• 588015閱讀
  • 33876回復

◤紅軍研究所◢ - ☆ You'll Never Walk Alone ☆ 永不言敗! [復制鏈接]

上一主題 下一主題
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24555  發表于: 2014-09-21
今場又係BR同隊波一齊俾學費的一場波....

gerrard同lucas同場出現, 真係一再證明係唔work
不過又咁講, allen同can都傷左, 中場選擇有限, 有得揀, BR都唔想.
拆開黎講, lucas只踢左半場, tackles數目已經係全隊最高.... 所以防中位真係好有問題.... 講真gerrard都年事已高, 望佢一星期踢足3場, 仲要係喺可能係球場中對體力要求極高嘅防中位置, 呢個真係唔work.... 第2球就見到佢一直只能望住對方中路推進, 唔知係冇力定冇氣, 竟然冇跟冇迫, 俾對方從容俾到個直線.... 就算唔用lucas打防中位, 喺d對手冇咁強嘅比賽可能試下rossiter都好.... 一週兩賽場場要gerrard打足根本係不可能. 總之防中位呢個問題真係要搞....

防守死球依然冇乜點變, open play防守就仲差左.... 其實上季有suarez狂跑真係幫到好多, 今季前面俾唔到呢d pressure, 就突顯中場冇防守力嘅問題. 今場就係好例子. gerrard全場1 tackle 1 incerception..... 可能真係要考慮用返個 / 買返個防中. 上季因為有suarez, 中場就可以咁安排, 今季睇黎要變了....

第三球又批評sakho嗰下真係好好笑, 落後一球, 剩返幾分鐘, 如果嗰個係west ham個sakho, 我就同意頂個波出界嘅.... 護返個波入黎, 就算真係好似而家咁輸多球, 對個結果都冇咩影響, 保持到控球唔好幫對方浪費時間係正面嘅諗法, 可惜問題係頂返入黎, 倘大嘅中後場竟然一個隊友都冇.... 真係慘情

anyway問題多蘿蘿, 特別係中場, 有排執, 希望到12月執得順嘅時候, 仲可以stay到喺頭四名嘅邊緣啦.... 暫時睇黎都唔敢太樂觀.....
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24556  發表于: 2014-09-21
回 K.B 的帖子
K.B:轉陣係好既 352無問題
但係史達寧打翼衛 令佢遠離左禁區 威脅力差好遠
另外 波連尼 無威脅力
....... (2014-09-21 12:02) 

睇到最後果句, 100+M買人暫時得一件做到野, 算計埋巴神都ok, 真係.........唉, 快D快高長大喇D人
Klopp Best XI. Thank you for all the memories in the last 9 years!!
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24557  發表于: 2014-09-21
回 posouth 的帖子
posouth:睇到最後果句, 100+M買人暫時得一件做到野, 算計埋巴神都ok, 真係.........唉, 快D快高長大喇D人 (2014-09-21 22:42) 

估計要到11月尾12月初先會run得順....
暫時仲有排捱....
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24558  發表于: 2014-09-21
回 sikingthegreat 的帖子
sikingthegreat:今場又係BR同隊波一齊俾學費的一場波....
gerrard同lucas同場出現, 真係一再證明係唔work
不過又咁講, allen同can都傷左, 中場選擇有限, 有得揀, BR都唔想.
拆開黎講, lucas只踢左半場, tackles數目已經係全隊最高.... 所以防中位真係好有問題.... 講真gerrard都年事已高, 望佢一 .. (2014-09-21 13:30) 

gerrard全場1 tackle 1 incerception..................咁驚!!

睇宜家隊長踼, 令我諗起最後一年Alonso的踼法, 只係駁腳+長傳下, 防守唔強, 唔會帶波上. 好似踼少半個的感覺.
Klopp Best XI. Thank you for all the memories in the last 9 years!!
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24559  發表于: 2014-09-22
posouth:gerrard全場1 tackle 1 incerception..................咁驚!! [表情]
睇宜家隊長踼, 令我諗起最後一年Alonso的踼法, 只係駁腳+長傳下, 防守唔強, 唔會帶波上. 好似踼少半個的感覺. (2014-09-21 22:45) 

你講得冇錯~~

不過

以前alonso, 係搭個年青力壯嘅masch....

而家gerrard, 靠晒前面兩個runner + creator, 同埋其他攻擊球員幫佢手做防守, 跑埋佢嗰份....

唉, 一俾人target gerrard就有機會出事.... 上年仲可以失波唔緊要, 前面入返你. 今年如果呢招行唔通.... 後防就要諗下點搞, 即係成個戰術體系唔同晒.... 真係有排執
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24560  發表于: 2014-09-23
又要周中有賽事, 今場Hendo同Sterling有得抖抖喇掛. 俾機會Enrique, Lambert果D
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24561  發表于: 2014-09-23
posouth:又要周中有賽事, 今場Hendo同Sterling有得抖抖喇掛. 俾機會Enrique, Lambert果D (2014-09-23 09:05) 

周中D 杯賽,出副選得啦。對米杜士堡唔駛精銳盡出係話?

周末打吡先至緊要呀。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線謝拉傑
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24562  發表于: 2014-09-23
回 freezefox 的帖子
freezefox:
周中D 杯賽,出副選得啦。對米杜士堡唔駛精銳盡出係話?
周末打吡先至緊要呀。

預計陣容:

Jones

安歷基
沙高
托尼
文基路

馬高域
Suso/Ibe
Lalala
Lucas

林拔
波仔

古仔、軒神受傷。
祖阿倫、GJ、法拿根、史獨未慘癒。
大佬、文基路、Moreno、巴神、路夫雲、米格接近打足開季咁多場。
佢真係出呢個陣打真係唔意外。
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24563  發表于: 2014-09-23
回 謝拉傑 的帖子
謝拉傑:預計陣容:
Jones
....... (2014-09-23 10:57) 

軒神受傷?

離線謝拉傑
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24564  發表于: 2014-09-23
freezefox:軒神受傷?[表情] (2014-09-23 10:58) 

係呀,官網有講......

http://www.liverpoolfc.com/news/latest-news/171198-boss-injury-update-on-phil-and-jordan

Liverpool duo Philippe Coutinho and Jordan Henderson will be assessed this week after Brendan Rodgers confirmed today that the pair have picked up groin and hip injuries respectively.
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24565  發表于: 2014-09-23
回 謝拉傑 的帖子
謝拉傑:係呀,官網有講......
http://www.liverpoolfc.com/news/latest-news/171198-boss-injury-update-on-phil-and-jordan
....... (2014-09-23 11:14) 

死囉………佢都傷埋就大鑊了…………

離線謝拉傑
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24566  發表于: 2014-09-23
freezefox:死囉………佢都傷埋就大鑊了………… (2014-09-23 11:18) 

舊年衝冠就係因為佢消失3場......

今年阿倫同佢同期受傷......

仲大鑊......
離線謝拉傑
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24567  發表于: 2014-09-23
史獨可以趕及對愛記,但我估都係先作後備。

果場波...... Lukaku隨時爆......
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24568  發表于: 2014-09-23
今年都係得個聯賽杯同足總杯可以爭下,出副選系ok,應該都有火!
卑巴神出黎儲下狀態啦
keep walking, keep scoring, let's do it again!!! YNWA
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24569  發表于: 2014-09-23
回 reve 的帖子
reve:今年都係得個聯賽杯同足總杯可以爭下,出副選系ok,應該都有火!
卑巴神出黎儲下狀態啦 (2014-09-23 14:00) 

我覺得波連尼呢D 比佢係杯賽爭取表現,自己可以拎到信心,球隊又多個後備兵力。林拔拍波連尼都OK 架。另外出下安歷基都好哎。佢傷左咁長時間,好需要落場比賽攞番個球感。

一定唔好再出史達寧了!無理由聯賽走去REST 佢,反而杯賽出佢者。另外,成班等上位既後生仔都係望係杯賽上陣爭取表現。都要比D 機會佢地既。佢地出黎都應該好有火。

巴神兩睇啦。係驚佢受傷或者拎牌者。