• 10658閱讀
  • 367回復

島主開心快樂陣 - wk2 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線bbq903
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 105  發表于: 2012-08-22
睇黎sahin 應該今晚會完成, 但其實真係唔知點放 , 但中間好大機會 係  arteta, sahin & carzola .
離線Hernandez
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 106  發表于: 2012-08-22
回 bbq903 的帖子
bbq903:睇黎sahin 應該今晚會完成, 但其實真係唔知點放 , 但中間好大機會 係  arteta, sahin & carzola .  (2012-08-22 14:21) 

唔會咁出掛, 差唔多0防守
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 107  發表于: 2012-08-22
bbq903:睇黎sahin 應該今晚會完成, 但其實真係唔知點放 , 但中間好大機會 係  arteta, sahin & carzola .  (2012-08-22 14:21) 

呢個世界真係好奇怪的。

阿仙奴大把邊線球員,但欠中路大將;利物浦一蘿中場中,但無邊線球員。

阿仙奴爭SAHIN 番黎把鬼咩?

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線bbq903
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 108  發表于: 2012-08-22
回 Hernandez 的帖子
Hernandez:[表情] 唔會咁出掛, 差唔多0防守 (2012-08-22 14:43) 

Arteta 已經變左防中啦, 上屆其實已經係.   已往已經係咁. 上場都係 ARTETA 都係最後 .
離線Ar敬
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 109  發表于: 2012-08-22
回 鬼影炎光 的帖子
鬼影炎光:為左個Vertonghen + Aguero 放棄左Ivanovic + Tevez.....痛到入晒肉...... (2012-08-22 11:29) 

+1
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 110  發表于: 2012-08-22
bbq903:Arteta 已經變左防中啦, 上屆其實已經係.   已往已經係咁. 上場都係 ARTETA 都係最後 . (2012-08-22 14:55) 

arteta sahin cazorla....
呢條中場中靚到....

仲有遲早會傷癒嘅wilshere....
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 111  發表于: 2012-08-22
bbq903:
Arteta 已經變左防中啦, 上屆其實已經係.   已往已經係咁. 上場都係 ARTETA 都係最後 .

有d唔同意, arteta係肯企後補位, 唔代表佢適合打防中(情況有d似pirlo)....

如果阿記純粹靠佢打防中, 對中下游班(好似上場新特蘭)還可以, 對前列果幾隊真係等sm........

應該出返coquelin/ frimpong 打防中 (diaby就算把la, 就算冇傷都唔會係防中....)
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 112  發表于: 2012-08-22
回 icemanbergkamp 的帖子
icemanbergkamp:有d唔同意, arteta係肯企後補位, 唔代表佢適合打防中(情況有d似pirlo)....
如果阿記純粹靠佢打防中, 對中下游班(好似上場新特蘭)還可以, 對前列果幾隊真係等sm........
....... (2012-08-22 15:22) 

其實阿迪達等如林伯特,只係防守力都算強既攻中!

純粹打防中一則唔係佢最擅長既波路,二則真係浪費哂佢既攻門能力。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線bbq903
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 113  發表于: 2012-08-22
icemanbergkamp:有d唔同意, arteta係肯企後補位, 唔代表佢適合打防中(情況有d似pirlo)....

但我睇落去, 雲加唔係太like 純防中球員 , 所以到而家仲未很買 m'vila .  arteta 已經真係好似 pirlo / alonso 咁. 但其實都對佢好處, 已arteta 年紀都吾適宜再走上去, 用佢經驗控制節奏更加重要.

韋斯亞暫時冇期望,  見diaby 傷完又可以再傷都知...
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 114  發表于: 2012-08-22
bbq903:
但我睇落去, 雲加唔係太like 純防中球員 , 所以到而家仲未很買 m'vila .  arteta 已經真係好似 pirlo / alonso 咁. 但其實都對佢好處, 已arteta 年紀都吾適宜再走上去, 用佢經驗控制節奏更加重要.
韋斯亞暫時冇期望,  見diaby 傷完又可以再傷都知...

明白....因為雲加根本從來唔識教防守 (大家都知阿記防守輸邊幾瓣, 咁多年佢邊有認真處理過....)

用啱啱euro 既pirlo 做例, 睇睇佢附近企d咩人 (de rossi, marchisio...), 條防線同防守戰術級數, 效率根本唔同lv (防守上)....

就算皇馬, 第1場xabi 拍檔係 lass (平時係khedira, 一樣係超高效率型mf....)

當然, 我希望雲加係因為覺得第1場對手新特蘭唔強先咁排.....希望la.......
離線bbq903
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 115  發表于: 2012-08-22
冰兄無法啦 , 雲加想d野真係好難明白. . 可能到時我地年紀大左都係咁固執

今屆睇場幾場波 , 睇見利記同熱刺輸波, 但感覺上整隊波仍然充滿希望. 但睇完阿記..... 和左有分但完全唔覺得佢地有力爭冠 .
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 116  發表于: 2012-08-22
bbq903:但我睇落去, 雲加唔係太like 純防中球員 , 所以到而家仲未很買 m'vila .  arteta 已經真係好似 pirlo / alonso 咁. 但其實都對佢好處, 已arteta 年紀都吾適宜再走上去, 用佢經驗控制節奏更加重要.
韋斯亞暫時冇期望,  見diaby 傷完又可以再傷都知... (2012-08-22 15:28) 

agree, 而家似係一個deep-lying playmaker. 唔係純做破壞嘅防中~~

亦都正如你講, wenger唔太prefer純破壞嘅防中, arteta同sahin兩個都deep-lying, 其實應該最貼近wenger心目中嘅效果~~
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 117  發表于: 2012-08-22

frimpong太衝動.... 仲未得....
coquelin好似好d.... 不過wenger角度黎睇, 應該要再培養d ball retention / playmaking sense先得.... 呢個時候可能會係做住後備先....
離線bbq903
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 118  發表于: 2012-08-22
回 sikingthegreat 的帖子
sikingthegreat:frimpong太衝動.... 仲未得....
coquelin好似好d.... 不過wenger角度黎睇, 應該要再培養d ball retention / playmaking sense先得.... 呢個時候可能會係做住後備先.... (2012-08-22 15:58) 

coquelin 其實之前放佢打左後查實真係不錯 .

暫時傳緊一堆可能加盟新力軍 .
離線rice_lee
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 119  發表于: 2012-08-22
bbq903:coquelin 其實之前放佢打左後查實真係不錯 .
暫時傳緊一堆可能加盟新力軍 .  (2012-08-22 16:11) 

沙軒射門係咪唔係咁強...? 但佢D 長傳真係正到爆...