• 588314閱讀
  • 33878回復

◤紅軍研究所◢ - ☆ You'll Never Walk Alone ☆ 永不言敗! [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線K.B
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23160  發表于: 2014-02-25
史基泰爾係打得好 不過近排有返D壞表現
羅渣士對艾加既防守睇黎唔太有信心

其實大家覺得邊個組合係最好?

個人覺得係 37+17

4號因為年齡問題不能太倚重
5號 本身覺得首選 但好似愈黎愈唔對板 點算-__-
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23161  發表于: 2014-02-25
回 呀威 的帖子
呀威:好消息係下星期 Lucas 同 sakho 好大機會復出 (2014-02-25 08:20) 

系就正啦!!
防守可以止下血∼∼
keep walking, keep scoring, let's do it again!!! YNWA
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23162  發表于: 2014-02-25
回 K.B 的帖子
K.B:史基泰爾係打得好 不過近排有返D壞表現
....... (2014-02-25 16:58) 

史基泰爾不嬲係炸彈黎(上季都仲係後備,今季人傷哂,佢就有機會,咁果幾場佢又把握到機會踢個好姐)
艾格今季好唔穩,有佢落場差唔多一定失波咁濟

暫時最好反而係sakho

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23163  發表于: 2014-02-25
回 reve 的帖子
reve:系就正啦!!
防守可以止下血∼∼
[表情] (2014-02-25 23:06) 

盧卡斯出返都唔知出唔出佢好,或姐係咪對隊波係好事
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23164  發表于: 2014-02-25
回 K.B 的帖子

暫時skrtel + sakho
下季skrtel + sakho
再下季..... skrtel / ilori / someone + sakho

agger..... 覺得有可能必要時夏天會放....
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23165  發表于: 2014-02-26
回 reve 的帖子
reve:系就正啦!!
防守可以止下血∼∼
[表情] (2014-02-25 23:06) 

差好遠!! 唔使下下靠前面入4,5 球先羸到波.... 萬一邊日sturridge 有個off day 就即刻出事....
同埋最估唔到最尾呢個run in會咁刺激, 而家場場都好緊張!!
離線加歷查
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23166  發表于: 2014-02-26
回 K.B 的帖子

5+17

應該唔係信心問題 agger係跑得慢 對住bony benteke呢d就比較危險
但踢法聰明 有時d波太死 要agger帶一帶 嗌下會好d

skrtel係ok 但成日派膠 上場真係睇到火都黎
今場球12碼本身唔洗輸 agger都頂哂 又手多多....
離線加歷查
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23167  發表于: 2014-02-26
回 呀威 的帖子
呀威:好消息係下星期 Lucas 同 sakho 好大機會復出 (2014-02-25 08:20) 

不過好似無人提joe allen
換出黎踢果一陣既表現真係超掂
http://www.youtube.com/watch?v=gcrm8U8-58o

lucas出返黎中場點排又係頭痕
離線呀威
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23168  發表于: 2014-02-26
回 加歷查 的帖子
[url=http://bbs.hkbff.net/u.php?username=加歷查]加歷查[/url]:5+17
應該唔係信心問題 agger係跑得慢 對住bony benteke呢d就比較危險
但踢法聰明 有時d波太死 要agger帶一帶 嗌下會好d
....... (2014-02-26 16:38) 

最冇可能咁出,兩個左腳,出球方面差好遠,間唔中一兩場用 Sakho + Kolo 都好
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23169  發表于: 2014-02-26
回 加歷查 的帖子
[url=http://bbs.hkbff.net/u.php?username=加歷查]加歷查[/url]:[表情]
換出黎踢果一陣既表現真係超掂[表情]
....... (2014-02-26 16:41) 

一早話joe allen係好野, 佢冇傷落場, 機動性又快左, 中路又冇咩大防守問題 .

反而出盧卡斯仲拖慢哂.......
離線呀威
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23170  發表于: 2014-02-26
回 加歷查 的帖子
[url=http://bbs.hkbff.net/u.php?username=加歷查]加歷查[/url]:[表情]

Lucas 出返黎一定係必然正選,冇佢中場防守係一個大問題,而家得一個隊長去覆蓋三閘線,人地一個 one-two 就打穿,如果對面兩翼壓到上黎,兩閘又唔膽協位,禁區頂就任人魚肉
離線呀威
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23171  發表于: 2014-02-26
回 utadahikaru20 的帖子
utadahikaru20:一早話joe allen係好野, 佢冇傷落場, 機動性又快左, 中路又冇咩大防守問題 .
反而出盧卡斯仲拖慢哂....... (2014-02-26 17:22) 

Allen 講機動唔夠 Hendo,講防守差過除 Coutinho 外既全部人,佢最多做奇兵入黎穩定控球,打正選仲係好不足
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23172  發表于: 2014-02-26
回 加歷查 的帖子

如果想保持一球嘅領前優勢, 就會換佢入黎幫手頂住.

不過以而家嘅快速直接嘅打法, allen真係唔太適合....

呢季得返十幾場, 應該唔會再改打法架喇.... 遲d啦, 等兩邊閘正常返, 可以提供到助攻力之後, 可能就會轉返嗰種控球在腳嘅打法, 到時allen就會啱用d, 不過到時我地又提升一個層次, allen可能都只能做一個普通squad player嘅角色....
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23173  發表于: 2014-02-26
回 呀威 的帖子
呀威:Allen 講機動唔夠 Hendo,講防守差過除 Coutinho 外既全部人,佢最多做奇兵入黎穩定控球,打正選仲係好不足 (2014-02-26 17:26) 

以我地依家踢法實在不能打正選.... 抽起任何一個黎出allen都唔掂....
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23174  發表于: 2014-02-26
回 utadahikaru20 的帖子
utadahikaru20:一早話joe allen係好野, 佢冇傷落場, 機動性又快左, 中路又冇咩大防守問題 .
反而出盧卡斯仲拖慢哂....... (2014-02-26 17:22) 

lucas recycle個波, first touch, 加埋閱讀球賽嘅能力, 全隊冇第2個人做到.....
除左主場對最弱嗰幾隊之外, 基本上都一定正選上陣

"佢拖慢晒"..... 真係冇咩可能, 縱使佢未回到重傷前嘅level, 不過講影響成隊波嘅快慢黎講, 佢點都快過allen....