• 588775閱讀
  • 33884回復

◤紅軍研究所◢ - ☆ You'll Never Walk Alone ☆ 永不言敗! [復制鏈接]

上一主題 下一主題
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 20820  發表于: 2013-05-24
回 K.B 的帖子
K.B:hendo我諗被定型做攻擊型d
10號位or兩邊or隊長個位都ok
但10號位正選應該都眾望所歸係古天奴
打得咁出色 艾歷臣單嘢靜晒
....... (2013-05-23 10:39) 

其實買到eriksen都好重要, 不過難度好高, 而且, 首要一定要解決左中堅嘅問題先....
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 20821  發表于: 2013-05-24
回 bennylau127 的帖子
bennylau127:hendo 我覺得打隊長個位都幾好 協防同傳波都好好 而且跑動多 助攻助守都ok
 (2013-05-23 11:00) 

其實佢今季表現最好嗰幾場, eg. 對newcastle, villa, 同埋季中嗰場打起佢嘅作客波.... 佢都係打一個中場偏左位置, 幾好, 喺前面嘅迫波都好有效率, 同埋fit晒BR鍾意cut inside嘅邊路攻擊球員. 反而係進攻上佢有時都係慢左d, 同埋好似對自己唔係好夠信心咁... 明明佢技術唔錯, 但好多時情願再睇定d先傳, 唔夠冒險.... 呢樣仲可以再進步一下~~
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 20822  發表于: 2013-05-24
回 K.B 的帖子
K.B:但岩岩又傳富咸想借19號 但球會只想賣
翼黎講 走埋11 真係無乜 仲有31號嘅
同埋7同15 睇你點睇la 邊個正前邊個拉邊定真係433互插呢 都要配合
....... (2013-05-23 13:15) 

sturridge + coutinho = ok
suarez + coutinho = ok
suarez + sturridge = ok

但三個一齊時.... 就出現唔平衡嘅情況.... 好多時反而真係有個downing喺到仲好.... 季尾有幾場波都係咁.... 呢個係BR要解決嘅問題

中場中其實都真係要補, 今季已經有gerrard神奇踢足, 但都仲要allen膊頭傷住都捱半季.... shelvey又.... 所以都真係要人

翼傳就傳tello.... 唔知喇.... 如果代價係reina, 咁我情願唔要, 俾多少少機會sterling同ibe好過....
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 20823  發表于: 2013-05-24
bennylau127:中堅 KOLO 同希臘仔簽得成就應該夠晒人
左閘 暫時都係傳得一件
防中 好似無提過[表情] (2013-05-23 13:37) 

左閘真係要買返個, 好似aurelio咁就perfect了~~

中堅要起碼簽一個, 基本上要兩個 (skrtel / coates預左至少走一個, 兩個走晒都唔奇)
但真係唔好整個ashley williams黎.....................

防中又係冇咩聲氣, 希望已經鋪定一個人選.... 如果唔係唔知點算.....
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 20824  發表于: 2013-05-24
回 Zxen 的帖子
Zxen:看来不是他了 (2013-05-23 15:22) 

希望不是..... 看今季便知, vorm真的遠遠不夠好....
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 20825  發表于: 2013-05-24
bennylau127:黑人 身體素質好嘛,
打防中既黑人多數都夠硬淨 (2013-05-23 17:46) 

如果防中有diame就爽爽....
黑人打防中真係好fit~~ 兩閘都係~~ 一係羸體力, 一係羸硬淨~~
離線Zxen
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 20826  發表于: 2013-05-24
回 K.B 的帖子
K.B:Points per Liverpool manager in their first season in charge over the last 15 years
kenny dalglish : 52
gerard Houllier : 54
roy hodgson + kenny : 58
....... (2013-05-23 22:57) 

没想到BR高分过RB
離線Zxen
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 20827  發表于: 2013-05-24
回 sikingthegreat 的帖子
sikingthegreat:希望不是..... 看今季便知, vorm真的遠遠不夠好.... (2013-05-24 00:35) 

好多人要买/upgrade.... busy off season
離線bennylau127
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 20828  發表于: 2013-05-24
sikingthegreat:其實買到eriksen都好重要, 不過難度好高, 而且, 首要一定要解決左中堅嘅問題先.... (2013-05-24 00:25) 

肯唔肯黎係首要問題 其次係有無$....
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 20829  發表于: 2013-05-24
sikingthegreat:sturridge + coutinho = ok
suarez + coutinho = ok
suarez + sturridge = ok
....... (2013-05-24 00:31) 

Ibe 果一埸 睇唔到特點 感覺同DOWNING唔可以同時出
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 20830  發表于: 2013-05-24
sikingthegreat:左閘真係要買返個, 好似aurelio咁就perfect了~~
中堅要起碼簽一個, 基本上要兩個 (skrtel / coates預左至少走一個, 兩個走晒都唔奇)
但真係唔好整個ashley williams黎.....................
....... (2013-05-24 00:33) 

所以我寧靜比12M 買個希臘仔 起碼重有進步空間 AW呢季打得差好多..
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 20831  發表于: 2013-05-24
sikingthegreat:如果防中有diame就爽爽....
黑人打防中真係好fit~~ 兩閘都係~~ 一係羸體力, 一係羸硬淨~~ (2013-05-24 00:37) 

黑人防中真係唔錯, KOLO其實都打到防中位 所以簽佢 我覺得OK
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 20832  發表于: 2013-05-24
回 Zxen 的帖子
Zxen:好多人要买/upgrade.... busy off season
[表情] (2013-05-24 03:01) 

但今動轉會資金好似都係唔多
離線謝拉傑
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 20833  發表于: 2013-05-24
回 freezefox 的帖子
freezefox:KOLO.........
都唔知計唔計佢好………[表情] (2013-05-23 15:37) 

人工咁高..............
離線謝拉傑
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 20834  發表于: 2013-05-24
巴布執教米禾爾

【now.com體育】前利物浦名將巴布,即將擔任英冠球隊米禾爾領隊一職。
英冠球隊米禾爾即將宣佈由前利物浦的德國後衛巴布(Markus Babbel)執教,40歲的巴布於2007年掛靴後,到2008年展開執教生涯,首次執教的球隊是史特加,並帶領球隊取得參加歐聯的資格。2010年,他又帶領哈化柏林升上德甲;2012年,他轉任賀芬咸教練,但同年12月被炒。 米禾爾今季在英冠的成績欠佳,最後只能以倒數第5位完成球季,逃過降班的厄運。不過,他們在英足盃的表現卻很出色,最終打入4強。然而,原來領隊積基卻在本月初宣佈辭職,結束與球會長達5年的合作關係。 巴布於二千年至2004年間效力利物浦,是2001年紅軍膺三料盃賽冠軍的成員之一。

http://hk.news.yahoo.com/sports/archive/3.html

Cool Man!芬倫之前的利記右閘!