• 589103閱讀
  • 33884回復

◤紅軍研究所◢ - ☆ You'll Never Walk Alone ☆ 永不言敗! [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19230  發表于: 2012-11-05
下半場完全唔落底傳中呢個戰術好好,個個內切,雖然sterling內切吃虧。。。但係敢衝敢撞!!
呢場jonjo果球佢掛住鬧人結果失魂,同隊長一樣,好多球都掛住鬧allen、sahin,結果就失魂出事。。。。

真係好鬧呢d自己唔爭氣既失分!!!!!!!

keep walking, keep scoring, let's do it again!!! YNWA
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19231  發表于: 2012-11-05
前面咁多chance,miss曬!!!!!!!
完全體驗出無經驗、心裡質數差、無霸氣!!呢d就係幼齒既問題,我望一望個bench,70分鐘打後我已經哎換coates出黎打前鋒了,結果對面紅牌都唔出佢上去頂波。。。
keep walking, keep scoring, let's do it again!!! YNWA
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19232  發表于: 2012-11-05
回 reve 的帖子
reve:前面咁多chance,miss曬!!!!!!!
完全體驗出無經驗、心裡質數差、無霸氣!!呢d就係幼齒既問題,我望一望個bench,70分鐘打後我已經哎換coates出黎打前鋒了,結果對面紅牌都唔出佢上去頂波。。。 (2012-11-05 02:02) 

睇真d, 其實mentality差唔係主要出現喺younger players度....

成隊個overall mentality真係差得緊要....
記得以前rafa話, 一個球員mentality最緊要.... 同嗰時真係冇得比....
08-09嗰年, 幾多次後上反勝.... 最記得對man city....

而家呢隊.... 其實都唔係只係今季呢隊, 其實呢兩年我地呢方面都有好嚴重嘅問題....
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19233  發表于: 2012-11-05
回 reve 的帖子
reve:
下半場完全唔落底傳中呢個戰術好好,個個內切,雖然sterling內切吃虧。。。但係敢衝敢撞!!
呢場jonjo果球佢掛住鬧人結果失魂,同隊長一樣,好多球都掛住鬧allen、sahin,結果就失魂出事。。。。
真係好鬧呢d自己唔爭氣既失分!!!!!!!
.......
D團隊精神一流. 次次有遠射時, 射完隊友唔係拍下手鼓勵下, 只係攤手話點解唔傳比自己, 自己就企喺個死位.
Klopp Best XI. Thank you for all the memories in the last 9 years!!
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19234  發表于: 2012-11-05
回 posouth 的帖子
posouth:季初aim頭六, 宜家aim唔好衰過舊年太多收貨. [表情] [表情] [表情]
對年年都好好數的卡數都贏唔到, 仲可以有咩期望? [表情]  (2012-11-05 01:59) 

講真, 而家只可以係一直死撐.... 撐到一月睇下點增強實力.... (假設真係會pump錢)
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19235  發表于: 2012-11-05
回 sikingthegreat 的帖子
sikingthegreat:睇真d, 其實mentality差唔係主要出現喺younger players度....
成隊個overall mentality真係差得緊要....
記得以前rafa話, 一個球員mentality最緊要.... 同嗰時真係冇得比....
....... (2012-11-05 02:10) 

呢點系真的,只係我系想講相對suarez佢地全部差好遠好遠,或者就係你講既A貨被逼同C貨同隊競技。。。

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19236  發表于: 2012-11-05
回 posouth 的帖子
posouth:D團隊精神一流. 次次有遠射時, 射完隊友唔係拍下手鼓勵下, 只係攤手話點解唔傳比自己, 自己就企喺個死位. [表情]
 (2012-11-05 02:11) 

所以我理解點解suarez會看似獨食....
實情佢係有少少獨, 但另一方面, 根本就冇咩support.... 次次冇人喺禁區.... 得shelvey.... 另一次下半場初段, sahin入左去, 佢有俾, sahin射遠柱稍稍斜出.... 再幾分鐘後, 撥橫俾gerrard嗰下, 遠射俾coloccini block左....
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19237  發表于: 2012-11-05
suarez心諗:成隊波得返我一個射腳,我唔射唔通傳卑你班友仔浪費機會咩?!
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19238  發表于: 2012-11-05
回 reve 的帖子
reve:呢點系真的,只係我系想講相對suarez佢地全部差好遠好遠,或者就係你講既A貨被逼同C貨同隊競技。。。

其實以前都係....
咩gerrard同torres好夾, 其實說穿了, 就係得佢兩個係同level, 可以夾得來....
而家, 將gerrard擺返落中場.... 其實冇意思.... sahin都做到嗰樣野啦.... 真係好期待lucas快d返黎同allen喺後面, 等gerrard可以放心上前....
離線隨風
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19239  發表于: 2012-11-05
其實我覺得mentality同經驗又成正比既
rafa拎第二個年最多反勝 但你用個隊身經百戰既同依家呢隊波比 其實又唔係幾公平

有d情況例如係Sterling個球半單刀hold得太耐先射 又或者jonjo個球反應唔切
我覺得如果個board真係夠耐性 呢班年青球員有一季既時間係精神層面上成長
呢d單刀唔入集中力不足既場面下季肯定有好大幅度既改善
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19240  發表于: 2012-11-05
回 隨風 的帖子
隨風:其實我覺得mentality同經驗又成正比既
rafa拎第二個年最多反勝 但你用個隊身經百戰既同依家呢隊波比 其實又唔係幾公平
有d情況例如係Sterling個球半單刀hold得太耐先射 又或者jonjo個球反應唔切
我覺得如果個board真係夠耐性 呢班年青球員有一季既時間係精神層面上成長
....... (2012-11-05 02:20) 

呢個又真, 但你講嘅主要係exp, 而mentality.... 你睇去到80分鐘.... d人仲係行行企企慢慢黎.... 除左suarez, skrtel, agger, gerrard以外.... (allen同sterling就tired, 可以唔計)

rodgers係fsg揀嘅, 我又唔擔心個board唔俾時間....
反而winter真係要俾d錢出黎, 起碼買返一個攻擊球員.... 再係咁場場靠晒suarez一個.... 真係唔掂....
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19241  發表于: 2012-11-05
回 reve 的帖子
reve:suarez心諗:成隊波得返我一個射腳,我唔射唔通傳卑你班友仔浪費機會咩?![表情]  (2012-11-05 02:16) 

唔係佢.... 我地近5場會入得1球....
離線earlystall
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19242  發表于: 2012-11-05
Another 2 points lost, still the same old liverpool

Other than Suarez, no one on the foward line had enough movement off the ball, Sterling and Suso need to learn how to cut inside the full backs when crosses are coming in, Shelvey has to know he's still not a proven star right now and work harder, both off the ball and with his finishing, and Downing ....  

I don't know why Rodgers didn't bring on Henderson or Assaidi or even Coates towards the ends, it was obvious that Sterling was tired, and we could of taken Wisdom off for one of them.

We really need to buy a proven goalscorer to come in January.
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19243  發表于: 2012-11-05
回 earlystall 的帖子
earlystall:Another 2 points lost, still the same old liverpool [表情] [表情]
Other than Suarez, no one on the foward line had enough movement off the ball, Sterling and Suso need to learn how to cut inside the full backs when crosses are coming in, Shelvey has to kno .. (2012-11-05 02:58) 

yes... exactly.
suso is doing better actually, making better decisions and choices, but sterling has the pace to worry our opponents.
shelvey is too lazy when not attacking the box....
i'd love to see assaidi brought on too....  and i would have preferred hendo over sahin from the beginning....
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19244  發表于: 2012-11-05
回 reve 的帖子
reve:呢點系真的,只係我系想講相對suarez佢地全部差好遠好遠,或者就係你講既A貨被逼同C貨同隊競技。。。

btw我意思唔完全係a貨c貨.... (我表達得唔好)

我講a grade c grade係呢度中學有個system, 係以age黎分嘅grade.... 意思即係一個17-18歲組別嘅校隊球員, 迫住同兩個13-14歲組別嘅校隊球員一齊攻堅做配合咁.... 我明佢嘅.... 成隊唯一一個first team前鋒, 獨食少少唔出奇的....