• 588194閱讀
  • 33877回復

◤紅軍研究所◢ - ☆ You'll Never Walk Alone ☆ 永不言敗! [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23805  發表于: 2014-05-12
見到新記球迷對Borini的厚愛, 算了, 你留低算了.......感動

Klopp Best XI. Thank you for all the memories in the last 9 years!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23806  發表于: 2014-05-12
回 posouth 的帖子
posouth:利記season highlight, 動畫篇
https://www.youtube.com/watch?v=JQURjfal05c
好強.......官網都好似有link [表情] [表情]  (2014-05-12 03:11) 

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線K.B
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23807  發表于: 2014-05-12
各位兄弟

拉蘭拿點睇? 好肯去既一個球員 速度亦有 passing唔算出色
師承比爾沙既普捷天奴手下進攻足球作為絕對主力

來頭亦都唔少 聽講我地好大機會 個人希望成事 20m係心理價位
離線K.B
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23808  發表于: 2014-05-12
另外想講

gj真係唔多掂 唔知法拿根有無機會試下右閘位呢下年
佢踢左閘真係零落底極低攻擊能力 但佢打左閘都有呢個既水準 希望可以試下正行
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23809  發表于: 2014-05-13
回 K.B 的帖子
K.B:各位兄弟
拉蘭拿點睇? 好肯去既一個球員 速度亦有 passing唔算出色
師承比爾沙既普捷天奴手下進攻足球作為絕對主力
....... (2014-05-12 23:55) 

lallana幾啱使, 價錢我冇乜所謂, 重點係, 希望唔好用左budget入面一大舊錢..... 始終真係要買返一對閘....

soton同liv打法最相似一個地方就係pressing, 而lallana喺呢方面做得好好, 而佢左中右都可以打, 又有入球能力, 幾啱BR口味.
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23810  發表于: 2014-05-13
回 K.B 的帖子
K.B:另外想講
gj真係唔多掂 唔知法拿根有無機會試下右閘位呢下年
佢踢左閘真係零落底極低攻擊能力 但佢打左閘都有呢個既水準 希望可以試下正行 (2014-05-12 23:58) 

簡單黎講, 兩邊閘都一定要買

flanagan擺bench cover兩邊幾好, 始終佢進攻能力有限, 速度又冇, 技術又普普通通咁, 暫時實在好難做正選, 將來再有進步另計. 就算擺右邊都冇大分別, 佢都係適合做傳統full back嘅角色, 穩穩陣陣, 但現今足球, (BR呢套打法就更加係), 好講求對閘嘅助攻能力, 體力, 走位拉空 / 配合進攻.... 所以佢都係未得, 反而enrique都仲可以"試下", 係唔知佢長傷完返唔返到十成功力....
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23811  發表于: 2014-05-13
posouth:見到新記球迷對Borini的厚愛, 算了, 你留低算了.......感動 [表情] [表情]
[圖片] (2014-05-12 07:37) 

張相好正, 估唔到連spiderman原來都鍾意borini~~

不過老實講, 下季佢留隊機會, 而家照睇都只係50-50....
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23812  發表于: 2014-05-13
回 sikingthegreat 的帖子
sikingthegreat:簡單黎講, 兩邊閘都一定要買
flanagan擺bench cover兩邊幾好, 始終佢進攻能力有限, 速度又冇, 技術又普普通通咁, 暫時實在好難做正選, 將來再有進步另計. 就算擺右邊都冇大分別, 佢都係適合做傳統full back嘅角色, 穩穩陣陣, 但現今足球, (BR呢套打法就更加係), 好講求對 .. (2014-05-13 02:40) 

我地的左閘位係咪咁邪, Aurelio一傷就成季成季咁黎, Enrique又係咁.....
Klopp Best XI. Thank you for all the memories in the last 9 years!!
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23813  發表于: 2014-05-13
順手埋單睇下我地D借將今年點.................

畢業組:

Borini - 聯賽加盃賽10G, 爽!
Assaidi - 4G0A. 佢太平了, 結果留/賣都唔心痛
Suso
- 頭半季好得, 尾半季靜番, 唔一定正選添. 3G7A, 踼西甲都有咁的成績, 好波!
Wisdom - 好記得季頭出咗佢三幾場, 令我地掛住GJ, 勁大鑊!! 不過10月借咗俾Derby後, Derby個邊好中意佢, 打足哂咁, 仲有3隻A.
J Robinson - 又係另一個幾乎打足, 叻仔! 喺黑池1A咁大把.
Reina - 唔知同利記仲有幾多年約? 希望唔係free走喇, Napoli正選龍喎.

瀨野組:

Ilori - 下半季去咗西甲Granada, 踼咗成8場咁大把. 呢7M睇黎凍過水
Coates - 上年暑假友賽時傷鬼咗, 咁就傷一季
Ibe - 借咗半季俾Birmingham, sub多, 可惜!
Ngoo - 半季Yeovil半季Walsall, sub多. League 1喎, 算罷了......

離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23814  發表于: 2014-05-13
回 sikingthegreat 的帖子
sikingthegreat:lallana幾啱使, 價錢我冇乜所謂, 重點係, 希望唔好用左budget入面一大舊錢..... 始終真係要買返一對閘....
soton同liv打法最相似一個地方就係pressing, 而lallana喺呢方面做得好好, 而佢左中右都可以打, 又有入球能力, 幾啱BR口味. (2014-05-13 02:34) 

呢篇關於Lalala, 幾多detail. 順便講埋修咸頓青訓畢業生, 即係Walcott, Ox, Bale幾個

http://gulfnews.com/sport/football/adam-lallana-the-latest-southampton-success-story-1.1314540
離線呀威
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23815  發表于: 2014-05-13
posouth:呢篇關於Lalala, 幾多detail. 順便講埋修咸頓青訓畢業生, 即係Walcott, Ox, Bale幾個
http://gulfnews.com/sport/football/adam-lallana-the-latest-southampton-success-story-1.1314540 (2014-05-13 11:24) 

買 Lalala 返黎可以加強直向傳送,不過破密集方面都係冇咩大改變
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23816  發表于: 2014-05-13
回 呀威 的帖子
呀威:買 Lalala 返黎可以加強直向傳送,不過破密集方面都係冇咩大改變 (2014-05-13 12:05) 

咁佢個角色咪同古天奴重叠?

離線呀威
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23817  發表于: 2014-05-13
回 freezefox 的帖子
freezefox:咁佢個角色咪同古天奴重叠? (2014-05-13 12:09) 

其實有少少,不過 Lalala 既小技術 (小範圍) 比古仔好,似古仔升級版多d
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23818  發表于: 2014-05-13
回 呀威 的帖子
呀威:其實有少少,不過 Lalala 既小技術 (小範圍) 比古仔好,似古仔升級版多d (2014-05-13 12:41) 

佢反而好過古仔?!仲要係升級版?!唔係掛?!

離線呀威
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23819  發表于: 2014-05-13
回 freezefox 的帖子
freezefox:佢反而好過古仔?!仲要係升級版?!唔係掛?![表情] (2014-05-13 12:51) 

實好過啦,Lalala 係 Soton 核心,今季 9 球 6 助,古仔而家正選都要爭,成季係咁起腳都只係得 5 球 7 助 (仲有好多球係 easy ball)