• 588434閱讀
  • 33879回復

◤紅軍研究所◢ - ☆ You'll Never Walk Alone ☆ 永不言敗! [復制鏈接]

上一主題 下一主題
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22485  發表于: 2013-11-06
回 leoleo_leoleo 的帖子
leoleo_leoleo:原来三场cs过后再无cs, 是否继续3中后卫值得商讨。or agger 应该首发 ? (2013-11-06 12:06) 

失球好多時都係死球.... 守死球mark人是全隊責任, 好難話特別關邊一個事.... 至於agger本身狀態都唔係好, 由上季中開始到而家其實都係....

不過長遠黎講, agger一定係BR plan入面一位主要成員, 只不過而家三個中堅發揮ok所以先keep住用 (我甚至認為其中一個會好快被賣走....), 無啦啦踢走一個踢得ok嘅人而擺返個fan favourite入去, BR一早已證明左佢唔係呢種人, 今季skrtel同上季hendo已證明BR喺適當時候會俾機會有準備而又有住理想嘅心態嘅球員~~

而3中堅.... 其實都係因為傷兵問題而生.... 估計下場前場三位主力coutinho, suarez, sturridge全部可以上陣之下, 應該會放棄3-4-1-2 / 3-1-4-2, 應該會用一個類似4-4-2 diamond 陣式.... 即管睇下BR會點做~~

除左對stoke, 另外兩場都有死守嘅成份, 我諗以我地嘅實力, 暫時未足以做到穩守+強攻.... 只好希望未來有所進步~~
離線bennylau127
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22486  發表于: 2013-11-06
leoleo_leoleo:原来三场cs过后再无cs, 是否继续3中后卫值得商讨。or agger 应该首发 ? (2013-11-06 12:06) 

我估下埸都好大機會會再變!

btw 你都有睇S.H.I.E.L.D.?
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22487  發表于: 2013-11-06
我等左好幾年....
終於....

傳我地冬天會同arsenal, roma 爭bid cabaye!!

LIVERPOOL JOIN CABAYE CHASE
Hello, this is an interesting little story.

The Daily Express, via the Northern Echo, reports that Liverpool could make a move for Yohan Cabaye in the January transfer window, duking it out with Arsenal for the French midfielder.

The paper reports that Arsene Wenger has not given up hope of luring Cabaye to the Emirates, even though central midfield is the least of Arsenal's concerns at the moment.

Apparently Liverpool are also keen, as are Roma, but they might have to pay £18million to get their man, with Newcastle unwilling to let him leave for less.

如果傳聞屬賽, ars已經咁多中場.... 睇黎呢次要睇我地肯出幾多錢了....
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22488  發表于: 2013-11-07
回 sikingthegreat 的帖子
sikingthegreat:失球好多時都係死球.... 守死球mark人是全隊責任, 好難話特別關邊一個事.... 至於agger本身狀態都唔係好, 由上季中開始到而家其實都係....
不過長遠黎講, agger一定係BR plan入面一位主要成員, 只不過而家三個中堅發揮ok所以先keep住用 (我甚至認為其中一個會好快被賣走....),  .. (2013-11-06 22:16) 

wisdom 租借出去,coates br 唔中意,iloris当新人培训,希望sahko, skrtel, kolo唔会清洗,4个可以打比赛既中卫都好重要。最衰系benitez一直传要买agger或skrtel,冬季清洗可能真系避免唔到。

如果继续3中卫,应该都系牺牲hendo; 打4后卫,就要牺牲c10打左路
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22489  發表于: 2013-11-07
回 bennylau127 的帖子
bennylau127:我估下埸都好大機會會再變!
btw 你都有睇S.H.I.E.L.D.? (2013-11-06 22:18) 

有啊!第5集,6未dl。汪可盈几正下。等紧19号点样同thor cross over~~
離線bennylau127
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22490  發表于: 2013-11-07
leoleo_leoleo:有啊!第5集,6未dl。汪可盈几正下。等紧19号点样同thor cross over~~ (2013-11-07 08:40) 

原來係混血兒!?
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22491  發表于: 2013-11-07
回 bennylau127 的帖子
bennylau127:原來係混血兒!?[表情] (2013-11-07 17:37) 

講真,唔睇資料估唔到係混血兒,而且唔似混華裔,似混菲律賓多d。而且19歲,扑扑脆!

仲有個pilot好似係澳門人。亦都估唔到49咗,不過好型!

響呢版傾好似唔妥,不過劇集影評無人開

最想知道coulson發生咩事,一提到taihiti就官方式答案
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22492  發表于: 2013-11-08
leoleo_leoleo:wisdom 租借出去,coates br 唔中意,iloris当新人培训,希望sahko, skrtel, kolo唔会清洗,4个可以打比赛既中卫都好重要。最衰系benitez一直传要买agger或skrtel,冬季清洗可能真系避免唔到。
如果继续3中卫 .. (2013-11-07 08:36) 

3中堅, hendo同coutinho可以因應對手而出....
4後衛的話中場應該會係diamond, lucas最後, 中間hendo, gerrard, 前面coutinho, width就靠兩隻full back....

wisdom 要拎經驗, coates重傷今季應該都玩完, ilori其實都要俾d機會.... 所以我估, skrtel應該會被賣走.... 除非3-5-2係BR嘅plan a啦....

講真kelly都係中堅料.... 其實只得聯賽 (maybe fa cup as well)來說, 真係太多太多中堅了.... 賣一個可以話係必定會發生嘅事.....sakho, ilori肯定安全, agger亦安全, kolo都係預佢踢呢兩年, 所以.... 9成9會係skrtel了....
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22493  發表于: 2013-11-08
事隔一季, 呢個死人stat又返黎喇....

* Liverpool have hit the woodwork eight times this season - more than any other PL club.
離線Zxen
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22494  發表于: 2013-11-08
回 sikingthegreat 的帖子
sikingthegreat:事隔一季, 呢個死人stat又返黎喇....
* Liverpool have hit the woodwork eight times this season - more than any other PL club. (2013-11-08 01:20) 

record holder..

離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22495  發表于: 2013-11-09
死人stat
keep walking, keep scoring, let's do it again!!! YNWA
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22496  發表于: 2013-11-10
今晚好波!!
keep walking, keep scoring, let's do it again!!! YNWA
離線TuNg
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22497  發表于: 2013-11-10
離線hyp
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22498  發表于: 2013-11-10
隊長MOM
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22499  發表于: 2013-11-10
home vs fulham, 對我地黎講可能係全英超最易打嘅賽事....
fulham老人兵, 中場又唔迫搶, 開正我地嗰瓣, 仲要連守死球都唔掂, 竟然俾我地憑corner入波....

不過, 唔錯嘅係, 同日everton同chelsea都失分 (全靠marriner保住一分), 咁都總算係拉返少少空間出黎

其實今場同上場一樣, 踢完都冇知多d咩, 都係見到d已知嘅事實, 放眼下場merseyside derby~~