• 854閱讀
  • 22回復

[英超]熱刺證實門將洛里斯手腕骨裂,有機會錯過季初的賽事 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線羅力亞

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2015-07-14
Tottenham: Hugo Lloris suffers broken wrist

Tottenham goalkeeper Hugo Lloris has suffered a broken wrist and could miss the start of the Premier League season.
Spurs, who begin the 2015-16 campaign at Manchester United on 8 August, provided no details about how the 28-year-old sustained the injury.
Lloris, who arrived at White Hart Lane from Lyon in 2012, is the club's first-choice goalkeeper and made 35 Premier League appearances in 2014-15.
The France number one has been linked  with a move to Manchester United.
"He will continue to work alongside the first team squad to build up his fitness in a bid to be ready for the start of the season," Tottenham said in a statement.
Lloris captained France at the 2014 World Cup, and played in all of their games in Brazil.
He signed a five-year extension to his contract last summer.
It leaves Tottenham with Michel Vorm as their only fit senior goalkeeper.

http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/33516069

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2015-07-14
曼聯唔駛諗了…………

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2015-07-14
回 freezefox 的帖子
freezefox:曼聯唔駛諗了…………[表情] [表情] [表情]  (2015-07-14 10:22) 

有DDG

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2015-07-14
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:有DDG[表情] (2015-07-14 10:52) 

留得住?

離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2015-07-14
freezefox:留得住? (2015-07-14 11:13) 

暫時樂觀
不過都係得返一年約

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2015-07-14
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:暫時樂觀[表情]
不過都係得返一年約[表情] (2015-07-14 11:20) 

咁咪到皇馬頭痕?

離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2015-07-14
freezefox:咁咪到皇馬頭痕? (2015-07-14 11:30) 

有navas+已經bid緊另一件

http://bbs.hkbff.net/read.php?tid=121039

當然皇馬5會gum易放棄買DDG

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2015-07-14
但如果一年後完約走人,曼聯咪血本無歸?

宜家都叫緊三千萬磅喎。

離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2015-07-14
freezefox:但如果一年後完約走人,曼聯咪血本無歸?
宜家都叫緊三千萬磅喎。 (2015-07-14 11:39) 

羅力亞:

一係快d賣算鬼數, 太遲先賣唔夠時間買代替品[表情]
宜家拖住唔知想點[表情]

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2015-07-14
今次真係進退兩難………

離線Elvis
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2015-07-14
freezefox:但如果一年後完約走人,曼聯咪血本無歸?
宜家都叫緊三千萬磅喎。 (2015-07-14 11:39)

咁都係蝕2000萬鎊左右啫
加上要做返個勢俾其他球會睇曼聯球員即使得返一年約都唔會賤賣
如果DDG留返係曼聯, 有足足1年既時間搵個新龍
分分鐘冬季買入一個新GK再雪DDG半年, 歐國杯拜拜

感覺上曼聯已經唔怕少左呢2000萬收入, 所以都無乜好怕

[ 此帖被Elvis在2015-07-14 11:52重新編輯 ]
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2015-07-14
回 Elvis 的帖子
Elvis:咁都係蝕2000萬鎊左右啫
加上要做返個勢俾其他球會睇曼聯球員即使得返一年約都唔會賤賣
如果DDG留返係曼聯, 有足足1年既時間搵個新龍
分分鐘冬季買入一個新GK再雪DDG半年, 歐國杯拜拜
....... (2015-07-14 11:50) 

2000萬磅,即係2億幾………

我諗只有球迷先會覺得「蝕呢兩億幾無咩所謂」……………

你講呢D 都只可以係球迷既意氣說話。管理層如果咁樣去管理一隊球隊就真係死得………
[ 此帖被freezefox在2015-07-14 11:59重新編輯 ]

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2015-07-14
首先,如果今年DDG 真係唔走,但又唔續約,曼聯會處於一個更加被動,更加無談判條件既位置。呢個係客觀既事實。

因為一年後,佢會自由身加盟任何一間球會。曼聯渣都無。呢個都係客觀事實。

曼聯應該做既,係盡快搵一個可以接替既球員。然後高價賣出DDG,又或者提出更加吸引既條件,要求DDG 加簽新約。留意,簽新約唔代表DDG 唔走,只係代表如果佢走,曼聯都可以收到一筆可觀既轉會費。能夠吸引DDG 簽新約既,當然係一大堆有利DDG 既條款。加人工呀,係轉會費到分到幾多幾多呀(呢項唔知得唔呀下),某一個數目既賣斷條款呀………總之傾一個雙方都接受既方案,然後簽約。曼聯今時今日既唯一優勢係,佢可以關埋門同DDG 慢慢傾,皇馬唔可以。當然,DDG 唔係蠢,簽新約條款唔吸引既話,佢梗係唔會簽啦。自由轉會一樣可以同新東家爭取到更佳既個人條件。商業世界,本來就係咁架啦。

至於甚麼雪佢一年,等皇馬執到都喊三聲………得罪講句,呢D 真係好小朋友既諗法………雪佢一年,於球會何益?玩殘個球員,球會會多一分嗎?如果佢只係一個值三五百萬磅既球員,或者真係可以唔理佢,放埋一邊。但佢係一個身價可能去到三千萬磅甚至以上既球員。如果我係班主,比我知道下面班CEO、COO、領隊等為左鬥氣白白要我唔見幾億,我實炒哂佢地。「面我當然要!錢我都一樣要!」十個老闆十個都會同下面D 人咁講的。點拆掂佢就你諗了…………

何況,萬一你雪雪下佢,發現新搵番黎個個原來接唔到手既。又或者傷左。到時又迫住要搵番DDG 出山救命,咁咪仲樣衰。到時DDG 光榮轉會,然後曼聯人財兩失。此實為下下之策。

只有球迷既世界先會唔將錢放係第一位既者。球會,都只不過係一盤生意,點會唔考慮錢既問題。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2015-07-14
之前史達寧事件又係,我見好多球迷都話,寧願蝕個幾千萬磅,雪史達寧一季等佢玩完。

大佬,你係寧願蝕人地既幾千萬呀,梗係無所謂啦。利物浦無左呢幾千萬都幾係野。雪左史達寧,利記完全無著數。呢D 邊係生意黎架。

離線Elvis
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2015-07-14
freezefox:首先,如果今年DDG 真係唔走,但又唔續約,曼聯會處於一個更加被動,更加無談判條件既位置。呢個係客觀既事實。
因為一年後,佢會自由身加盟任何一間球會。曼聯渣都無。呢個都係客觀事實。
....... (2015-07-14 12:13) 

依家個問題係個主導權係曼聯度, 皇馬賣左卡斯拿斯, 要搵個GK返黎
全世界好理所當然會DDG會過皇馬, 但皇馬出得起幾多錢先會令曼聯放手呢?
2000萬?3000萬? 與此同時, 曼聯要搵代替品, 皇馬一樣要搵個後備方案

我係DDG我都會睇皇馬係咪會買到一個同自己差唔多LV既人去代替自己 (當然要曼聯死都唔放), 如果係同自己差唔多既, 佢可以安心續約 / 一定要踢西班牙波 (唔一定皇馬)

係曼聯角度, 佢可以話仲有5個月既時間同DDG傾續約 (高薪又好, 皇馬出3000萬即放又好), 令到佢留低, 唔駛賤賣DDG, 另一方面, 當然都要搵定第2個以備不時之需 (其實已經有VV同連迪加特)

係管理層方面, 當然無人想蝕錢, 但都唔想賺少左錢, 唔係間間球會都出200萬鎊都要賣, 但最終話事人係邊個呢?係咪每買賣一個球員都要大老闆APPROVE? 定係條靚呢1年內執得返條數同有一定成績而蝕少少都無所謂呢? 我唔知, 你都唔知, 所謂更加唔應該用一般公司賺錢既邏輯去JUDGE.

而曼聯係手上既仲有DDG下年歐國杯既仕途, 萬一佢真係選擇唔RENEW, 曼聯可以雪佢 / 繼續用佢, 但呢個都唔到我地決定, 只不過佢既出場機會會唔會少左而影響到佢歐國杯正選GK既機會呢?
繼續用佢既, 咪當千幾萬鎊買多呢個GK既一流服務去提升下季入歐聯 / 奪冠既機會

如果球會真係一盤生意咁簡單, 就唔駛留住咁多高薪又踢唔出身價既球星啦