• 12821閱讀
  • 317回復

[西甲]皇馬以2500萬歐元加基羅拿華斯交換迪基亞的交易正式告吹,兩名門將會留在所屬球會 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 180  發表于: 2015-09-01
回 廢托 的帖子
廢托:你既回覆就係我頭先諗既野.....
你打字都好快WOR [表情] (2015-09-01 10:50) 

已經慢左好多………

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 181  發表于: 2015-09-01
回 freezefox 的帖子
freezefox:其實我好懷疑,可以係合約到確保正選位置既咩?
咁唔通簽左約,就算打到幾差都唔可以放佢係後備?[表情] (2015-09-01 10:48) 

1st choice keeper不等於永遠正選
只係Navas無傷無病應該係隊內門將首選

用5用佢, 要問膠耳
[ 此帖被羅力亞在2015-09-01 10:56重新編輯 ]

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 182  發表于: 2015-09-01
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:膠耳: 最重要同格拉沙家族交代者[表情] (2015-09-01 10:05) 

但我真係覺得佢好似無咩壓力咁喎。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 183  發表于: 2015-09-01
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:1st choice keeper不等於永遠正選[表情]
只係Navas係隊內門將首選[表情]
....... (2015-09-01 10:54) 

所以呢類條款加左等如無加………

雲帥一句:「係呀,你係「首選」黎架。不過今場我選擇「次選」喎……」你吹佢唔漲。

離線廢托
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 184  發表于: 2015-09-01
freezefox:曼聯同羅美路接觸,我估唔會係一兩日間既事掛。佢上季可能無諗過自己會去曼聯。到有人開始接觸自己,傾條款,攪簽約,成個過程,你會有足夠時間去調整自己既心情。
拿華斯,可能就係上午通知你,下午要你走都未定(可能又無咁誇張啦,內情係點我就唔知了)。個一日半日,大上大 .. (2015-09-01 10:42) 

其實個模式根本一路都無變.....

拿華斯當年加盟皇馬, 最大原因都係世界盃打得好....... 斷估皇馬唔會一路都有留意佢......

佢既加盟, 當時卡斯既副手其實就可能等如今日既拿華斯....... (當然情況可能唔一樣, 有好多甘心掛住皇馬個牌頭打, 成世打後備都唔介意, 又有人工收)

當日 D.Lopes 打得仲好過卡斯, 咪又係轉個頭俾人送走......... 呢個情況就同你講法一樣, 打得好既根本唔怕無其他大球會搵

我當就算拿華斯今季打到識飛, 下季一識有機會俾人Trade走 , 原因好簡單, 唔係親生仔或者夠星味已經係..... 當然皇馬出晒名, 送走你唔使理由......... 但球員本身都有人工同轉會費收入, 所以你睇佢慘姐........ 人地踢兩年都搵夠啦
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 185  發表于: 2015-09-01
freezefox:
但我真係覺得佢好似無咩壓力咁喎。[表情]

敢帥: I AM THE KING OF THE WORLD

佢係無咩壓力, 3年約, 完約即退休

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 186  發表于: 2015-09-01
回 廢托 的帖子
廢托:其實個模式根本一路都無變.....
拿華斯當年加盟皇馬, 最大原因都係世界盃打得好....... 斷估皇馬唔會一路都有留意佢......
....... (2015-09-01 10:58) 

我完全唔覺得佢慘囉。

我都好想可以好似佢咁「慘」呀!

離線廢托
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 187  發表于: 2015-09-01
freezefox:我完全唔覺得佢慘囉。
我都好想可以好似佢咁「慘」呀![表情] (2015-09-01 11:03)

個"你" 當然唔係指你啦.....
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 188  發表于: 2015-09-01
回 廢托 的帖子
廢托:個"你" 當然唔係指你啦.....[表情]
 (2015-09-01 11:04) 

我知!

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 189  發表于: 2015-09-01
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:敢帥: I AM THE KING OF THE WORLD[表情]
佢係無咩壓力, 3年約, 完約即退休[表情]
 (2015-09-01 11:02) 

所以,一個人無慾無求個陣,真係做咩都得。

不過比雲膠爾教完呢三年,曼聯唔知會變成點呢…………

離線阿清
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 190  發表于: 2015-09-01
freezefox:終於見到你發言了。[表情] (2015-09-01 10:52) 

離線廢托
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 191  發表于: 2015-09-01
freezefox:我知![表情] (2015-09-01 11:04) 

所以好多人都話迪基亞慘.....

頂..... 收咁多錢一個月........

當年Wyman 名句 : 寧願所有人覺得佢無獎拎唔抵, 好過d人覺得佢拎左獎但唔值........

而家迪基亞咪一樣........ 唔計"為反而反"果d.... 支持佢既我諗一定佔大多數, 從來無人會懷疑佢實力, d人只係覺得佢過唔到皇馬唔抵
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 192  發表于: 2015-09-01
回 阿清 的帖子
阿清:[表情]
[表情] (2015-09-01 11:09) 

你絕對係代表緊皇馬宜家既態度。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 193  發表于: 2015-09-01
回 廢托 的帖子
廢托:所以好多人都話迪基亞慘.....
頂..... 收咁多錢一個月........
....... (2015-09-01 11:10) 

都唔係架,呢幾個月佢都真係幾慘架。

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 194  發表于: 2015-09-01
freezefox:單DEAL 成左,佢就係「受害者」(呢點未必人人認同架下)。咁宜家唔成,佢咪執身彩囉。咁講有咩問題?
幾難等到卡斯拿斯走人,可以擔任皇馬既正選籠門!幾多人恨都恨唔到?佢宜家有呢個機會,開心都黎唔切啦。邊有人想係打左兩場正選後,又比人借去一個陌生既球會,又要由頭黎過 .. (2015-09-01 10:24) 

佢黎皇馬都話想做正選, 點知突然比人做嫁妝.正常人都唔會開心啦(拿我唔知佢內心點諗啦,可能佢好開心呢)

你話佢當皇馬係踏腳石又好(依樣野冇人知),想皇馬打正選都好.
我相信佢自己冇諗過自己黎皇馬會係成為之後交易條件之一 (你話佢知迪基亞下季會黎,佢得一季貨仔玩,我信佢會知), 所以可能好似你咁講,佢會留起皇馬,同迪基亞爭正選(雖然冇咩可能)
但起碼,佢都仲係留起皇馬。

就好似你去見工,你想做,佢又請左你,
老闆 :拿你等下啦,上面經理走之後就好大機會你坐,不過事先聲明我地都起出面物識緊其他人黎依度做經理,你可能都係做佢助手,有冇問題先?
你知道而又覺得OK既,就去上班。
點知經理走左,升在你上去,做唔夠兩星期。
老闆:喂, 我出面搵到另一個經理黎,不過要請到佢既條件之一係你要做交換籌碼,同佢對調。

佢可能有諗過自己不能坐正, 但冇諗過自己會係籌碼之一掛 ?

正常人心裡唔會好受。。。

你話佢依家可以留起度,佢係受益人,起現實係,但起內心我唔知佢點諗啦,一般人知道自己係交易籌碼之一(雖然暫時交易失敗),起依間公司都冇將來,個人心情會好既咩