左對佢地黎講可能真係好事 [表情] (2013-07-22 21:56) 

呢個真係唔知,不過我估佢地有問過 nma blog 果班鬼佬意見既……

就好似好多年前改版面果陣,佢地有係隔離台收集意見,當年我都出左 post 俾意見,不過佢地就無理我。

今次我諗佢地無問隔離台,主要因為呢幾年隔離台不斷彈 yahoo 的野,多年前又自己搞個 game 出黎想取代 yahoo,所以已經同 yahoo 交惡了……
[ 此帖被火鳳凰在2013-07-22 22:02重新編輯 ]
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 492  發表于: 2013-07-22
再講多兩句啦……

至於我地,yahoo 一向都無當我地係佢既 target customer。某程度上裡面有的人仲當我地係眼中釘,因為我地長期霸左 top 50 唔少位置,影響班鬼佬玩家玩 game 既意欲,我估佢地有部份人巴不得我地唔再玩。
離線senal
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 493  發表于: 2013-07-22
回 火鳳凰 的帖子
火鳳凰:呢個真係唔知,不過我估佢地有問過 nma blog 果班鬼佬意見既……
就好似好多年前改版面果陣,佢地有係隔離台收集意見,當年我都出左 post 俾意見,不過佢地就無理我。
....... (2013-07-22 22:01) 

都係一擔擔,nma 話事個幾個如果真係識玩,應該都唔會支持 yahoo 咁改啦

yahoo 個邊又係既,從來都好似無一個正式渠道俾人反映意見,愈搞愈差
離線senal
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 494  發表于: 2013-07-22
回 火鳳凰 的帖子
火鳳凰:再講多兩句啦……
至於我地,yahoo 一向都無當我地係佢既 target customer。某程度上裡面有的人仲當我地係眼中釘,因為我地長期霸左 top 50 唔少位置,影響班鬼佬玩家玩 game 既意欲,我估佢地有部份人巴不得我地唔再玩。[表情]  (2013-07-22 22:08) 

我地一直支持 YFF 同幫 yahoo 宣傳都咁睇我地,會唔會係咁