• 5257閱讀
  • 131回復

[香港](欠意甲!)招募各大聯賽《轉會情報》製作人士 + 來季夏季轉會新聞發布事宜(#3) [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 45  發表于: 2012-06-26
不過我都贊成,同一個人既轉會新聞,有新消息,又唔係重大突破既消息,不妨係原有TOPIC 到更新,好過另開新TOPIC,因為有重複TOPIC 之嫌。但若然有突破性消息,例如之前一直話傳會轉會,點點點,今日終於官網證實了。咁再開新TOPIC 都不為過。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 46  發表于: 2012-06-26
引用第44樓freezefox2012-06-26 21:30發表的“”:
睇睇宜家既新聞版………
今日得兩則新聞。
.......

咁呢排歐洲賽季完左,踢緊歐國盃,正路轉會消息都唔會多係正常。
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 47  發表于: 2012-06-26
引用第46樓國球旗2012-06-26 21:33發表的“”:
咁呢排歐洲賽季完左,踢緊歐國盃,正路轉會消息都唔會多係正常。 [表情] [表情] [表情] [表情]

唔係轉會消息,連球壇新聞都無咩人POST。大家係無左係到POST 新聞既意慾。

但球迷會就唔同了。幾多新聞係到個到發表。

離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 48  發表于: 2012-06-26
引用第45樓freezefox2012-06-26 21:33發表的“”:
不過我都贊成,同一個人既轉會新聞,有新消息,又唔係重大突破既消息,不妨係原有TOPIC 到更新,好過另開新TOPIC,因為有重複TOPIC 之嫌。但若然有突破性消息,例如之前一直話傳會轉會,點點點,今日終於官網證實了。咁再開新TOPIC 都不為過。

有好有唔好,因為普通會員唔可以 edit 其他人既 post,

如果樓主無跟進 update 消息而配合改 topic,可能又要勞煩版主。

離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 49  發表于: 2012-06-26
引用第47樓freezefox2012-06-26 21:35發表的“”:
唔係轉會消息,連球壇新聞都無咩人POST。大家係無左係到POST 新聞既意慾。
.......

你都見其實絕大部份新聞都係英超同西甲消息,賽季完左就無野好 post 架啦。
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 50  發表于: 2012-06-26
引用第48樓國球旗2012-06-26 21:35發表的“”:
有好有唔好,因為普通會員唔可以 edit 其他人既 post,
如果樓主無跟進 update 消息而配合改 topic,可能又要勞煩版主。
.......

其實又唔駛一定要改題目既。正如我頭先都話,有新消息但唔係重大突破既消息。係原有主題到追加。個題目可能根本無咩可以改。

離線阿清
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 51  發表于: 2012-06-26
每日上限加到5 - 7個
離線阿清
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 52  發表于: 2012-06-26
引用第47樓freezefox2012-06-26 21:35發表的“”:
.......

因為除左英超以外..

老實說其他聯賽既新聞post出黎都唔會有太多討論
如果球迷會個邊有地方post,我都寧願post去球迷會
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 53  發表于: 2012-06-26
引用第51樓阿清2012-06-26 21:38發表的“”:
每日上限加到5 - 7個 [表情]

加無所謂!最緊要係你地真係會發表咁多新聞。唔好話5-7個。一日一個都開心了。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 54  發表于: 2012-06-26
引用第52樓阿清2012-06-26 21:40發表的“”:
因為除左英超以外..
如果球迷會個邊有地方post,我都寧願post去球迷會 [表情] [表情]

咁我都明白球迷會既新聞好多時都係係較冷僻,又未必岩放係呢到。其他聯賽既新聞,可能(可能者)會比較少人討論。因為真係認識既人,相對黎講(相對)係真係會少D 既。

不過都可以多作嘗試既。或者正正係多人放多D 新聞出黎,令更多人留意到某D 少人睇既聯賽(例如港聯,又何如仲仔成日發放中超既新聞),可以引起更多既人既關注都未定。

離線阿清
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 55  發表于: 2012-06-26
引用第53樓freezefox2012-06-26 21:41發表的“”:
加無所謂!最緊要係你地真係會發表咁多新聞。唔好話5-7個。一日一個都開心了。 [表情] [表情]

引用第52樓阿清2012-06-26 21:40發表的“”:

因為除左英超以外..

如果球迷會個邊有地方post,我都寧願post去球迷會 [表情] [表情]

可以用番同一個reply 答你

西意德D新聞.. 我相信想post既人一定大有人在
但係回覆太冷淡真係會影響出文既意慾

冇理由篇篇都POST英超架嘛
離線阿清
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 56  發表于: 2012-06-26
所以我記得上年英超以外落實左既轉會,

有時都索性post響集中帖算
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 57  發表于: 2012-06-26
引用第55樓阿清2012-06-26 21:46發表的“”:
可以用番同一個reply 答你 [表情] [表情]
西意德D新聞.. 我相信想post既人一定大有人在
但係回覆太冷淡真係會影響出文既意慾
.......

呢個………巿場問題……我地都控制唔到的。

等如YFF,大家主力都係玩英超,其他聯賽的確係少人玩D 既………又真係無計………

離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 58  發表于: 2012-06-26
引用第44樓freezefox26-06-2012 21:30發表的“”:
睇睇宜家既新聞版………
今日得兩則新聞。
.......

um....就一於放寬至十個啦

而家論壇default setting一頁show 50篇,就算用盡quota都係1/5....相信係可接受既範圍

而且今季真係少左人開POST 我相信無咩機會爆煲
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 59  發表于: 2012-06-26
引用第42樓隨風26-06-2012 20:30發表的“”:
我覺得點樣都要有個「集中帖」黎控制下每一日新post既數量既……
就算唔多人流或者點 如果係轉會窗期間開放每人每日出帖數量 都一樣可以將D post好快推去第二頁
.......

可靠source先可以開新帖都ok既

不過集中帖入面俾人洗得太快都會變得好難討論 而且想睇番d轉會新聞都好麻煩