• 12814閱讀
  • 317回復

[西甲]皇馬以2500萬歐元加基羅拿華斯交換迪基亞的交易正式告吹,兩名門將會留在所屬球會 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 165  發表于: 2015-09-01
回 utadahikaru20 的帖子
utadahikaru20:係AR ,  佢點受益法[表情] (2015-09-01 10:03) 

佢都想留皇馬, 去曼聯都係半被迫

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 166  發表于: 2015-09-01
utadahikaru20:係AR ,  佢點受益法[表情] (2015-09-01 10:03) 

我咪打哂出黎囉?你邊句唔明?

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 167  發表于: 2015-09-01
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:
佢都想留皇馬, 去曼聯都係半被迫[表情]

應該咁講, 我係講單野DEAL得成, 佢就係受害者 , 不過就算唔成事, 佢都係慘嫁啦.....做嫁妝....

不過都係果句, 去得皇馬都預左.......

10個人去,有幾多會開花結果......

你睇佢點對魯爾, 古迪同卡斯拿斯就知
離線廢托
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 168  發表于: 2015-09-01
utadahikaru20:應該咁講, 我係講單野DEAL得成, 佢就係受害者 , 不過就算唔成事, 佢都係慘嫁啦.....做嫁妝....
....... (2015-09-01 10:14) 

咁睇下你覺得面子緊要定錢緊要架姐........
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 169  發表于: 2015-09-01
utadahikaru20:
應該咁講, 我係講單野DEAL得成, 佢就係受害者 , 不過就算唔成事, 佢都係慘嫁啦.....做嫁妝....
.......

受害者又未於ar........
曼聯都算大(?)球會
不過Navas以為等到卡斯走可以坐正
點知比皇馬當交易條件.......
一定唔好受
[ 此帖被羅力亞在2015-09-01 10:24重新編輯 ]

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 170  發表于: 2015-09-01
utadahikaru20:應該咁講, 我係講單野DEAL得成, 佢就係受害者 , 不過就算唔成事, 佢都係慘嫁啦.....做嫁妝....
....... (2015-09-01 10:14) 

單DEAL 成左,佢就係「受害者」(呢點未必人人認同架下)。咁宜家唔成,佢咪執身彩囉。咁講有咩問題?

幾難等到卡斯拿斯走人,可以擔任皇馬既正選籠門!幾多人恨都恨唔到?佢宜家有呢個機會,開心都黎唔切啦。邊有人想係打左兩場正選後,又比人借去一個陌生既球會,又要由頭黎過,又頭爭過,仲未知係咪一定爭到。

宜家最少佢可以繼續留係皇馬,如果自己爭氣,有表現,就算皇馬第日過橋抽板,佢都名成利就可以轉去其他大球會哎。對佢既事業百利而無一害。點解唔算得益?

佢又唔係皇馬青訓,又唔係西班牙人,佢無「愛回家」既心願架喎。佢無需要同皇馬長相斯守架喎。皇馬點對個班功臣,關佢鬼事?最緊要係皇馬能唔能夠係佢既足球事業上扶佢一把!就算得一季,都係好事。

尋日,佢本來只可以係皇馬打兩場正選就走人了。宜家,佢「有可能」有成季既機會表現自己(表現失準比人貶番落後備就自己既問題,無得怪人)。呢D 咪就係「賺」番黎架囉。話佢受益人都唔錯得哂哎。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 171  發表于: 2015-09-01
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:受害者又未於ar........
曼聯都算大(?)球會[表情]
不過Navas以為等到卡斯走可以坐正
....... (2015-09-01 10:22) 

黎到曼聯,其實都係一個機會,如果識得好好把握,「受害人」都可以變成「受益人」。

之前講個D ,純粹係以佢尋日既心理變化黎講者。其實佢一直都知皇馬想買迪基亞,佢唔會無心理預備,迪基亞今季隨時來投,佢好大機會又要做番後備。咁去到最後一日,正常人都會希望單  DEAL 唔成,等自己可以多一季機會。好正常者。

點知尋日傳出黎既消息,唔單係迪基亞會黎,佢自己仲要比人借走,我諗佢未必有足夠心理準備。可能真係會唔開心又或者好唔願意。咁經過好多身邊人同佢分析之後,都明白曼聯都係可以發揮既地方,咪改變初衷肯黎囉(當然以上全部都係靠估既)。

至於去到最後,佢係「受益人」定係「受害人」………將來既野,邊個會知?

離線廢托
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 172  發表于: 2015-09-01
回 freezefox 的帖子
freezefox:黎到曼聯,其實都係一個機會,如果識得好好把握,「受害人」都可以變成「受益人」。
之前講個D ,純粹係以佢尋日既心理變化黎講者。其實佢一直都知皇馬想買迪基亞,佢唔會無心理預備,迪基亞今季隨時來投,佢好大機會又要做番後備。咁去到最後一日,正常人都會希望單   .. (2015-09-01 10:32) 

等如羅美路都可能上季冇諗過今季會係曼聯打正選....
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 173  發表于: 2015-09-01
回 廢托 的帖子
廢托:咁睇下你覺得面子緊要定錢緊要架姐........ [表情] (2015-09-01 10:16) 

應該話,睇你點睇自己既足球事業!

皇馬又好,曼聯又好,唯有打到正選先會對自己既足球事業有幫助。兩間都係知名大球會,邊到可以比到自己正選既機會,邊到就係好球會。係皇馬,呢一分鐘佢就係正選。下一分鐘既野無謂講,無人知。黎曼聯,我唔知雲膠爾點秤佢同羅美路,係咪必然正選,我唔清楚了。

至於前途,皇馬你唔好諗住同佢一生一世,當佢係蹅腳石,咁就無咩大問題的了。其實就算黎到曼聯,都唔代表佢前途一片光明。都係要靠自己一手打番黎架啦。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 174  發表于: 2015-09-01
回 廢托 的帖子
廢托:等如羅美路都可能上季冇諗過今季會係曼聯打正選....[表情] (2015-09-01 10:37) 

曼聯同羅美路接觸,我估唔會係一兩日間既事掛。佢上季可能無諗過自己會去曼聯。到有人開始接觸自己,傾條款,攪簽約,成個過程,你會有足夠時間去調整自己既心情。

拿華斯,可能就係上午通知你,下午要你走都未定(可能又無咁誇張啦,內情係點我就唔知了)。個一日半日,大上大落,心情起伏好大架。

你諗下,你老細突然走過黎話想調你去歐洲公司實習一年,仲要下星期就起行,你頂唔頂得順?

離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 175  發表于: 2015-09-01
freezefox:
黎到曼聯,其實都係一個機會,如果識得好好把握,「受害人」都可以變成「受益人」。
之前講個D ,純粹係以佢尋日既心理變化黎講者。其實佢一直都知皇馬想買迪基亞,佢唔會無心理預備,迪基亞今季隨時來投,佢好大機會又要做番後備。咁去到最後一日,正常人都會希望單  DEAL 唔成,等自己可以多一季機會。好正常者。
.......

羅力亞:
AS English @English_AS  2m2 minutes ago
Navas negotiated a substantial pay rise and according to some sources, a clause has been included to guarantee he will be 1st choice keeper

其實有傳過Navas肯走係因為有條款確保佢係曼聯第一門將地位
不過好似正正係因為要修改合約細節導致paperwork遲左
咁唔知Navas有心定無意了

離線阿清
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 176  發表于: 2015-09-01
freezefox:
至於皇馬,其實最無所謂就係佢地。
.......
exactly

如果曼聯尋晚真係特登遲交文件,咪由你玩囉
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 177  發表于: 2015-09-01
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:其實有傳過Navas肯走係因為有條款確保佢係曼聯第一門將地位[表情]
不過好似正正係因為要修改合約細節導致paperwork遲左[表情]
咁唔知Navas有心定無意了[表情] (2015-09-01 10:42) 

其實我好懷疑,可以係合約到確保正選位置既咩?

咁唔通簽左約,就算打到幾差都唔可以放佢係後備?

離線廢托
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 178  發表于: 2015-09-01
freezefox:應該話,睇你點睇自己既足球事業!
皇馬又好,曼聯又好,唯有打到正選先會對自己既足球事業有幫助。兩間都係知名大球會,邊到可以比到自己正選既機會,邊到就係好球會。係皇馬,呢一分鐘佢就係正選。下一分鐘既野無謂講,無人知。黎曼聯,我唔知雲膠爾點秤佢同羅美路,係咪必然 .. (2015-09-01 10:38) 

你既回覆就係我頭先諗既野.....

你打字都好快WOR
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 179  發表于: 2015-09-01
回 阿清 的帖子
阿清:[表情]exactly
如果曼聯尋晚真係特登遲交文件,咪由你玩囉[表情]
 (2015-09-01 10:47) 

終於見到你發言了。