• 16329閱讀
  • 304回復

[論壇公佈]好友更換伺服器計劃---進入第二步 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 180  發表于: 2008-03-15
鬧完未
番正題好無
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 181  發表于: 2008-03-15
引用第180樓sheepsheephin2008-03-15 21:34發表的“”:
鬧完未 [表情]
番正題好無 [表情]

正題咪就係去搵quotation囉!

我尋日問左我地公司既程式供應商!今日問左另一個IT公司既阿頭!兩邊既答覆都係,遲D 先覆我!所以我無辦法即時搵到任何QUOTATION! 亦唔知道搵郅究竟有冇用!更加唔知會唔會重覆搵番之前根本一早就已經搵左既同一供應商,浪費時間!

但可以點呀?可以講咩呀?去搵囉!搵得幾多就幾多囉!

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 182  發表于: 2008-03-15
其實我有d問題....之前問左......
究竟....會唔會應我....
例如有過边間公司既quotation咁, 為double~~

仲有d問題.....係找quotaion時有幫助既問題...

有無人做野呀~~喂~~
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 183  發表于: 2008-03-15
其實有冇諗過searching cost>benefit
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 184  發表于: 2008-03-15
引用第182樓老Shearer舒2008-03-15 21:41發表的“”:
其實我有d問題....之前問左......
究竟....會唔會應我....
例如有過边間公司既quotation咁, 為double~~
仲有d問題.....係找quotaion時有幫助既問題...
.......

請check置頂

搵果時有問題可以貼出來喎

請大家定期留意置頂,有一d general既問題問既時候會係果邊答,因為其他既版友都可能會有用
方便大家Save & Print

fb: peterkl
垃圾桶四Be
Be Courteous, Be Kind, Behave, Be Patient
要為自己加油,彼得加油!!
惜日的光輝只停留在惜日;今日的光輝只停留在今日;明日的光輝只靠自己努力;彼得我一定可以再做奇蹟!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 185  發表于: 2008-03-15
根本好多野我地都唔知,想問多D 又無人應!一無所知叫我地點做野?

若然已經有兩三個供應商在手!我地一定要知!唔係我地又搵番同一個供應商!咁咪浪費時間?即係我地既時間就唔值錢既?可以浪費?

又例如可唔可以用番宜家呢個供應商,UPGARDE 到我地需要既級數,價錢我地比番足!咁就已經唔駛又搬又拆啦!慳番幾多功夫?若然你話唔得,係真唔得定佢想推諉。交涉既手段係好重要!同一個要求,兩個不同既提出,可以有兩個不同既結果!

根本大把野可以有商有量咁去做!宜家我地十問九唔應!咁點動員大家去做野?

我夠膽批評!因為我願意出錢出力出心去做!

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 186  發表于: 2008-03-15
引用第184樓垃圾桶2008-03-15 21:53發表的“”:
請check置頂
搵果時有問題可以貼出來喎

置頂個到邊句有解答到老舒既提問?

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 187  發表于: 2008-03-15
引用第185樓freezefox2008-03-15 21:53發表的“”:
我夠膽批評!因為我願意出錢出力出心去做!
.......

呀……我話以前!

已經無囉………

離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 188  發表于: 2008-03-15
避免重覆,咁桶少比d已經提供過既公司名出來啦~
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 189  發表于: 2008-03-15
引用第189樓垃圾桶2008-03-15 22:00發表的“”:
請check置頂
問題如果有機會重覆既時候,我會貼係果邊,方便大家參閱

正確係置頂topic既3樓...........
會易明d嗎??
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 190  發表于: 2008-03-15
引用第190樓老Shearer舒2008-03-15 22:22發表的“”:
正確係置頂topic既3樓........... [表情]
會易明d嗎??

應該會既....

我會不停update個置頂的

垃圾桶四Be
Be Courteous, Be Kind, Behave, Be Patient
惜日的光輝只停留在惜日;今日的光輝只停留在今日;明日的光輝只靠自己努力;彼得我一定可以再做奇蹟!!
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 191  發表于: 2008-03-15
任兄味話問過加option可能性, 同price既~~
咁~~係得定唔得姐??

hardware唔太擔心, 不少於100Mbps之連接更加la~~

上次老任既留言睇....咁唔通係$$$....仲有customer service la~~
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 192  發表于: 2008-03-15
引用第193樓垃圾桶2008-03-15 22:32發表的“”:
而家用緊果間,激到muly同我兩個齊齊彈起.....

咁~姐係關service事la.....嗯~咁週圍揾都係激死多2,3,4,5,6次ga姐..

係味要我地揾相熟, 靠得住ga?
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 193  發表于: 2008-03-15
引用第193樓垃圾桶2008-03-15 22:32發表的“”:
而家用緊果間,激到muly同我兩個齊齊彈起.....
攪個domain name都攪左muly好耐
又試過比左錢話check唔返單
.......

domain name既野, 未必關佢事~
尤其有名氣d既domain name~~
因為大家都係艇仔公司~~
如果對上既艇.....汁左粒......
真係無計.....
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 194  發表于: 2008-03-15
引用第195樓老Shearer舒2008-03-15 22:41發表的“”:
domain name既野, 未必關佢事~
尤其有名氣d既domain name~~
因為大家都係艇仔公司~~
如果對上既艇.....汁左粒......
.......

唔關事

個domain係hosting果邊送的

之前起server既時候一齊來的

server之前都試過短暫故障

打比佢地,佢地都拖的

垃圾桶四Be