• 588613閱讀
  • 33882回復

◤紅軍研究所◢ - ☆ You'll Never Walk Alone ☆ 永不言敗! [復制鏈接]

上一主題 下一主題
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21555  發表于: 2013-08-04
回 reve 的帖子
reve:咦,我edit佐你個post,不過唔記得佐個pw。。。。仲諗住pm sam gor添[表情] [表情] [表情] sorry啊[表情]  (2013-08-04 17:00) 

wait,pm你先
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21556  發表于: 2013-08-05
回 怒射角球旗 的帖子
怒射角球旗:wait,pm你先[表情] (2013-08-04 17:13) 

直接PM我仲好啦
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21557  發表于: 2013-08-05
回 怒射角球旗 的帖子
怒射角球旗:btw...今場allen真係幾搶眼...打得好前...表現幾好
古仔維持一向好表現[表情]
aspas令我好驚喜....表現好好...同隊友既配合好正...希望佢今季有10+5[表情] [表情]
hendo一落場就入波...佢會係一個好好用既球員...跑動同活力真係抵讚[表情]
s7都係咁啦...質素係哂度...佢&qu .. (2013-08-04 17:12) 

同意中前場始終要多個星級即食球員, 咁樣調動上會靈活好多~~
其實如果係eriksen我已經好滿意
離線K.B
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21558  發表于: 2013-08-05
打呢家波 球員唔洗要好TOP
最緊要係夾 加兩三個星級既LEAD住都已經好唔錯

而家係謝拉特 古天奴 有鬥心既蘇7 可以LEAD 已經算OK
當然感覺上仲差少少

allen 其實應該係打隊長個位 唔係AMC 不過隊長仲打得兩年 慢慢學習睇下接唔接到啦
中場黎講 理想應該係 stevie allen lucas hendo + 潛力攻中 & 力量型防中 六個 不過應該要有返歐洲賽先有呢個配置

alberto 其實仲未知佢有咩特別 function
iago 好有信心 就咁睇唔錯 買得好

10,15,7 係前面應該係最好選擇  7號頭幾場出唔到就出9號
10號打左邊好似sharp過打中間 睇過幾場friendly諗緊其實會唔會試返謝拉特打amc好
假設再無買人

[ 此帖被K.B在2013-08-05 00:38重新編輯 ]
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21559  發表于: 2013-08-05
回 怒射角球旗 的帖子
怒射角球旗:btw...今場allen真係幾搶眼...打得好前...表現幾好
古仔維持一向好表現[表情]
aspas令我好驚喜....表現好好...同隊友既配合好正...希望佢今季有10+5[表情] [表情]
hendo一落場就入波...佢會係一個好好用既球員...跑動同活力真係抵讚[表情]
s7都係咁啦...質素係哂度...佢&qu .. (2013-08-04 17:12) 

你念的陣容同我所念一樣,只不過係downing,好似連續兩場比賽都無出場,傷左?
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21560  發表于: 2013-08-05
回 K.B 的帖子
K.B:打呢家波 球員唔洗要好TOP
而家係謝拉特 古天奴 有鬥心既蘇7 可以LEAD 已經算OK
當然感覺上仲差少少
....... (2013-08-05 00:36) 

贊同allen需要學習,hendo都一樣,要爭前四,他們兩個未夠班,但係進步中。記得當年lucas都係補釘作用。mache,Alonso,g8,邊個禁賽,或要休息就補他們三個只位,比球迷罵最多就係佢,依家終於揾到定位。

如果c10拉落來做穩定主力,就變作攻強守弱。但係前面三個位仲有好多人選,Iago,s7,史獨係我理想穩定主力。borini,ibe,sterling依舊要進步
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21561  發表于: 2013-08-05
回 leoleo_leoleo 的帖子
leoleo_leoleo:贊同allen需要學習,hendo都一樣,要爭前四,他們兩個未夠班,但係進步中。記得當年lucas都係補釘作用。mache,Alonso,g8,邊個禁賽,或要休息就補他們三個只位,比球迷罵最多就係佢,依家終於揾到定位。
如果c10拉落來做穩定主力,就變作攻強守弱。但係前面三個位仲有好 .. (2013-08-05 01:10) 

allen同hendo嘅角色唔會係永遠正選, 只會係squad player, 正如我前面所講, 每人去打d適合佢地嘅比賽, 當然如果有咩傷患停賽, 都可以fill in~~  始終, 總唔能夠成隊每一個都係正選嘅實力的, hendo呢d, 右中, 中中, 攻中, 左中都打得, 呢d squad player極重要~~

上季短暫出現過嘅sturridge + coutinho + suarez 太進取, 有少少失衡, 真係要睇BR點去balance....
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21562  發表于: 2013-08-05
回 K.B 的帖子
K.B:打呢家波 球員唔洗要好TOP
當然感覺上仲差少少
....... (2013-08-05 00:36) 

gerrard而家冇早幾年的體力/活動能力了, 墜後d較下炮都幾好~~ 前面d辛苦野俾d後生仔去做吧~~

allen喺英超真係打唔到太後嘅位置, 就算打而家gerrard個位, 都只能係主場, 受壓較少嘅時候, 先可以. (但如果BR心目中本來嘅戰術, 成條後防線應該比上季下半季推前10 碼 8 碼左右, 咁allen反而又可以打返而家gerrard個位, 真係好睇今季會keep住上季下半季咁, 定重新變返上半前半季咁喇.... 而家嘅人腳, 有條件再試返, 但唔知佢會唔會又即刻咁做
離線bennylau127
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21563  發表于: 2013-08-05
回 sikingthegreat 的帖子
sikingthegreat:allen同hendo嘅角色唔會係永遠正選, 只會係squad player, 正如我前面所講, 每人去打d適合佢地嘅比賽, 當然如果有咩傷患停賽, 都可以fill in~~  始終, 總唔能夠成隊每一個都係正選嘅實力的, hendo呢d, 右中, 中中, 攻中, 左中都打得, 呢d squad playe .. (2013-08-05 01:36) 

我幾鍾意hendo個類型 每當中埸對強隊 或者想加強防守 hendo個作用就好強 跑動多 覆蓋面又廣, 助攻助守, 可以幫輕隊長同lucas好多防守既壓力, 而且多位置既適應都係好好 中中 攻中 右中 右閘都打得到

allen黎左頭半季後表現幾好, 之後好似一直都因為有傷, 無咩大表現, 踢太後好似成日失波, 踢攻中位又唔太突出, 佢應該都係最岩踢中埸中, 半防守 分波位置

alberto 睇左幾埸友賽 其實我覺得佢打邊應該表現會好d 出波 突破都ok,但係利記好似想放佢係中中/攻中位, 可能因為打翼既人真係太多, 但打中間佢表現真係唔太突出, 我寧願放c10 係攻中位, 比佢試下打邊
離線魚蛋
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21564  發表于: 2013-08-05
宜家先睇返精華..
呢腳Aspas俾allen好正
http://www.youtube.com/watch?v=jtvHZZKe6z0

係咪有full match
可唔可以pm埋我
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21565  發表于: 2013-08-05
回 魚蛋 的帖子
魚蛋:
宜家先睇返精華..
呢腳Aspas俾allen好正
http://www.youtube.com/watch?v=jtvHZZKe6z0
係咪有full match
.......

玩踼毽咁......
Klopp Best XI. Thank you for all the memories in the last 9 years!!
離線魚蛋
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21566  發表于: 2013-08-05
回 posouth 的帖子
posouth:玩踼毽咁......[表情] (2013-08-05 20:33) 

準到爆!!
離線加歷查
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21567  發表于: 2013-08-06
有無人覺得進攻角球呢範又唔知幾時到而家比到人一種零威脅既感覺?
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21568  發表于: 2013-08-06
回 加歷查 的帖子
[url=http://bbs.hkbff.net/u.php?username=加歷查]加歷查[/url]:有無人覺得進攻角球呢範又唔知幾時到而家比到人一種零威脅既感覺? (2013-08-06 03:48) 

而家角球 三球有一球係開短
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21569  發表于: 2013-08-06
Stewart Downing could be allowed to leave Liverpool for as little as £5 million before the end of the transfer window, and Newcastle United could make a move for the winger.

而家傳緊downing會賣走, 應該係為之後6m買搵錢, 不過5m真係留係度替補好過啦