• 49087閱讀
  • 1285回復

2013-2014 年度 YFF 季前討論 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線senal
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 555  發表于: 2013-07-24
回 火鳳凰 的帖子
火鳳凰:有人仲撻朵話自己係 PhD,話完全合理喎。
車,我都唔知見過幾多個無料到既 PhD……[表情] (2013-07-23 23:44) 

PhD...真係吹水唔抹咀

火兄 d 英文好深,好多都睇唔明
YFF Overall Rank
2008-2009: 40 | 2009-2010: 1 | 2010-2011: 210 | 2011-2012: 64 | 2012-2013: 9 | 2013-2014: 157 | 2014-2015: 6
今季 Fantrax: 2
離線senal
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 556  發表于: 2013-07-24
回 火鳳凰 的帖子
火鳳凰:不過算啦,留完最後一次言唔留啦,無理由為左個遊戲無啦啦同人鬧交……
我仲要係支持佢改革架,陰公……[表情] [表情]  (2013-07-23 23:50) 

改版唯一好處係火兄下季會繼續玩
2008-2009: 40 | 2009-2010: 1 | 2010-2011: 210 | 2011-2012: 64 | 2012-2013: 9 | 2013-2014: 157 | 2014-2015: 6
離線senal
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 557  發表于: 2013-07-24
A thought
A thought and possible reason for the bench feature is the fact that many of the Premier teams rotate their players; gone are the days when teams played their top 11 players week in week out – these poor modern day players need to rest.
So, you can spend 145 on your outfield and risk a player, possibly captain, not playing with no back up…or spend a little less, still assemble a great team, but a player ready to step into the breach.
To me, it just gives the game an extra dimension and more to think about.
It seems everyone was happy till someone from another site posted his doom and gloom post and everyone jumped on the bandwagon like little sheep.
This is a game, just enjoy it.
by Ian S on Jul 23, 2013 | 10:56 PM

係咪串緊我地
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 558  發表于: 2013-07-24
回 arsenal 的帖子
arsenal:PhD...真係吹水唔抹咀 [表情]
火兄 d 英文好深,好多都睇唔明 [表情] (2013-07-24 01:50) 

其實係我英文太差,亂寫寫錯晒,所以大家睇唔明……
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 559  發表于: 2013-07-24
arsenal:係咪串緊我地 [表情]  (2013-07-24 01:53) 

擺到明係串我地啦……

不過直接黎講,你係第一個出個 doom and gloom post,所以其實主要係串你……
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 560  發表于: 2013-07-24
arsenal:係咪串緊我地 [表情]  (2013-07-24 01:53) 

其實佢最後一句, 已經講到明.... this is a game, just enjoy it.

根本正如火兄前面所講, 我地"玩法"同佢地"玩法"都唔同 - 好似佢地咁, 星期五晚臨瞓前得閒先LOG IN執一執, 上週熱刺主場曼聯作客就用bale放rvp, 呢週到曼聯主場熱刺作客就bale換做rvp.... 咁而家個新玩法對佢地黎講fit晒, "表面上"有機會用得晒兩個, 但換得幾次之後, 佢地又錯唔晒, 到時真係未必可以用晒兩個.... 但對我地黎講, 一開波入晒兩個, 根本冇邊週用邊個嘅煩惱, 永遠都有齊佢地....

所以佢地永遠都唔會明白我地究竟擔心緊d咩....
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 561  發表于: 2013-07-24
回 火鳳凰 的帖子
火鳳凰:其實係我英文太差,亂寫寫錯晒,所以大家睇唔明……[表情] (2013-07-24 02:03) 

本來都想幫下口理論下, 不過見好似靜晒.... 都係慳返啖氣早d瞓算數....
離線senal
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 562  發表于: 2013-07-24
回 火鳳凰 的帖子
火鳳凰:其實係我英文太差,亂寫寫錯晒,所以大家睇唔明……[表情] (2013-07-24 02:03) 

你英文仲好過 d 鬼佬

係我英文差者
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 563  發表于: 2013-07-24
回 sikingthegreat 的帖子
sikingthegreat:本來都想幫下口理論下, 不過見好似靜晒.... 都係慳返啖氣早d瞓算數....[表情] (2013-07-24 02:09) 

其實再理論都真係無咩意思,盞晒口水,所以我都無諗住再出任何 post 了……

正如你話齋,而家個新玩法對佢地黎講fit 晒 (對今季既我都係),所以睇黎都係事在必行……
離線senal
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 564  發表于: 2013-07-24
回 火鳳凰 的帖子
火鳳凰:擺到明係串我地啦……
不過直接黎講,你係第一個出個 doom and gloom post,所以其實主要係串你……[表情] (2013-07-24 02:05) 

唉,都係算啦,唔想好似小學雞咁串黎串去
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 565  發表于: 2013-07-24
回 火鳳凰 的帖子
火鳳凰:其實再理論都真係無咩意思,盞晒口水,所以我都無諗住再出任何 post 了……
正如你話齋,而家個新玩法對佢地黎講fit 晒 (對今季既我都係[表情]),所以睇黎都係事在必行……[表情] (2013-07-24 02:18) 

其實對我都fit....

只係另一方面, 覺得如果咁樣破壞隻game嘅可玩性, 真係幾可惜....
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 566  發表于: 2013-07-24
arsenal:唉,都係算啦,唔想好似小學雞咁串黎串去 [表情] (2013-07-24 02:21) 

相同background相同concern相同目標而又係為件事好, 嘈下冇所謂

但而家根本唔係咁....
離線senal
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 567  發表于: 2013-07-24
回 sikingthegreat 的帖子
sikingthegreat:其實佢最後一句, 已經講到明.... this is a game, just enjoy it.
根本正如火兄前面所講, 我地"玩法"同佢地"玩法"都唔同 - 好似佢地咁, 星期五晚臨瞓前得閒先LOG IN執一執, 上週熱刺主場曼聯作客就用bale放rvp, 呢週到曼聯主場熱刺作客就bale換做rvp. .. (2013-07-24 02:08)

真係唔知 NMA 個邊 d 人玩法係點,我以前上過一兩次之後都無興趣再去睇野

我諗其實佢地有部份人唔鍾意呢個改版,只係話事個班人支持同埋堅決推行,想隻 game 易玩 d ,反對既人除左好友之外,仲有香港其他壇,外國既亦有 starting 11...
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 568  發表于: 2013-07-24
arsenal:真係唔知 NMA 個邊 d 人玩法係點,我以前上過一兩次之後都無興趣再去睇野 [表情]
我諗其實佢地有部份人唔鍾意呢個改版,只係話事個班人支持同埋堅決推行,想隻 game 易玩 d ,反對既人除左好友之外,仲有香港其他壇,外國既亦有 starting 11...
 (2013-07-24 02:29) 

之前冇睇過咩nma, 不過睇佢地d論點可以略知一二.... 大約黎講就係真真正正嘅hea玩.... just a game....

冇眼睇落去....
離線senal
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 569  發表于: 2013-07-24
回 火鳳凰 的帖子
火鳳凰:其實再理論都真係無咩意思,盞晒口水,所以我都無諗住再出任何 post 了……
正如你話齋,而家個新玩法對佢地黎講fit 晒 (對今季既我都係[表情]),所以睇黎都係事在必行……[表情] (2013-07-24 02:18) 

認真一問,呢個改版應該要點玩

火兄有冇咩初步構思