• 588451閱讀
  • 33879回復

◤紅軍研究所◢ - ☆ You'll Never Walk Alone ☆ 永不言敗! [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22425  發表于: 2013-10-28
回 leoleo_leoleo 的帖子
leoleo_leoleo:
"觉得利物浦要在踏入11月前一定要前4。因为11月前赛程比较好。11月到12月10场比赛6客场,而且6客场竟然包括前上季6名其中5个(arsenal, everton, spurs, city, chelsea) ,最绝是12月26同28连续客对city chelsea。 11~12月10场比赛肯定失分,所以11月前拿不到前4,基本上冠军byebye,欧冠亦无望。相较于上季对前6名比较多先主后客,来季除了曼联先主后客,其他先客后主,如果上半季无被抛离太多,都是好事。下半季比较危险是3~4月,不过好彩是作客曼联之后都是隔两个星期再主打spurs, city, chelsea。"
呢个post开季前冩,幸好11月前已入前4。不过离5,6名只係2分,危险! 跟住11,12月,4主場fulham, west ham, norwich, cardiff不希望可以不败,至少2胜,収成8~12分。而6客场对hull获胜,其他5场硬仗如果有7分已经好满意。需知道上季打前6名12场比赛先10分。10場赛事预计 15~18分。当然希望仲可以多d~~

原來黎緊場賽咁激, 不過都好, 早早踼哂D作客硬仗, 我地素來傳統都係次回合返主場發威的.

Klopp Best XI. Thank you for all the memories in the last 9 years!!
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22426  發表于: 2013-10-28
coutinho @ melwood

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22427  發表于: 2013-10-28
回 reve 的帖子
reve:borini入球winning goal真係正到爆!!![表情] [表情] [表情] [表情]  (2013-10-27 23:37) 

超級熱血的一球~~
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22428  發表于: 2013-10-28
leoleo_leoleo:"觉得利物浦要在踏入11月前一定要前4。因为11月前赛程比较好。11月到12月10场比赛6客场,而且6客场竟然包括前上季6名其中5个(arsenal, everton, spurs, city, chelsea) ,最绝是12月26同28连续客&# .. (2013-10-28 10:49) 

講真4主場fulham, west ham, norwich, cardiff 最最最少都要有10分.... 唔係的話唔好學人爭歐冠資格.....

反而嗰5場作客.... 其中對everton就近排算係剋住, 同埋derby始終同單純away 前列球隊唔同....  呢場我期望至少一分, 而另外四場, 個人認為最低限度都要有兩,三分先唔算零分.... 如果偷到一場羸波就唔錯, 我會set 4分為合格, 4分以上算唔錯

啱嘅, 一睇賽程就知季初一定要盡量爭取分數, 暫時都算係咁, 希望keep得住個氣勢~~
離線K.B
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22429  發表于: 2013-10-29
回 sikingthegreat 的帖子
sikingthegreat:coutinho @ melwood [表情] [表情]
[圖片] (2013-10-28 22:34) 

我好多次見到古天奴D相都係著住HOLLISTER
睇黎佢好鐘意
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22430  發表于: 2013-10-29
回 K.B 的帖子
K.B:
我好多次見到古天奴D相都係著住HOLLISTER
睇黎佢好鐘意[表情]
咁都留意到

Klopp Best XI. Thank you for all the memories in the last 9 years!!
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22431  發表于: 2013-10-29
Agger考虑转会了 --  昨天丹麦队长在接受Danish TV3电视台的采访时候表示,自己在考虑转投其他俱乐部的可能性,自从罗杰斯改造利物浦后防线,三中卫的位置上我们再没看到阿格的首发,对此Agger说:如果主帅觉得我不够出色,我可以离开,在这里踢不上球,我就会考虑离开利物浦
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22432  發表于: 2013-10-29
leoleo_leoleo:Agger考虑转会了 --  昨天丹麦队长在接受Danish TV3电视台的采访时候表示,自己在考虑转投其他俱乐部的可能性,自从罗杰斯改造利物浦后防线,三中卫的位置上我 .. (2013-10-29 09:06) 

唉………我都知遲早出事………

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線bennylau127
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22433  發表于: 2013-10-29
leoleo_leoleo:Agger考虑转会了 --  昨天丹麦队长在接受Danish TV3电视台的采访时候表示,自己在考虑转投其他俱乐部的可能性,自从罗杰斯改造利物浦后防线,三中卫的位置上我 .. (2013-10-29 09:06) 

每個都輪住講
skrtel--> agger :(
離線謝拉傑
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22434  發表于: 2013-10-29
回 bennylau127 的帖子
bennylau127:下埸贏左就榜首家啦 [表情] (2013-10-28 10:31) 

對家咁順,仲要作客,和到都收哂貨啦......
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22435  發表于: 2013-10-29
bennylau127:每個都輪住講
skrtel--> agger :( (2013-10-29 10:44) 

唔同!

史基泰爾係因為自己表現差,所以先被放係後備名單。道理上,佢無得好怨(道理上)。

艾加………似係係因為戰術上既運用,甚至可能係因為純粹領隊既個人喜好或選擇,所以無端端無左個正選………怨係好正常的。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22436  發表于: 2013-10-29
回 謝拉傑 的帖子
謝拉傑:對家咁順,仲要作客,和到都收哂貨啦...... (2013-10-29 11:20) 

貪心D :(
唸埸阿記無左法明尼,
中埸可能搶得贏,
係要睇個後防生唔生性了
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22437  發表于: 2013-10-29
回 freezefox 的帖子
freezefox:唔同!
史基泰爾係因為自己表現差,所以先被放係後備名單。道理上,佢無得好怨(道理上)。
....... (2013-10-29 12:41) 

係一周一賽 四個中堅 總會有人出唔到埸,
利記打三中堅出埸機會其實都多左,
agger始終傷左兩,三周 呢段期間三中堅陣又開始見效,
Skrtel 回勇 做最後包位, 補獲果個,
kolo 穩穩陣陣 無大錯誤,
最有可能換到係, 成日斷波既sakho, 但而家佢負責搶波 標波果個位, 佢又做得好好,
做領隊都好難因為要出佢, 而拆散而家個防線組合,
而且agger季初都唔係太穩陣..
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22438  發表于: 2013-10-29
bennylau127:係一周一賽 四個中堅 總會有人出唔到埸,
利記打三中堅出埸機會其實都多左,
agger始終傷左兩,三周 呢段期間三中堅陣又開始見效,
Skrtel 回勇 做最後包位, 補獲果個,
....... (2013-10-29 16:50) 

Agger同sahko都属于标波型,速度快,落脚恨,kolo好稳,防空好,skrtel有两个中后卫帮手,压力少左,对位对家前锋机会少左,少左鲁莽outside box犯规。加埋ilori,利物浦如果一周双赛,后防绝对唔多,而且好正。反而未睇到cisshoko,打左边卫防守ok,攻击力麻麻,虽然上场无意助攻一球。如果我是br,我都暂时唔想拆散依家三个中卫。或者agger试下打左卫

btw,gj情况点样?
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22439  發表于: 2013-10-29
Daniel Agger ‏@DanielAgger 47s
Please stop all the tweets about me leaving! I'm not going anywhere! Will be back in the team soon:) Y.N.W.A