• 588030閱讀
  • 33876回復

◤紅軍研究所◢ - ☆ You'll Never Walk Alone ☆ 永不言敗! [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線呀威
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24450  發表于: 2014-09-02
Borini 賴死唔走,我已經由鍾意佢變成唔鍾意佢
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24451  發表于: 2014-09-02
回 呀威 的帖子
呀威:Borini 賴死唔走,我已經由鍾意佢變成唔鍾意佢[表情] [表情]  (2014-09-02 11:43) 

一半半啦, 佢開咁高要求有可能只係想表明佢唔想走嘅意願, 可能佢真係覺得自己會有機會, 仲可以留低競爭.....

俾我揀.... 去qpr..... 我都未必想, 可能情願留低等多年機會好過....

當然, 都有可能佢真係開價太高都未定....
離線呀威
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24452  發表于: 2014-09-02
回 sikingthegreat 的帖子
sikingthegreat:一半半啦, 佢開咁高要求有可能只係想表明佢唔想走嘅意願, 可能佢真係覺得自己會有機會, 仲可以留低競爭.....
俾我揀.... 去qpr..... 我都未必想, 可能情願留低等多年機會好過....
....... (2014-09-02 13:03) 

佢開咁高要求係唔想走,不過背後原因一定唔係覺得自己會有機會,Rodgers 講到明 Borini 走係對佢最好,

佢得返兩年約,下季得一年,肯定可以低價返意大利,自己又可以拎高人工,成件事好易理解
離線謝拉傑
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24453  發表于: 2014-09-02
波仔我又真係寧願賣唔成...... 多一個前鋒去打D國內盃賽,等主力可以休息都係好事。

係BR話佢走係最好,但係如果一個認為自己有料既人係為自己打拼,咁件事又好易理解喎!

但係又如果佢真係咁攻心計、算得咁盡、咁為錢,咁由佢啦...... 自古貪財球員都不得善終......(我指球員生涯)
離線謝拉傑
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24454  發表于: 2014-09-02
回 呀威 的帖子
呀威:張相舊年架[表情]
http://www.mirror.co.uk/sport/football/news/luis-suarez-bite-pictures-chelsea-1849193 (2014-09-02 11:43) 

被Fake。
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24455  發表于: 2014-09-02
回 呀威 的帖子
呀威:佢開咁高要求係唔想走,不過背後原因一定唔係覺得自己會有機會,Rodgers 講到明 Borini 走係對佢最好,
佢得返兩年約,下季得一年,肯定可以低價返意大利,自己又可以拎高人工,成件事好易理解 (2014-09-02 13:13) 

我都係傾向相信呢個說法

其實佢上年已經試過, 證明冇咩用, 而qpr.... 比sunderland更加差, 下年又冇國際賽, 講真對佢自己黎講, 去同唔去分別不大....

但從球會而言..... 下季賣, 轉會費起碼少一半....
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24456  發表于: 2014-09-02
回 謝拉傑 的帖子
謝拉傑:波仔我又真係寧願賣唔成...... 多一個前鋒去打D國內盃賽,等主力可以休息都係好事。
係BR話佢走係最好,但係如果一個認為自己有料既人係為自己打拼,咁件事又好易理解喎!
但係又如果佢真係咁攻心計、算得咁盡、咁為錢,咁由佢啦...... 自古貪財球員都不得善終......(我指球員 .. (2014-09-02 13:23) 

佢出場機會真係.... 我諗除左聯賽杯, 其他應該都機會極微....
離線謝拉傑
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24457  發表于: 2014-09-02
BR教仔第一擊,守Corner!

"He [Balotelli] said, 'I don't mark at corners,'" Rodgers said. "Ah, you do now. For the first time in his life, he marked at a corner. Treat him like an adult with responsibility..."
Balotelli cleared one corner against Spurs and went close with his head at the other end as he made a generally impressive, if unscoring, debut.

http://www.espn.co.uk/football/sport/story/339461.html
離線謝拉傑
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24458  發表于: 2014-09-02
Players in
Adam Lallana                     Southampton        £25,000,000        01 Jul, 2014
Emre Can                            B Leverkusen        £10,000,000        03 Jul, 2014
Lazar Markovic                    Benfica        £20,000,000        15 Jul, 2014
Dejan Lovren                      Southampton        £20,000,000        27 Jul, 2014
Divock Origi                         Lille        £10,000,000        29 Jul, 2014
Alberto Moreno Perez        Seville        £12,000,000        16 Aug, 2014
Mario Balotelli                      Milan        £16,000,000        25 Aug, 2014
Total: £113,000,000

Players out
Jakub Sokolik    Yeovil    Free    30 Jun, 2014
Adam Morgan    Yeovil    Free    01 Jul, 2014
Luis Suarez        Barcelona    £75,000,000    16 Jul, 2014
Conor Coady    Huddersfield    Signed    06 Aug, 2014
Pepe Reina            B Munich    Signed    08 Aug, 2014
Martin Kelly            C Palace    Signed    14 Aug, 2014
Jack Robinson    QPR    Signed    28 Aug, 2014
Total: £75,000,000

Players loan in
Javi Manquillo    Atl Madrid    06 Aug, 2014

Players loan out
Sebastian Coates    Sunderland             01 Sep, 2014    
Jack Robinson          Huddersfield             28 Aug, 2014    
Andre Wisdom             West Brom             22 Jul, 2014    
Jordan Ibe                    Derby                    29 Aug, 2014    
Brad Smith                    Swindon             08 Aug, 2014    
Joao Teixeira            Brighton                     15 Aug, 2014    
Oussama Assaidi    Stoke                     01 Sep, 2014    
Iago Aspas                    Seville                     21 Jul, 2014    
Luis Alberto                    Malaga                     29 Jun, 2014    
Divock Origi                Lille                             30 Jul, 2014
離線呀威
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24459  發表于: 2014-09-02
回 謝拉傑 的帖子
謝拉傑:波仔我又真係寧願賣唔成...... 多一個前鋒去打D國內盃賽,等主力可以休息都係好事。
但係又如果佢真係咁攻心計、算得咁盡、咁為錢,咁由佢啦...... 自古貪財球員都不得善終......(我指球員 .. (2014-09-02 13:23) 

新特蘭買佢,佢話想係大城市住,QPR 買佢,又話人工唔岩,QPR 出 58K,佢要 90K,

90K 係一個咩數字?係阿仙奴簽入 Ozil 之前既頂薪,連 Sturridge 同 Sterling 都冇 90K 人工
離線呀威
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24460  發表于: 2014-09-02
回 謝拉傑 的帖子
謝拉傑:Players in
Adam Lallana                     Southampton        £25,000,000        .. (2014-09-02 14:06) 

Arye 有料
離線謝拉傑
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24461  發表于: 2014-09-02
呢個轉會窗真係比以前既成功好多!
離線kenlo
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24462  發表于: 2014-09-03
回 謝拉傑 的帖子
Adam Lallana                     Southampton        £25,000,000        .. (2014-09-02 14:06) 

啱啱見到阿記 16m 買韋碧克... 對比我地 16m買巴神 今年利記買人真係唔錯
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24463  發表于: 2014-09-03
回 呀威 的帖子
呀威:新特蘭買佢,佢話想係大城市住,QPR 買佢,又話人工唔岩,QPR 出 58K,佢要 90K,
90K 係一個咩數字?係阿仙奴簽入 Ozil 之前既頂薪,連 Sturridge 同 Sterling 都冇 90K 人工 (2014-09-02 14:19) 

又其實, 佢而家係35k

(唔係又想幫佢兜) 如果佢真係只為錢, 90k拎唔到, 同人地58k 拉鋸下點都會加到人工

同埋, 去qpr唔係真係對career咁好, 如果係咁, 想用錢黎補償呢個損失, 都理解, 始終簽contract你情我願, 我地當初肯俾4年佢, 佢有權選擇留足4年, 35k 又唔係係好大數目嘅, 我唔會標籤佢做100%貪錢嘅球員.

仲有, qpr唔同我地, samba 120k, remy 90k, 佢target 90k唔出奇, 可能甚至係想用remy個contract類似, 降班就可以平價走, qpr唔肯, 所以雙方就連人工都未開始傾就告吹都未定.... 呢個情況, qpr當然係賴落佢人工個要求到.....

anyway, 背景原因係咩都好啦, 唔理了, 同埋唔覺得佢呢幾個月會有咩機會上陣, 睇黎都係一月 / 七月等賣.....
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24464  發表于: 2014-09-03
回 謝拉傑 的帖子

補充少少,

Conor Coady    Huddersfield  500k
Pepe Reina            B Munich  2m
Martin Kelly            C Palace 1.5m
Jack Robinson    QPR  1m (+ add on)

另外loan alberto 收2m, loan aspas, wisdom, assaidi 各收1m

而lallana係連埋add on先25m (雖然睇落都好可能要俾埋)

d收購同d價錢都幾令人滿意~~ 基本上除左alexis, 其他target都簽到返黎~~