• 75378閱讀
  • 3380回復

亞洲星光大道 vs 超級巨聲 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1350  發表于: 2009-09-28
終於睇番..

後面仲有人歡呼...
離線hkbbfan
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1351  發表于: 2009-09-28
引用第1348樓KaTsun31@MKM2009-09-28 16:28發表的“”:
名單有左啦
我都睇過

可以post出來or pm嗎
離線g3rMan
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1352  發表于: 2009-09-28
引用第1351樓hkbbfan2009-09-28 19:17發表的“”:
可以post出來or pm嗎 [表情] [表情]

可以

17分為合格

海俊文 15
鄧小巧 19
劉威煌 16
王嘉儀 18
許鋌鏗 18
鄺柏廉 15
何紫慧 17
何雁詩 15
陳康健 16
陳彥廷 13
陳鴻碩 16
唐泳妮 14

foul:海俊文,鄺柏廉,陳彥廷,唐泳妮
離線Desmond
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1353  發表于: 2009-09-28
引用第1346樓sun2009-09-28 14:38發表的“”:
咁細個都係返去讀書把啦...
胡琳真係唱得好唔錯...有感情得黎...掌握又穩...
本來岩岩睇完美女廚房都唔知佢係邊個... [表情]
.......

HI FI友好鍾意胡琳
離線炸炸帝
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1354  發表于: 2009-09-28
引用第1352樓g3rMan2009-09-28 19:48發表的“”:
可以 [表情]
17分為合格
.......

陳彥廷
離線OldSosad
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1355  發表于: 2009-09-28
引用第1352樓g3rMan2009-09-28 19:48發表的“”:
可以 [表情]
17分為合格
.......

咁多人fail..
離線dinlo
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1356  發表于: 2009-09-28
引用第1355樓OldSosad2009-09-28 21:48發表的“”:
咁多人fail..

真係估唔到
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1357  發表于: 2009-09-29
引用第1340樓王小虎2009-09-27 23:55發表的“”:
我都唔憎
d人唔抵得掛....
.......

唔係唔抵得,而係做呢行最重要係咩 ? 咪係觀眾緣囉,好明顯佢係無既。

感性上我唔係憎佢,而係唔鍾意佢阿爸阿媽,喺佢 9 歲時已經叫佢去「殘酷一丁」(喬寶寶贏果屆),好喇,輸左之後無線無簽佢 (因為已經簽左第一屆台主莫生,無必要搵多個細路),終於等到「超級巨聲」就又叫佢黎參加,可能係佢自己恨入行都未定,但作為父母唔好好誘導佢,反而陪佢發明星夢。

理性上,就算俾佢入到娛樂圈又點,既唔可以唱情歌 (一個 11 歲細路唱埋 D 情情愛愛實俾人插到暈),香港個市場亦唔似日本咁接受到 16 歲以下既明星,Cream 係一個好例子,所以唱兒歌似乎係唯一出路,可惜呢個 market 都係好窄 (睇下莫生唱左幾首已經無咩聲氣了),連評判都要問佢,佢可以走咩路線。

既然而家唔係一個好既時機,所以我認為阿 Mark 講得好岩......

返去好好讀書先啦。
離線dinlo
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1358  發表于: 2009-09-29
引用第1357樓國球旗2009-09-29 00:47發表的“”:
唔係唔抵得,而係做呢行最重要係咩 ? 咪係觀眾緣囉,好明顯佢係無既。
感性上我唔係憎佢,而係唔鍾意佢阿爸阿媽,喺佢 9 歲時已經叫佢去「殘酷一丁」(喬寶寶贏果屆),好喇,輸左之後無線無簽佢 (因為已經簽左第一屆台主莫生,無必要搵多個細路),終於等到「超級巨聲」就又叫佢黎參加,可能係佢自己恨入行都未定,但作為父母唔好好誘導佢,反而陪佢發明星夢。
.......

agree
離線him
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1359  發表于: 2009-09-29
胡琳真係幾令-.-
離線廢托
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1360  發表于: 2009-09-29
引用第1357樓國球旗2009-09-29 00:47發表的“”:
.......

我覺得d"觀眾" 都好主觀.....

欣宜細細個已經出黎唱歌,表演.....果陣時都無咩人話佢, 但係減左肥再加入娛樂圈之後, 大把人都攻擊佢.... 真係莫須有.......

輪到呢個彤彤......好多人都話佢發明星夢..... 但實情係點得佢自己先知, 話唔定佢阿爸阿媽迫佢, 但我覺得佢自己點都有興趣去做呢d野.... 起碼佢真係唱到, show 到個效果出黎俾人睇.....佢咁做無錯ga..... 但好多人都唔知點解會咁憎佢.....

我反而欣賞佢兩個既天份同勇氣, 咁既年紀行出黎表演, 真係唔係個個得.....

反而大部份人都覺得佢發明星夢....
話唔定佢未來既目標都係做歌手or 藝人... 但佢無錯ga喎.... 藝人都係一個職業姐....

打個比喻.... 一個細路, 6歲就參加足球訓練班, 夢想做足球員..... 我諗無咩人會話佢發球星夢.... 但而家就岩岩相反...
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1361  發表于: 2009-09-30
引用第1360樓王小虎2009-09-29 22:56發表的“”:
欣宜細細個已經出黎唱歌,表演.....果陣時都無咩人話佢, 但係減左肥再加入娛樂圈之後, 大把人都攻擊佢.... 真係莫須有.......
.......

"觀眾" 梗係主觀啦,無佢地班明星做咩都無用,所以我一開始就講左觀眾緣先。

觀眾緣呢樣野好虛無,唔係有錢、有實力、有靚樣就一定有觀眾緣,而且一開始有唔等於日後都有,但一開始無又唔等於以後無。就以近期既官恩娜為例,佢做左咁多年,但除左 D 緋聞外,有幾多人關心過佢既歌唱成點 ? 但無啦啦一次「超級巨聲」,突然間個個讚到佢飛起,又話唱得好、樣又靚,連佢唱「囍帖街」卡拉 OK 既短片都熱爆 youtube,話佢 hea 唱都好聽過原唱者....(下刪一千字),呢 D 咪係突然有觀眾緣囉!

參考網址:http://www.youtube.com/watch?v=IEKUS65xYLY

講番趙展彤,佢有無天份就見人見智,不過大部份既評判都講左,佢第一次唱係覺得 fresh,但繼續落去,已經無咩突破,更談唔上係標青既質素,而且,前面都講左,以而家佢咁尶尬既年齡,形象好難定位,把聲亦都未轉定,咁要佢返去讀好 D 書先,應該係對佢最好既路途。
離線dinlo
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1362  發表于: 2009-09-30
引用第1360樓王小虎2009-09-29 22:56發表的“”:
.......

趙小朋友俾唔到一種親民既感覺人
佢只係令人覺得佢串

起今次比賽冇咩觀眾緣,佢今次只有新聞價值
離線廢托
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1363  發表于: 2009-09-30
引用第1361樓國球旗2009-09-30 01:17發表的“”:
"觀眾" 梗係主觀啦,無佢地班明星做咩都無用,所以我一開始就講左觀眾緣先。
觀眾緣呢樣野好虛無,唔係有錢、有實力、有靚樣就一定有觀眾緣,而且一開始有唔等於日後都有,但一開始無又唔等於以後無。就以近期既官恩娜為例,佢做左咁多年,但除左 D 緋聞外,有幾多人關心過佢既歌唱成點 ? 但無啦啦一次「超級巨聲」,突然間個個讚到佢飛起,又話唱得好、樣又靚,連佢唱「囍帖街」卡拉 OK 既短片都熱爆 youtube,話佢 hea 唱都好聽過原唱者....(下刪一千字),呢 D 咪係突然有觀眾緣囉!
.......

一個人紅唔紅都係睇運.....
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1364  發表于: 2009-09-30
引用第1361樓國球旗2009-09-30 01:17發表的“”:
.......

如果佢唱musical果d...我諗情況會相差什遠...
話哂技巧上唔易...香港人亦認同和欣賞外國音樂文化...
就算佢只得9歲...個樣好嚴肅都好...
d人都會另眼相看...但而家佢只係唱下英文歌...
sell下把聲...d觀眾最多都係buy佢咁細個就有咁既唱歌技巧同膽量...

本來佢唱返d岩佢路線既歌...都仲有得留低...
但一唱有情愛既歌...仲要同泳兒合唱...
就完全比唔倒感覺我地了...

我地係聽眾麻...感動唔倒我地...又何來好感呢?

我諗d人憎佢...主要原因係唔夠活潑同童真...
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...