• 589040閱讀
  • 33884回復

◤紅軍研究所◢ - ☆ You'll Never Walk Alone ☆ 永不言敗! [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線K.B
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19500  發表于: 2012-11-26
回 posouth 的帖子
posouth:睇緊個貴版的Adam咁, 放長波搏one-on-one, 返返去十年前直線餵奧雲搏入波. 搏到1:0, 搏唔到0:0.
 (2012-11-26 01:18) 

有下後場右邊邊線位唔知邊個拎住波
佢企喺不到十碼地方喺度想要波
你係隊長又唔敢唔俾 要完又係長波
大佬丫 踢上去的話洗唔洗專登俾你睇
走鬆d la哥哥

佢真係幾唔岩打tiki taka
懷念maxi, benayoun, kuyt, bellamy呢d識俾波走位嘅球員
離線K.B
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19501  發表于: 2012-11-26
左閘 一隻翼 一隻射手 一隻攻擊中場 係必須的
最好回收卡路爾做後備

有排執
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19502  發表于: 2012-11-26
回 K.B 的帖子
K.B:downing 唔洗講啦 連拿整親個靚樣係佢做成
安歷基 後上sip入去射波果下係幾好既 不過其他進攻都平平無奇
蘇7 老毛病又發作 or應該話係隊友唔知去晒邊支援唔夠引誘佢老毛病發作獨扭
史達寧黎講 17歲正常表現 二對一最後一傳果下係火侯既因素 要繼續俾機會
johno agger skrtel pepe .. (2012-11-25 23:49) 

downing其實都慘.... 明顯佢唔係一個左後衛.... 都見到佢踢得唔開心.... 都係一月放佢走罷啦....

enrique 嗰d攝入去攻門, 成隊除左shelvey佢算係最叻.... 弊在都係腦筋嘅問題, 擺前d係好架, 佢可以大冒險交失d無厘頭波都冇咁易出事, 其實gerrard都同樣道理.... 等lucas出返黎, gerrard就可以push上去~~

suarez仍然係成隊唯一亮點, 連英文旁述都不止一次咁講.... 簡單黎講我地而家係suarez no goals, 我地就no goals.... 前面靠佢單打獨鬥, 見佢幾次fing晒手叫隊友一齊迫搶多d, 得hendo理佢.... 呢個唔係一個好嘅情況....

sterling仲細, 真係好難倚重佢.... 同埋其實佢真係踢得太多.... 要俾佢抖多d....
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19503  發表于: 2012-11-26
回 K.B 的帖子
K.B:有下後場右邊邊線位唔知邊個拎住波
佢企喺不到十碼地方喺度想要波
你係隊長又唔敢唔俾 要完又係長波
大佬丫 踢上去的話洗唔洗專登俾你睇
....... (2012-11-26 10:09) 

絕對同意, 好期待, 應該就快可以俾返lucas出黎, 等gerrard可以打前d喇....
佢尋晚真係.... 過左30分鐘後開始唔知搞咩.... 下半場俾失波又唔追, 唔走.... 係有幾下長傳同埋d one-two, 其餘就.... 幾唔掂.... 唔知搞咩....
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19504  發表于: 2012-11-26
回 K.B 的帖子
K.B:左閘 一隻翼 一隻射手 一隻攻擊中場 係必須的
最好回收卡路爾做後備
有排執[表情]  (2012-11-26 10:27) 

最緊要係一個wing forward....
suarez嘅表現已經說服到我佢係可以打一個正前鋒位, 問題係要多個人一齊攻擊去配合返.... 後備仲有borini, carroll真係唔需要... 佢d走動.... 睇到忟....

跟住就到一個防中 (都要視乎BR有幾信任hendo), 因為一冇lucas就唔掂.... 咁真係唔得.... 如果BR覺得hendo ok, 咁就要搞搞個左後先.... 其實gj去到左後越打我越覺得ok, 不過就kelly / wisdom頂右後又好似.... 未係好得.... 有多個換下都好

至於攻中, 我覺得可以繼續俾機會suso (假設gerrard推前), 必要時都有shelvey, gerrard頂下, 補充嘅迫切性冇上面個幾個位咁緊要嘅....
離線K.B
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19505  發表于: 2012-11-26
中場黎講  hendo好波未談得上
但肯走肯交肯拼 每次落場都好勤力
走位 等接應 短傳 配合
我覺得佢積極性比隊長 & shelvey 好
好多年輕人好似佢咁無乜機會都想走但佢想留低爭取機會
呢點好緊要 希望佢可以捱出個頭黎

反而sahin一如所料 無乜突出之下後備多
唔知仲留唔留佢好 要觀察

btw 舊人黎講除兩隻中緊keeper之外得lucas & gj岩打tiki taka
琴晚黎講 將成個中前場改由史雲斯嘅中前場球員+隻蘇7 咁就應該贏到波了
我相信 allen 會諗點解上年踢tiki taka咁enjoy, 今年踢利物浦反而吃力左
領隊真係有排搞
離線Zxen
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19506  發表于: 2012-11-26

[ 此帖被Zxen在2012-11-26 15:42重新編輯 ]
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19507  發表于: 2012-11-26
回 Zxen 的帖子
Zxen:[圖片]
[圖片]
[表情] [表情]
 (2012-11-26 15:34) 

呢球我睇直播重播兩次以上係見到越位得幾明顯架喎

你呢張角度有D問題
離線謝拉傑
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19508  發表于: 2012-11-26
回 Gabriel 的帖子
Gabriel:呢球我睇直播重播兩次以上係見到越位得幾明顯架喎
你呢張角度有D問題 (2012-11-26 15:47) 

問題係後衛向前衝,安歷基又向前衝,2個斜線形成的空間好似差距好大。

但呢一張圖係拉直線,用後衛最後同前鋒最後的線黎作比較,所以好似無offside。
離線Zxen
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19509  發表于: 2012-11-26
Gabriel:呢球我睇直播重播兩次以上係見到越位得幾明顯架喎
你呢張角度有D問題 (2012-11-26 15:47)

我看replay时也认为offside..
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19510  發表于: 2012-11-26
你呢張角度有D問題 (2012-11-26 15:47) 

睇reply係offside.... 但我覺得reply角度有問題....

至於上面有冇改圖.... 我就唔知了....
離線加歷查
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19511  發表于: 2012-11-27
回 K.B 的帖子
K.B:中場黎講  hendo好波未談得上
但肯走肯交肯拼 每次落場都好勤力
走位 等接應 短傳 配合
我覺得佢積極性比隊長 & shelvey 好
好多年輕人好似佢咁無乜機會都想走但佢想留低爭取機會
....... (2012-11-26 14:41)

shelvey揀波踢定點, d form無鬼哂....
離線加歷查
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19512  發表于: 2012-11-27
回 Zxen 的帖子
Zxen:[圖片]
[圖片]
[表情] [表情]
 (2012-11-26 15:34) 

算啦, 諗返起拖肥果場就已經唔覺得呢D係咩一回事
離線加歷查
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19513  發表于: 2012-11-27
回 sikingthegreat 的帖子
sikingthegreat:最緊要係一個wing forward....
suarez嘅表現已經說服到我佢係可以打一個正前鋒位, 問題係要多個人一齊攻擊去配合返.... 後備仲有borini, carroll真係唔需要... 佢d走動.... 睇到忟....
跟住就到一個防中 (都要視乎BR有幾信任hendo), 因為一冇lucas就唔掂.... 咁真係 .. (2012-11-26 13:57) 

glen係樸矛果陣打左閘打到風生水起
離線K.B
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19514  發表于: 2012-11-27
回 加歷查 的帖子
[url=http://bbs.hkbff.net/u.php?username=加歷查]加歷查[/url]:shelvey揀波踢定點, d form無鬼哂....
 (2012-11-27 02:11) 

我會歸咎佢有場突然傷左無得出之後個form斷左

不過唔知係技術特點唔夾定本身係壞孩子性格球員

感覺上好似麻麻地 亦都唔見得好落力