• 26009閱讀
  • 838回復

WK18 -- 鬼影醫務所 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 240  發表于: 2012-12-21
回 assko 的帖子
assko:bunn
sorry nelson vert(9蚊)
cazorla michu sterling  lucas
ba t32 snod
想問放唔放v5同michu michu 11蚊
....... (2012-12-21 22:31) 

vert 9蚊我會放, 不過你冇lloris, 而呢場我又睇好tot cs, 你留返一個黎對沖一下都未嘗不可....
michu正常黎講會放, 不過man u今季防守都麻麻, 都輸幾多header, 而michu入唔少header, 所以呢場隨時又有波入都唔奇.... 搏唔搏就睇你自己喇....
lucas基本上都只會得2-3分, 一個唔覺意拎埋黃牌就咩都冇.... 所以upgrade佢都係好嘅~~
前面3個我會咁排: aguero > torres > ba
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 241  發表于: 2012-12-21
回 germanyfans 的帖子
germanyfans:sam哥 , 邊個組合好d 呢?
a) bale + torres
b) silva + S7 (2012-12-21 22:40) 

silva suarez
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 242  發表于: 2012-12-21
回 HINNNS 的帖子
HINNNS:OSCAR+LAMPARD做防中 [表情]
拉美利斯點都佔一個位,仲有睇下會唔會出陳豪, 如果唔出佢馬達可能打邊, Oscar/Lampard就會打攻中位..
....... (2012-12-21 22:41) 

完全同意~~
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 243  發表于: 2012-12-21
germanyfans:我反而諗緊QPR下場對西布朗都OK , 加上下周又冇咩中場想用,加上要高追朗尼,唔捨得放.... (2012-12-21 22:48) 

都係架, silva成日做d冇分嘅野, 所以我都掙扎緊, 如果man city羸到, 但d分唔係跌落silva度, 都幾嬲.... 不過silva作為重心, 又有死球, 唔用又好似會好淆底.... 而且silva可能係大眾之選, 一爆就大鑊....
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 244  發表于: 2012-12-21
由於今周我崇尚煲曼城,因為明白到唔係每個人都受得住,所以就簡單例牌推介幾件骨:

V. Moses - Chelsea - Forward - 7.88
車仔陳豪最近深受賓帥愛戴,多佐正選機會。oscar被改造打中場中,所以前場三叉戟多佐個位出黎。moses之前聯賽杯正選打滿全場,佢同marin邊個會讓番個正選位置卑hazard呢?大家唔夠錢買mata或torres的,又想用件車仔前鋒,咁就考慮下車仔陳豪吧!!

S. Marveaux - Newcastle - Midfielder - 3.82 ★★★★
領隊pardew繼續今場取得勝利,如果唔係紐記今季就真係要護級了,因為聖誕快車魔鬼賽程加埋傷病滿營對佢地黎講好大可能0分收工。
主場出擊半斤八兩既QPR,前線系yff得分來源,ba同cisse一個熱門一個貴,紐記今場要主攻,marveaux今場應該正選穩陣了!!

B. Jones - West Brom - Defender - 4.97
后防骨今周所剩無幾,由於vidic、s. kelly、kolo都無正,所以剩返CS機會高的西布朗jones。

B. Oviedo - Everton - Defender - 4.05
呢件正選未名,但係中場人擺後衛位,有得出都幾正!想用就要留意最後消息了。

暫時系咁多,祝大家聖誕快車唔好中咁多伏!!
keep walking, keep scoring, let's do it again!!! YNWA
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 245  發表于: 2012-12-21
回 reve 的帖子
reve:由於今周我崇尚煲曼城,因為明白到唔係每個人都受得住,所以就簡單例牌推介幾件骨:
V. Moses - Chelsea - Forward - 7.88
車仔陳豪最近深受賓帥愛戴,多佐正選機會。oscar被改造打中場中,所以前場三叉戟多佐個位出黎。moses之前聯賽杯正選打滿全場,佢同marin邊個會讓番個正選 .. (2012-12-21 22:55) 

oviedo真係要留意留意~~
後防我隨時就要"食" jones呢件骨.... 不過骨得黎好似又幾好味~~
離線germanyfans
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 246  發表于: 2012-12-21
sam哥, taarabt 同silva我都應該一齊用了
最後1個問題,2option , 邊個好d?
a) torres + defoe
b) S7 + G拉美利斯

仲想問下拉美利斯上2周復出後仲有冇角球,罰球,係唔係比賓卓安搶晒?
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 247  發表于: 2012-12-21
我仲諗緊要唔要bale,諗掂呢個之後個陣先可以confirm,太多變數。。。
keep walking, keep scoring, let's do it again!!! YNWA
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 248  發表于: 2012-12-21
germanyfans:sam哥, taarabt 同silva我都應該一齊用了
最後1個問題,2option , 邊個好d?
a) torres + defoe
b) S7 + G拉美利斯
....... (2012-12-21 23:02) 

suarez + g.ramirez

你可以一齊用咁好呀? 咁到我唔知點算喇....

上週冇睇southampton, 答你唔到.... 不過佢都幾鍾意起腳, 我諗冇左lallana, 要回本佢冇咩難度掛....? (當然啦, 如果有埋死球就更加穩陣~~)
數據黎講, wk 17輪空, week 16 ramirez 1sc   puncheon 2sc, week 15 兩個都 0sc.... 真係好難講....
[ 此帖被sikingthegreat在2012-12-21 23:06重新編輯 ]
離線Why
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 249  發表于: 2012-12-21
lampard/ramirez/Beausejour/maloney + santon/shaw/baird/luiz/agger
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 250  發表于: 2012-12-21
回 reve 的帖子
reve:我仲諗緊要唔要bale,諗掂呢個之後個陣先可以confirm,太多變數。。。 (2012-12-21 23:03) 

bale本身得分係ok穩定, 但一黎剛傷癒唔排除有咩變數, 二黎stoke守得又頂得, 可能sc都冇平時咁易屈.... 所以我好可能唔會用佢了....
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 251  發表于: 2012-12-21
原來
F. Lampard
Chelsea
Midfielder
11.07
唔怪得咁多人用佢啦,

我都覺得佢有正選既
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 252  發表于: 2012-12-21
回 Why 的帖子
Why:lampard/ramirez/Beausejour/maloney + santon/shaw/baird/luiz/agger[表情] (2012-12-21 23:06) 

g,ramirez / beausejour + shaw / agger
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 253  發表于: 2012-12-21
回 sikingthegreat 的帖子
sikingthegreat:bale本身得分係ok穩定, 但一黎剛傷癒唔排除有咩變數, 二黎stoke守得又頂得, 可能sc都冇平時咁易屈.... 所以我好可能唔會用佢了.... (2012-12-21 23:07) 

我宜家被逼放棄3蚊myhill,要諗埋龍門位就真!

可能用pepe或者krul了,唔想返兜bunn,更加唔想高追lloris
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 254  發表于: 2012-12-21
回 reve 的帖子
reve:我宜家被逼放棄3蚊myhill,要諗埋龍門位就真![表情]
可能用pepe或者krul了,唔想返兜bunn,更加唔想高追lloris[表情] (2012-12-21 23:11) 

其實bunn好架.... 呢場我都睇好cs.... 可惜你之前放左....

而家有少少想跟你個marveaux.... 因為諗極諗唔到有咩平後衛好.... (連jones都唔夠錢), 可能直頭轉做enrique + marveaux算....