• 2500閱讀
  • 25回復

week 22 七雙賽+爆炸頭 (入面有雙賽分析) [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線yoshra11

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2013-01-11
我個陣:
lloris
vertonghen luiz ivanovic
fellaini marin gaston santi
mata hazard lambert

車路士最近三場陣容
2 Wed 車路士 0-1 QPR
Chelsea (4-2-3-1): Turnbull; Azpilicueta, Cahill, Ivanovic, Bertrand; David Luiz, Lampard (c) (Ramires 78); Marin (Hazard 59), Oscar, Moses (Mata 74); Torres
Unused subs Hilario,Ferreira, Cole, Piazon.
Goals
Booked Marin 3

5 Sat 修咸頓 1-5 車路士
Chelsea (4-2-3-1): Turnbull; Azpilicueta, Cahill, Ivanovic (Lampard 65), Cole (c); Ramires, David Luiz; Hazard, Mata (Oscar 78), Moses (Marin 72); Ba.
Unused subs Hilario, Ferreira, Bertrand, Torres.
Scorers Ba 35, 61, Moses 45+1, Ivanovic 51, Lampard 82 pen.

9 Wed 車路士 0-2 史雲斯
Chelsea (4-2-3-1): Turnbull; Azpilicueta, Cahill, Ivanovic, Cole (c); Ramires (Lampard 70), David Luiz; Oscar (Marin 82), Mata, Hazard; Torres (Ba 80).
Unused subs Hilario, Ferreira, Bertrand, Ake.
Booked Ba 90.

其實個陣冇變過咁泄...

龍門:
杜布爾

如無意外轉牛係100%穩正 5蚊打兩場 你冇lloris就去馬啦

後防:
艾珠利高爾 加利卡希爾 泰利 伊雲奴域 大衛雷斯

係上面可以見到 azp cahill ivanovic cole 多數係咁
至於你驚cole可能打得一場...其實個人認為唔會冇可能的..因為對qpr都出過巴特蘭..
後防重有一個因素係泰利復出 不過應該最多得一場打 所以cahill冇人入
azp terry ivanovic cole / ivanovic cahill terry cole 會出邊個得肥賓知...所以切記 唔好入ivan+azp咁搏命...
雷斯可以話係必入之選啦 防中有cs分 重有近FK 唔入都冇咩人可以入啦...
總結 雷斯>ivan>azp>cole>cahill>terry

中場:
奧斯卡 林伯特 拉美利斯 馬連

先講講奧斯卡 佢轉左中場中後成績係對上三場賽事平均2.5分...而且佢成季加埋得8個sot 只多雷斯一個...又冇死球..8蚊我真係食唔落啦...
林伯特 當然你真係用佢就唔預佢打兩場架啦 佢而家個位咁後 重要15蚊 真係咪搞我...隨時入pk都回唔到本........
拉美利斯 佢近排個態不錯 但係態好唔代表yff有分..其本上拉7應該有1.5場踢 不過佢d又係全動加6個sot6個cw..10蚊我點解唔入gaston
馬連 估計加埋有一場比佢踢 3蚊都唔好要求d咩啦 今個星期要入貴後防個個都冇錢架啦 入啦喂!
總結 馬連>奧斯卡>拉美利斯=林伯特

前鋒:
馬達 夏薩特 摩西斯 丹巴巴亞 托利斯

馬達可以話係必用之選 2場穩陣 今季車仔真係靠晒佢 又有死球
hazard都係可以用嘅選擇之一 但係好明顯佢呢排個狀態真係唔多ok 不過佢有大量cw fw分 sot次數都算多 同埋林伯唔在場pk一係佢射一係ba射 (唔肯定)
丹巴巴亞 本來佢真係必入架..但係托利斯又係賓sir私生子..出場時間不明 21蚊我唔多想搏.....如果第一場出佢 Stoke主場我信有能力可以守到佢..
托利斯 唔想討論呢位人兄
總結 馬達>夏薩特>ba>torres

總結全文 我嘅排名係
1. 馬達
2. 雷斯
3. 伊雲奴域
4. 夏薩特 艾斯派古達
5. 馬連
6. ba
7. 奧斯卡
8. 拉美利斯 艾殊利高爾

至於修咸頓呢...
我個人覺得三個入得過架姐:加斯頓拉美利斯>林拔>賓卓安

其他推介:
拜恩斯 - 愛華頓
費蘭尼 - 愛華頓
貝碧托夫 - 富咸
祖高爾 - 韋斯咸
迪科爾 - 熱刺
柏比斯施斯 - 紐卡素
賓迪基 - 維拉

[ 此帖被yoshra11在2013-01-11 23:49重新編輯 ]
離線Rafer
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2013-01-11
今周有無分析?
離線stevewong_20
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2013-01-11
費蘭尼
離線yoshra11
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2013-01-11
回 Rafer 的帖子
Rafer:今周有無分析? [表情]  (2013-01-11 09:50) 

聽日考chem
快車完左唔洗分析都得啦
離線yanyan
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2013-01-11
陳豪唔洗打非洲杯咩
一心只等葡萄熟透 嚐杯酒

引用第31樓國球旗2010-04-16 01:02發表的“”:

一個好友論壇,只得一個 yan 姐 [表情]  [表情]
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2013-01-11
Re:week 22 7雙賽+爆炸頭 (入面有雙賽分析)
摩西去左打飛機腳瓜盃~
只愛足球
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2013-01-11
摩西斯 一定冇兩場架啦 不過我估都有100+分鐘比佢踢嘅..冇錢嘅7蚊都唔差丫 而且今年可以話冇平前鋒..

摩西斯 一定一場都冇架啦
離線yoshra11
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2013-01-11
  未出preview唔知tim sorry
咁ade洗唔洗打架?
[ 此帖被yoshra11在2013-01-11 17:28重新編輯 ]
離線siuzac
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2013-01-11
回 國球旗 的帖子
國球旗:摩西斯 一定冇兩場架啦 不過我估都有100+分鐘比佢踢嘅..冇錢嘅7蚊都唔差丫 而且今年可以話冇平前鋒..
摩西斯 一定一場都冇架啦 [表情]
 (2013-01-11 17:25) 

MOSES已經返左鄉下.
離線siuzac
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2013-01-11
回 yoshra11 的帖子
yoshra11:[表情] [表情] [表情]  未出preview唔知tim sorry
咁ade洗唔洗打架? (2013-01-11 17:26) 

ADE都返左鄉下~
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2013-01-11
回 yoshra11 的帖子
yoshra11:[表情] [表情] [表情]  未出preview唔知tim sorry
咁ade洗唔洗打架? (2013-01-11 17:26) 

ADE本來話唔踢腳瓜隊
唔知點解又返左去打飛機腳瓜盃
只愛足球
離線yanyan
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2013-01-11
回 迪克 的帖子
迪克:
摩西去左打飛機腳瓜盃~

一心只等葡萄熟透 嚐杯酒

引用第31樓國球旗2010-04-16 01:02發表的“”:

一個好友論壇,只得一個 yan 姐 [表情]  [表情]
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2013-01-11
回 siuzac 的帖子
siuzac:MOSES已經返左鄉下.[表情] (2013-01-11 17:28) 

去集訓,未必一定返鄉下既.......今年邊個國家搞
離線yoshra11
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2013-01-11
回 迪克 的帖子
迪克:ADE本來話唔踢腳瓜隊
唔知點解又返左去打飛機腳瓜盃 (2013-01-11 17:28) 

我淨係睇到打飛機
離線yoshra11
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2013-01-11
回 國球旗 的帖子
國球旗:去集訓,未必一定返鄉下既.......今年邊個國家搞 [表情] (2013-01-11 17:30) 

好似係南非