• 12818閱讀
  • 317回復

[西甲]皇馬以2500萬歐元加基羅拿華斯交換迪基亞的交易正式告吹,兩名門將會留在所屬球會 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 150  發表于: 2015-09-01
回 freezefox 的帖子
freezefox:以雲膠爾既性格,我恐怕就算羅美路真係傷左,佢都寧願用JOHNSTONE 都唔肯用迪基亞。
所以之前有話到,歐國年,「迪基亞點都會盡力打好每場比賽既」,呢個講法是否成立?首先,你要過到雲高爾呢關先。 (2015-09-01 09:35) 

其實,咁既結局係三輸,有乜謂呢。
離線KeL
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 151  發表于: 2015-09-01
回 國球旗 的帖子
國球旗:遲來一秒鐘 遲疑一秒鐘   從迎接你變做目送[表情] (2015-09-01 09:45) 

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 152  發表于: 2015-09-01
回 bbq903 的帖子
bbq903:睇黎曼聯同錢有仇 [表情] , 咁玩法對各方面冇利 , so sad [表情] (2015-09-01 09:30) 

以受害程度睇。迪基亞當然最慘。既過唔到皇馬,留係到又齋坐,兩面不是人。上年明明都仲係曼聯既神枱到受人膜拜。今年即刻變成地底泥。仲要今年係歐國年。分分鐘影響埋國家隊既前途。出年係咩世界無人知。到時皇馬係咪一定買佢又無人可以擔保。一個打工仔,最淒涼莫過於呢種前途一片不明朗既情況。

曼聯都唔好過。睇怕雲膠爾只會視佢為眼中針。唔肯用佢。咁即係,個個月仲要出糧比一個完全無建樹既人。然後幾個月後,斗零都執唔番就要比佢走人。萬一佢係皇馬打到風山水起,到時更加要搵刀仔吉大脾。

至於皇馬,其實最無所謂就係佢地。我又唔覺得迪基亞加盟會大大增強佢地既實力。感覺上似係為買人而買人多D 。基迪亞唔黎,佢地手上都仲有足夠既人手調動。大可以等多幾個月,再視乎當時既心情決定仲要唔要基迪亞。分分鐘到時個注意力又唔知去左邊粒星到,都唔記得基迪亞了。

成件事,唯一受益人………睇怕都係拿華斯。尋日萬般不願咁被人賣豬仔。今日,又可以爭取到最少一季時間去證明自己。只要表現好,就算下季基迪亞來投,都要同佢爭正選。又或者到時已經有唔少豪門球會爭住簽佢了。點都好過比人當嫁妝咁送過黎英格蘭呀。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 153  發表于: 2015-09-01
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:有, 可以去國際足協上訴[表情] (2015-09-01 09:42) 

上訴啦。

呢個結局,個個都係輸家,無理由唔上訴啦。個一分鐘。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 154  發表于: 2015-09-01
回 國球旗 的帖子
國球旗:其實,咁既結局係三輸,有乜謂呢。[表情] (2015-09-01 09:49) 

雙輸者。迪基亞同曼聯兩敗俱傷。

其實皇馬真係無咩損失。可能有賺添呀。
[ 此帖被freezefox在2015-09-01 09:58重新編輯 ]

離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 155  發表于: 2015-09-01
freezefox:
以受害程度睇。迪基亞當然最慘。既過唔到皇馬,留係到又齋坐,兩面不是人。上年明明都仲係曼聯既神到受人膜拜。今年即刻變成地底泥。仲要今年係歐國年。分分鐘影響埋國家隊既前途。出年係咩世界無人知。到時皇馬係咪一定買佢又無人可以擔保。一個打工仔,最淒涼莫過於呢種前途一片不明朗既情況。
.......

點解寫寫下迪基亞會變左基迪亞

why de gea was renamed to ge dea

離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 156  發表于: 2015-09-01
Perez 都慘, 無得一年一星

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 157  發表于: 2015-09-01
回 國球旗 的帖子
國球旗:點解寫寫下迪基亞會變左基迪亞
why de gea was renamed to ge dea
....... (2015-09-01 09:56) 

打錯字,打錯字。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 158  發表于: 2015-09-01
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:Perez 都慘, 無得一年一星[表情]  (2015-09-01 09:56) 

佢慘唔慘無人會理。

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 159  發表于: 2015-09-01
freezefox:
以受害程度睇。迪基亞當然最慘。既過唔到皇馬,留係到又齋坐,兩面不是人。上年明明都仲係曼聯既神枱到受人膜拜。今年即刻變成地底泥。仲要今年係歐國年。分分鐘影響埋國家隊既前途。出年係咩世界無人知。到時皇馬係咪一定買佢又無人可以擔保。一個打工仔,最淒涼莫過於呢種前途一片不明朗既情況。
曼聯都唔好過。睇怕雲膠爾只會視佢為眼中針。唔肯用佢。咁即係,個個月仲要出糧比一個完全無建樹既人。然後幾個月後,斗零都執唔番就要比佢走人。萬一佢係皇馬打到風山水起,到時更加要搵刀仔吉大脾。
.......

你想打(受益人) , 定(受害人)
其實佢黎得皇馬就預左嫁啦......... 有幾多人黎左皇馬之後又黯然離開
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 160  發表于: 2015-09-01
freezefox:雙輸者。迪基亞同曼聯兩敗俱傷。
其實皇馬真係無咩損失。可能有賺添呀。 (2015-09-01 09:53) 

其實雲膠爾咁樣玩野、同錢鬥氣,點解唔駛向董事局、曼聯股東交代
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 161  發表于: 2015-09-01
皇家馬德里傳奇門將卡斯拿斯上週離開球隊,結束在「銀河艦隊」的25年時光,並加盟葡萄牙勁旅波圖。

卡斯拿斯離隊亦令到1號球衣懸空,外界認為這件球衣的新主人將會是曼聯門將迪基亞,因為一直盛傳皇馬有意收購這名西班牙門將,以取代離隊的卡斯拿斯。

不過,近日有消息指由於皇馬與曼聯未能就迪基亞的轉會達成共識,因此他們打算等到下年才向這名門將招手。皇馬亦於兩日前從愛斯賓奴簽下門將卡斯拿,這名門將曾於1999-2007年間為皇馬效力。

最終,皇馬確認球隊1號球衣新主人將會是上季擔任2號門將的拿華斯,而新加盟的卡斯拿則會身穿13號球衣。

拿華斯唔係依家正選咩?
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 162  發表于: 2015-09-01
回 utadahikaru20 的帖子
utadahikaru20:你想打(受益人) , 定(受害人)[表情]
其實佢黎得皇馬就預左嫁啦......... 有幾多人黎左皇馬之後又黯然離開
 (2015-09-01 10:01) 

你講拿華斯?

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 163  發表于: 2015-09-01
freezefox:你講拿華斯? (2015-09-01 10:02) 

係AR ,  佢點受益法
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 164  發表于: 2015-09-01
回 國球旗 的帖子
國球旗:其實雲膠爾咁樣玩野、同錢鬥氣,點解唔駛向董事局、曼聯股東交代 [表情] (2015-09-01 10:02) 

膠耳: 最重要同格拉沙家族交代者

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005