• 589184閱讀
  • 33884回復

◤紅軍研究所◢ - ☆ You'll Never Walk Alone ☆ 永不言敗! [復制鏈接]

上一主題 下一主題
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 18810  發表于: 2012-10-08
Stoke defender Robert Huth will not face punishment over an alleged stamp on Luis Suarez.

The Liverpool forward was left with stud marks on his torso after Huthappeared to tread on him during Sunday's goalless draw at Anfield.

But referee Lee Mason has confirmed he saw the incident clearly at the time and decided to take no action.

And under FA rules, that means Huth can not be charged retrospectively.

http://www1.skysports.com/football/news/11095/8148998/Robert-Huth-s-stamp-on-Liverpool-s-Luis-Suarez-goes-unpunished

真係冇野好講....

講真stoke呢場只係領左6張黃牌, 冇人領紅已經係好好彩.... 踢波踢到咁....

成班年青球員有呢次經驗都好嘅, 經此一役一定有所成長~~
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 18811  發表于: 2012-10-08
Another smashing day for the FA's disciplinary procedures. Ashley Cole has been charged for 'bringing the game into disrepute' after calling the FA a #bunchoft**ts in respect to the John Terry verdict. Meanwhile, no charges will be brought against Robert Huth (for stamping on Luis Suarez), Chieck Tiote (for similar on Tom Cleverley) or Robin van Persie (for elbowing Yohan Cabaye). The match officials saw them all, apparently. Sigh...

真係可笑....
離線K.B
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 18812  發表于: 2012-10-08
回 reve 的帖子
reve:你覺得佢無改善過?定係球會無做過野?? (2012-10-08 17:26) 

插水方面
無改善過
起馬技巧方面
離線K.B
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 18813  發表于: 2012-10-08
回 sikingthegreat 的帖子
sikingthegreat:其實.... 一路都冇.... 而且佢係誇大多於插....
南美球員好多都係咁.... 一早預左....
stoke之前對上兩場已經冇, 結果都係一樣..... (2012-10-08 22:46) 

如果係誇大多於插
咁佢真係好誇

認同南美球員有呢種特質
但蘇7係誇張到
我作為己方球迷 佢每次跌親我都覺得佢可能係插既地步
簡直係前無古人 每個利物浦球員跌我都x左係foul先 但蘇7堅係唔敢出聲

同埋諗諗下 講真 其他南美前鋒真係無佢咁誇張....................
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 18814  發表于: 2012-10-08
回 Zxen 的帖子
Zxen:作日Carroll在应该有机会...Suso和Sterling都可以cross给他..
Carroll可回传给Suarez/Gerrard/etc (2012-10-08 17:34) 

卡路爾企係到本身就已經係一個威脅!佢係禁區可以牽制到對方既後防,而且唔止一個,從而令更多既空位出現。咁就有利後上既進攻球員,不論係S7 或者隊長都好。好似尋日既局面,唔係只係尋日先出現,以前,以後,都不會斷出現。無一個球員可以拉空對方既後防,就會不斷出現尋日呢類無定埋手既局面。

只要你睇佢第一場係韋斯咸就已經有表現,傷左之後第一場復出對阿仙奴亦都係十分搶眼,就可以清楚知道,呢個絕對係一個可用,而且好好用既球員。

你唔去用佢,係你既問題,唔好賴個球員。

弱隊死守係好常見。但你有幾可會見到有球隊可以對住曼聯死守又守得住?因為人地有多個進攻板斧。A 方案唔得就B,B 唔掂就C。但利物浦點解成日都失分比弱隊?對強隊都未必會輸,對弱隊卻經常失分(和波都係失分)。因為利記永達只有PLAN A,無PLAN B的。

阿仙奴有段時間都有呢個問題。打死一辦波,無第二樣對策的。所以經常羸形勢但卻羸唔到波。宜家呢個情況卻慢慢改善了。利記宜家似係行緊佢條舊路。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 18815  發表于: 2012-10-08
卡路爾已經是過去式了………

但即使唔係卡路爾,你都要諗第二個方案出黎,唔可以永遠都只得一辦波的。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線K.B
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 18816  發表于: 2012-10-08
回 freezefox 的帖子
freezefox:卡路爾企係到本身就已經係一個威脅!佢係禁區可以牽制到對方既後防,而且唔止一個,從而令更多既空位出現。咁就有利後上既進攻球員,不論係S7 或者隊長都好。好似尋日既局面,唔係只係尋日先出現,以前,以後,都不會斷出現。無一個球員可以拉空對方既後防,就會不斷出現尋日呢類 .. (2012-10-08 23:20) 

心聲

補充一點既係
卡佬既借走係可惜
管理層 promised 買到前鋒
Rodgers先肯放卡佬
相信領隊都清楚知道球隊需要plan b
離線Zxen
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 18817  發表于: 2012-10-08
sikingthegreat:suso強項不是crossing, sterling也一樣....
有carroll, 前面肯定更易斷....
每天不斷練習的plan a不work, 換一個反而沒有怎練過的plan b會work.... 我就不相信....
....... (2012-10-08 22:56) 

true, Carroll对上Stoke高大后卫沾不到便宜, Carroll埋门又不是很好.
離線Zxen
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 18818  發表于: 2012-10-08
回 freezefox 的帖子
freezefox:卡路爾企係到本身就已經係一個威脅!佢係禁區可以牽制到對方既後防,而且唔止一個,從而令更多既空位出現。咁就有利後上既進攻球員,不論係S7 或者隊長都好。好似尋日既局面,唔係只係尋日先出現,以前,以後,都不會斷出現。無一個球員可以拉空對方既後防,就會不斷出現尋日呢類 .. (2012-10-08 23:20) 

希望一月买到人帮Suarez. Suarez以是我们的Plan A. 球是都要传到他的脚下.
作日队长有要快攻快传.....

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 18819  發表于: 2012-10-08
回 K.B 的帖子
K.B:如果係誇大多於插
咁佢真係好誇 [表情]
認同南美球員有呢種特質
....... (2012-10-08 23:17) 

咁佢又真係誇左d嘅....
個人黎講由於佢係我地嘅球員嘅關係, 我係會繼續支持佢 (從佢角度去諗)....

問題係, 佢搞到球證完全無視所有球員侵犯佢.... 咁樣對球隊其實更不利.... 去到呢個情況, 繼續落去就真係唔多掂....

所以.... 都希望佢可以收歛一下.... 令佢都可以受返公平嘅對待....
離線Zxen
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 18820  發表于: 2012-10-08
sikingthegreat:Another smashing day for the FA's disciplinary procedures. Ashley Cole has been charged for 'bringing the game into disrepute' after calling the FA a #bunchoft**ts in respect to the John Terry verdict. Meanwhile, no charges will be brought against  .. (2012-10-08 23:10) 

FA & referees - Rodgers and Gerrard already voice out the tackles on Suarez are overlooked. Well, FA & referees still pretend that it is normal and hope the world didn't see/notice it also...

well done...
離線Zxen
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 18821  發表于: 2012-10-08
sikingthegreat:咁佢又真係誇左d嘅....
個人黎講由於佢係我地嘅球員嘅關係, 我係會繼續支持佢 (從佢角度去諗)....
問題係, 佢搞到球證完全無視所有球員侵犯佢.... 咁樣對球隊其實更不利.... 去到呢個情況, 繼續落去就真係唔多掂....
....... (2012-10-08 23:37) 

这点我支持, 要行得正先...
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 18822  發表于: 2012-10-08
回 Zxen 的帖子
Zxen:true, Carroll对上Stoke高大后卫沾不到便宜, Carroll埋门又不是很好.
[表情] (2012-10-08 23:29) 

差2m而不買dempsey....
真係得不償失....

尋日都好懷念shelvey.... 識得後上後入禁區, 甚至一前一後製造混亂.... 仲記得對young boys, borini走位拉空, 引走左個後衛, 讓出空位俾shelvey帶住個波殺埋去射入.... 尋晚就係欠呢樣野....
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 18823  發表于: 2012-10-08
回 Zxen 的帖子
Zxen:FA & referees - Rodgers and Gerrard already voice out the tackles on Suarez are overlooked. Well, FA & referees still pretend that it is normal and hope the world didn't see/notice it also...
well done...
[表情] (2012-10-08 23:38) 

球證話睇到huth踩落去....
唔好話紅牌, 連free kick都冇個....
離線Zxen
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 18824  發表于: 2012-10-08
sikingthegreat:差2m而不買dempsey....
真係得不償失....
尋日都好懷念shelvey.... 識得後上後入禁區, 甚至一前一後製造混亂.... 仲記得對young boys, borini走位拉空, 引走左個後衛, 讓出空位俾shelvey帶住個波殺埋去射入.... 尋晚就係欠呢樣野.... (2012-10-08 23:43) 

我就是不明白这点. 对方都等着你把球传给Suarez然后tackle -> no foul / Suarez失球, 我们还是要死命传给他... 为和不带球上再看情况? 相信会有更多选择. Gerrard也不用次次远射. 如果Gerrard以远射引到后卫, 再传入禁区变化就多了....