• 588038閱讀
  • 33876回復

◤紅軍研究所◢ - ☆ You'll Never Walk Alone ☆ 永不言敗! [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線隨風
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24435  發表于: 2014-09-01
回 十三 的帖子
十三:根本唔同類型,今場祖阿倫我覺得好好,逼搶同包位,LALA唔覺個WORKRATE咁好。 (2014-09-01 06:57) 

Lallana work rate都好驚人架喎

記得有個數據係佢每場跑動距離同Hendo有得揮
離線謝拉傑
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24436  發表于: 2014-09-01
每見一次艾加d報導就傷心一次......

但係見到利記的對忠心球員的對待,同艾加為左唔想球迷傷心、唔想對上自己忠心的球會,又係另一感動故事......

古治、沙比、艾加...... 同No.1 fans、某利記名宿邊有得比?!
離線謝拉傑
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24437  發表于: 2014-09-01
回 隨風 的帖子
隨風:Lallana work rate都好驚人架喎[表情]
記得有個數據係佢每場跑動距離同Hendo有得揮 (2014-09-01 08:44) 

離線謝拉傑
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24438  發表于: 2014-09-01
https://www.youtube.com/watch?v=2-Nb2g96ypc

巴神今場精華。

3、4次響後防協勇同清波!

巴神應該打番以前S7個位,史獨番左中間,史寧同巴神就互換左右踢。
離線謝拉傑
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24439  發表于: 2014-09-01
Brendan, what Balotteli give extra to your squad??

the answer is...... https://www.youtube.com/watch?v=r43YBQisyY8

(start from 0.47')
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24440  發表于: 2014-09-01
回 freezefox 的帖子
freezefox:駁腳式傳球,成功率再高咪又係卡華利一個。兩三個低級失誤全世界睇住,無得呃人的。講數據?全隊評分中最差個三個之一。後防四個中最差個個。呢D數據又唔睇。有睇波既,自己會判斷架啦。 (2014-09-01 06:38) 

估計你應該係回應該sakho....

駁腳式.... 中堅唔係駁腳式傳球較多咁應該點? 係咁俾直線? 係咁60碼長傳? 佢又唔係負責造波嗰個.... 講得出呢點睇怕你對liverpool嘅戰術, 又或者對sakho嘅職責唔係好理解 (eg. west ham就可能唔同, 中堅隨時做埋波, 分邊俾對翼), 仲要拎個中堅嘅傳球同個中場去比傳球方式.... lovren都係中堅, 傳球成功率低sakho 10%, manquillo更加係低28%.....  唔通lovren就連駁腳式傳球都做唔好?

根本事實上人人都會傳失波, 只係好多人可能因為sakho手長腳長而對sakho有個誤解覺得佢成日傳球技術唔好... 冇錯佢尋晚控球在腳看似有點unsure, 不過左閘係新嘅, 中堅拍檔係新嘅, 右閘都係新嘅, 後防之間好明顯未夾慣夾熟, 如果話佢unsure in possession, 咁都成立, 如果好似出面d人咁, 講到佢passing technique一直有問題, 就說不過去了. 事實上佢引球向前再做傳球選擇呢一點係做得ok的, 早兩個月呢度都傾過, 數據都已經提出過.

-------------------------------------------------------------------------

而家我只係針對好多人批評佢passing呢方面, 話成日傳失, 數據已經拎埋出黎, 至於全隊評分, 我諗唔會只係計傳球嘅能力, 所以同呢個討論完全無關, 你可以袋返住先, 將來可能有用~~

-------------------------------------------------------------------------

"兩三個低級失誤全世界睇住,無得呃人的。"

隨便提出觀點, 而冇任何evidence, 或者係qualified opinion 論證到佢傳球技術有問題, 又或者職業生涯以黎傳球都好差等等, 係好危險的, 因為咁樣, 提出嘅觀點只能當係個人意見, 喺有主觀印象下, 好易就focus喺球員嘅錯處, 而忽略左佢做得對嘅時候 (eg.放大左佢傳失左3腳波, miss左其餘30腳傳球成功). 提出意見當然冇問題, 不過冇evidence或者qualified opinion就只能淪為個人意見, 而唔適宜建立成肯定嘅statement, 至於觀點成唔成立, 強或弱, 就由旁人去決定了.

我只係見出面好多人咁講, 為免大家有同一個誤解而提出數據, 喺呢度嘅"討論"就算啦

--------------------------------------------------------------------------------------

"有睇波既,自己會判斷架啦。"

咁又係, why let FACTS get into the way of OPINIONS?
(呢個都係一直以黎都避免同你有任何討論嘅原因~~)

p.s. 基於你情願相信主觀判斷而全面否定客觀數據, 咁實在難以討論落去, 因此喺呢個討論入面, 就算你再有回應我都唔會再回覆, 多謝體諒.
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24441  發表于: 2014-09-01
回 十三 的帖子
十三:根本唔同類型,今場祖阿倫我覺得好好,逼搶同包位,LALA唔覺個WORKRATE咁好。 (2014-09-01 06:57) 

lallana 連pochettino嘅high pressing戰術都適應到, 發揮得咁好, 佢workrate其實好高, 攻擊球員黎講, tackles同interceptions都多架
離線呀威
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24442  發表于: 2014-09-01
回 sikingthegreat 的帖子
sikingthegreat:估計你應該係回應該sakho....
駁腳式.... 中堅唔係駁腳式傳球較多咁應該點? 係咁俾直線? 係咁60碼長傳? 佢又唔係負責造波嗰個.... 講得出呢點睇怕你對liverpool嘅戰術, 又或者對sakho嘅職責唔係好理解 (eg. west ham就可能唔同, 中堅隨時做埋波, 分邊俾對翼), .. (2014-09-01 13:43) 

補充一點,whoscored 評分完全唔客觀,舉個例子,琴晚表現幾稱職既 Allen 都係得 7.1 分,全隊第二低,但睇表現又其實唔差,仲搏左個十二碼,但係 whoscored 入面,都係計得一個 fw,加唔到分
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24443  發表于: 2014-09-01
回 呀威 的帖子
呀威:補充一點,whoscored 評分完全唔客觀,舉個例子,琴晚表現幾稱職既 Allen 都係得 7.1 分,全隊第二低,但睇表現又其實唔差,仲搏左個十二碼,但係 whoscored 入面,都係計得一個 fw,加唔到分 (2014-09-01 14:23) 

認同
整體評分實在要考慮太多因素, 未必可以完全反映事實, 當然作為參考係有一定價值.

領隊為球員評核 / 檢討, 都會用d指標性強d, variables冇咁多的stat為主, 整體評分呢d通常都係商業用多, 例如俾media炒作下咁~~
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24444  發表于: 2014-09-01
回 謝拉傑 的帖子
謝拉傑:Brendan, what Balotteli give extra to your squad??
the answer is...... https://www.youtube.com/watch?v=r43YBQisyY8
(start from 0.47') (2014-09-01 13:06) 

夠老實!!
Klopp Best XI. Thank you for all the memories in the last 9 years!!
離線呀威
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24445  發表于: 2014-09-01
再提多點,MOTD 今場冇提 Sakho 既犯錯,反而提左幾個 Lovern 上半場失誤既鏡頭出黎講 (雖然都係想讚佢下半場改善左好多)
離線呀威
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24446  發表于: 2014-09-01

離線呀威
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24447  發表于: 2014-09-01
Sturridge happy birthday

巴神一黎就抽水

離線謝拉傑
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24448  發表于: 2014-09-01

Caption:Luis is tear as he leaves Melwood

S7......
[ 此帖被謝拉傑在2014-09-01 23:11重新編輯 ]
離線呀威
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24449  發表于: 2014-09-02
回 謝拉傑 的帖子
謝拉傑:[圖片]
Caption:Luis is tear as he leaves Melwood
S7......[表情]
....... (2014-09-01 23:10) 

張相舊年架

http://www.mirror.co.uk/sport/football/news/luis-suarez-bite-pictures-chelsea-1849193