• 587996閱讀
  • 33876回復

◤紅軍研究所◢ - ☆ You'll Never Walk Alone ☆ 永不言敗! [復制鏈接]

上一主題 下一主題
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24630  發表于: 2014-09-28
回 K.B 的帖子
K.B:身邊有好多中立球迷都覺得巴神唔岩利物浦
我口果句會講: 佢都係打左幾場JE
心裡面就愈覺唔對路
....... (2014-09-28 00:18) 

same..... 好似sturridge咁, make runs in behind defenders..... 其實alexis真係好啱用, 奈何佢唔肯黎

暫時真係睇唔到balo點樣可以配合到我地上年嗰套踢法.... 俾直線走位, 佢就拉後hold ball搵機會遠射.... 除非我地成個進攻體系會變啦, 不過, 機會不大.

我諗買佢只係因為真係需要一個前鋒, 又見佢個價唔貴, 所以就搏一搏....

其實remy真係幾啱用, 係唔知點解最後冇要到佢.....
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24631  發表于: 2014-09-28
回 posouth 的帖子
posouth:贏熱刺之後第一場踼得似樣, 咁樣輸一球非戰之罪, 我地都射咗唔少呢D 50-50波, 係無一球食得咁應. 巴神個球中眉彈走, 愛記個球彈入
YNWA!! Keep住去! (2014-09-27 22:11) 

咁樣失兩分都幾慘.....
不過in transition + 成長期, 係要俾下學費....

希望之後有返sturridge會好d啦.... 呢3星期真係多謝晒hodgson
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24632  發表于: 2014-09-28
回 K.B 的帖子
K.B:我都覺得其實佢同之前係有d唔同 脾氣亦好左d
起馬肯追波幫手迫搶 有下係右路俾3,4個圍住都hold到個波係好好既
....... (2014-09-28 00:54)

我覺得巴神好適合WOR, 佢越打越好, 佢打中鋒好有牽制作用.中鋒唔係下下落禁區頂波, 你估仲係以前咩, 同埋我地冇咩本錢打中鋒高空轟炸,加上打高空轟炸係得當時既史篤城係成功同埋係唔會令隊波有咩進步.

巴神打中鋒我已經覺得佢做到好多中鋒要做既野, 你話成1見佢出黎拎波, 但係佢有好多時起禁區等左好耐都冇人比到波佢, 好似上場對維拉, 我睇左好耐, 好多時佢起禁區,但D隊友都係出面猜猜猜,冇一D直線波比到出黎.

打中鋒冇波果時就要出黎拎波, 咁做一黎可以引到人地中堅跟你, 二黎可以帶多D空間比隊友插入, 佢唔係一味拎沒就自己去, 雖然今場多D, 但佢都成人分波比球友, 我覺得佢分波既視野比好多人更好, 衰D講,我覺得有D隊友跟唔上佢足球智慧, 例如有時佢比D波同走位,隊友又冇作出適當反應.

利記依幾場咁差, 羅SIR好大責任, 上場換走盧卡斯成隊就生左, 證明佢第一個調動係冇用的.第二重用沙高, 今場冇左佢,起碼後場波比到人一種少少既安全感,唔知大家有冇留意, 沙高比波果時, 隻腳次次都鎖得好死,好似好驚比失波咁,冇D信心.

另外就係, 今場其實馬高域打得好麻麻, 好多波或機會都係自己撞下撞咁失左, 打3箭頭,廢左個, 威力就大減.

上林拔唔覺有咩用, 除非打雙箭頭, 林拔打中鋒唔覺得好過巴神, 反而速度拖慢左.

今場換走巴神都係有少少敗筆, 留佢起庮, 人地都要防一防佢, 怕佢D反擊,點知仲希十分鐘左右, 又係換走佢, 上場又係, 波仔踢得生果時又係換林拔出黎, 2場都證明得果咁短時間,佢係對隊波冇咩作用.但羅SIR都係因為換而換.

如果今場馬高域個位係史獨,應該會好D.
[ 此帖被utadahikaru20在2014-09-28 03:37重新編輯 ]
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24633  發表于: 2014-09-28
回 utadahikaru20 的帖子
utadahikaru20:我覺得巴神好適合WOR, 佢越打越好, 佢打中鋒好有牽制作用.中鋒唔係下下落禁區頂波, 你估仲係以前咩, 同埋我地冇咩本錢打中鋒高空轟炸,加上打高空轟炸係得當時既史篤城係成功同埋係唔會令隊波有咩進步.
巴神打中鋒我已經覺得佢做到好多中鋒要做既野, 你話成1見佢出黎拎波, 但係 .. (2014-09-28 03:35) 

換巴神唔知同體力有冇關? 如果唔係表現上唔覺得佢無力, 相反Sterling真係cher唔起了, 打到後期好驚佢老揪或比人撞傷.

馬高其實都係廿歲, 唔係咁鬼貴的話都唔會咁大期望. 佢以前有哂經驗打右翼鋒, 完全發揮唔起.
Klopp Best XI. Thank you for all the memories in the last 9 years!!
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24634  發表于: 2014-09-28
六場得7分.......以前都試過既05/06個陣, 不過當年之後係12場贏11場
Klopp Best XI. Thank you for all the memories in the last 9 years!!
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24635  發表于: 2014-09-28
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24636  發表于: 2014-09-28
回 posouth 的帖子
posouth:By the way, Origi又入波, 3球了 [表情] [表情]
http://www.footytube.com/video/lille-sc-bastia-sep27-301372?ref=tchan_ov_vidgrid (2014-09-28 08:53) 

下季有佢超期待~~

同埋更期待遲d re-visit話佢唔夠quality嗰d posts, 睇返一定笑死
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24637  發表于: 2014-10-02
Liverpool: Mignolet, Manquillo, Lovren, Skrtel, Enrique, Gerrard, Henderson, Coutinho, Sterling, Markovic, Balotelli.
Substitutes: Jones, Toure, Moreno, Lucas, Lallana, Lambert, Borini

BR繼續信任markovic   希望呢場作客, 對方會比較肯攻之下, markovic會易踢d啦

balo.... 唔知夾到我地d quick passing未呢.... 定係仲係hold住, 帶一輪, 然後推大位射....

gerrard依然係唔使抖....

sturridge今場仲未得.... weekend都唔知出唔出佢好, 一陣weekend打正選, hodgson一定即刻召佢入隊.... 到時就.....
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24638  發表于: 2014-10-02
個form差到
keep walking, keep scoring, let's do it again!!! YNWA
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24639  發表于: 2014-10-02
睇左史O off side goal 之後就彩唔到了
離線TuNg
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24640  發表于: 2014-10-02
球球都係輪住死扭
離線TuNg
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24641  發表于: 2014-10-02
又輸死球
離線呀威
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24642  發表于: 2014-10-02
今日踢得最好古天奴,換走佢,Sterling 差到........ 仲留係場上,最好陣間幫手追平
離線呀威
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24643  發表于: 2014-10-02
又一球啦 sterling,今晚幫佢整個失誤片都可以整成分鐘
離線TuNg
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24644  發表于: 2014-10-02
sterling