• 31354閱讀
  • 746回復

[英超]曼聯官網確定:因C朗本人表明希望離隊,曼聯決定接受皇馬既£80m世界紀錄出價 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 315  發表于: 2009-06-11
Riquelme 冇咩體能點打英超
離線OldSosad
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 316  發表于: 2009-06-11
呢兩個非賣品都轉會 , 世界上真係再冇非賣品了
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 317  發表于: 2009-06-11
引用第311樓丹尼屎2009-06-11 18:42發表的“”:
計英鎊 Kaka 確實破左紀錄 [表情]

當時英鎊兌換率高,現在貶值,哪里還可用英鎊來比較?
∼縱使我們選擇不了出生的環境,決定不了生命的長度,卻能憑著一顆虔誠向善的心,讓自己活出了生命的深度。∼

離線Kai王
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 318  發表于: 2009-06-11
曼聯買亞古路著7號得唔得
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 319  發表于: 2009-06-11
引用第315樓ryan_kewell_72009-06-11 18:45發表的“”:
Riquelme 冇咩體能點打英超 [表情]

唔係真係信嘛sosad
離線OldSosad
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 320  發表于: 2009-06-11
引用第314樓sakura_32120042009-06-11 18:45發表的“”:
C7于2003年1224萬英鎊買回來,如今以8000萬英鎊賣出,升值達到6.54倍 [表情]

記得當時係 man utd 同 sporting 打友賽 ,

跟住曼聯球員上下覺得呢條靚仔幾勁 , 就買左返黎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 321  發表于: 2009-06-11
引用第316樓小熊坐貨車2009-06-11 18:45發表的“”:
呢兩個非賣品都轉會 , 世界上真係再冇非賣品了 [表情]

在商言商,沒有不能賣的球員,只有開不起的價錢
∼縱使我們選擇不了出生的環境,決定不了生命的長度,卻能憑著一顆虔誠向善的心,讓自己活出了生命的深度。∼

離線TriFox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 322  發表于: 2009-06-11
引用第313樓sakura_32120042009-06-11 18:44發表的“”:
8000萬英鎊足以讓曼聯再開創新的皇朝,期待歐冠決賽在santiago bernabau硬碰皇家馬德里 [表情] [表情] [表情]

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 323  發表于: 2009-06-11
引用第320樓小熊坐貨車2009-06-11 18:46發表的“”:
記得當時係 man utd 同 sporting 打友賽 ,
跟住曼聯球員上下覺得呢條靚仔幾勁 , 就買左返黎 [表情]

唔好再回憶啦,接受現實啦

離線丹尼屎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 324  發表于: 2009-06-11
引用第310樓小熊坐貨車2009-06-11 18:41發表的“”:
一, 唔洗拎136m架,拎59m買卡卡都夠啦,回到本嘛
二, 59m我諗唔止呢兩隊有啦

[個人意見]

當然唔止呢兩隊有啦~ 好多球隊計固定資產都有 59m 但係果 d 用唔到嘛~

就算問銀行借都未必隊隊借到咁多流動資金~

係 RM 呢類信譽極好~ 加上有權有勢先借到咁多既啫~

至於其他豪門唔要~ 佢地講錢肯定拎到出黎~

但我諗佢地覺得無咁既需要用咁大筆錢買一個人囉 .....
離線OldSosad
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 325  發表于: 2009-06-11
引用第324樓丹尼屎2009-06-11 18:48發表的“”:
[個人意見]
當然唔止呢兩隊有啦~ 好多球隊計固定資產都有 59m 但係果 d 用唔到嘛~
.......

唔關信譽極好事 , 不嬲西班牙都好支持呢隊波
離線OldSosad
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 326  發表于: 2009-06-11
引用第323樓sakura_32120042009-06-11 18:47發表的“”:
唔好再回憶啦,接受現實啦 [表情] [表情]

點會接受唔到 , 個價咁勁
離線阿童木
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 327  發表于: 2009-06-11
一年前C朗的秘密約定
11.06.2009 18:15    

【商台互動體育組】一年之約兌現!為甚麼去年夏天曼聯堅拒將陣中的葡萄牙球星基斯坦奴朗拿度(C朗拿度)出售,到周四竟突然宣布接受皇家馬德里的8,000萬鎊(約10億港元)報價,當中究竟出了甚麼樣的變化?根據過去一年所有有關的報道,抽絲剝繭後不難發現,原來今次曼聯決定「開閘」,竟是兌現雙方球會一年前的秘密約定!

一直以來坊間都盛傳去年有關C朗拿度轉會皇馬的傳聞最終得以平息,是因為曼聯、皇馬及C朗3者間已有了一個秘密協議,根據傳聞所說,只要在今夏皇馬能夠支付所約定的轉會費,曼聯便必須讓C朗拿度轉會。

到了周四曼聯發表接受皇馬8,000萬鎊轉會費的聲明,印證了這番秘密協議的傳聞。據悉如果皇馬未能在今年6月30日之前完成有關C朗拿度的轉會秘密協議,皇馬方面便需賠償2,000萬鎊(約2.5億港元)給曼聯,因此為免最終「賠了夫人又折兵」,既無法得到C朗拿度,又要無辜賠償,皇馬最終還是提出了8,000萬鎊的「鐵價」,得到了追逐多時的世界足球先生,因此在曼聯的聲明中才會表示:「一切在6月30日之前得到最終答案,直到正式落實一切之前,會方不會再作評論。」

這宗秘密協議還有一些有跡可尋的佐證,近日皇馬方面已向曼聯出價7,500萬鎊(約9.4億港元)收購C朗拿度,但曼聯的行政總監基爾堅決表明:「必須8,000萬鎊」,結果在一分都不能少的情況下,曼聯接受了這個破世界紀錄轉會費的天價,履行了去夏3方的承諾。此外,也有報道指上周五皇馬已經派出了隊醫和球會代表遠赴美國,為大紅人驗身,只待兩間球會就轉會費達成共識,便會為C朗拿度進行了體測。

所謂人逢喜事精神爽,據悉正在美國的比華利山度假的C朗拿度,昨晚在高級夜店消遣時顯得相當興奮,與友人舉杯痛飲,似乎早已得悉曼聯將會「如其所願」,讓他到自小夢想的班拿貝球場比賽,預祝順利加盟皇馬。
離線TriFox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 328  發表于: 2009-06-11
引用第316樓小熊坐貨車2009-06-11 18:45發表的“”:
呢兩個非賣品都轉會 , 世界上真係再冇非賣品了 [表情]

Messi 咪係非賣品囉
離線丹尼屎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 329  發表于: 2009-06-11
引用第315樓ryan_kewell_72009-06-11 18:45發表的“”:
Riquelme 冇咩體能點打英超 [表情]

可能仲踢得 hea 過 hea 碧