• 587753閱讀
  • 33876回復

◤紅軍研究所◢ - ☆ You'll Never Walk Alone ☆ 永不言敗! [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25650  發表于: 2016-11-07
http://www.bbc.com/sport/football/37891533?ns_mchannel=social&ns_campaign=bbc_match_of_the_day&ns_source=facebook&ns_linkname=sport

睇BBC篇野話, 利記踼咗11場, 有成10個人入過波, 仲要史毒都未開齋!
Klopp Best XI. Thank you for all the memories in the last 9 years!!
離線謝拉傑
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25651  發表于: 2016-11-07
正式坐正啦!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25652  發表于: 2016-11-07
回 posouth 的帖子
posouth:http://www.bbc.com/sport/football/37891533?ns_mchannel=social&ns_campaign=bbc_match_of_the_day&ns_source=facebook&ns_linkname=sport
睇BBC篇野話, 利記踼咗11場, 有成10個人入過波, 仲要史毒都未開齋!
[表情] [表情]  (2016-11-07 09:56) 

史毒真係好陰公。尋晚中眉中柱咩都中哂。入黎踢個一陣四次射門了!

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25653  發表于: 2016-11-07
posouth:http://www.bbc.com/sport/football/37891533?ns_mchannel=social&ns_campaign=bbc_match_of_the_day&ns_source=facebook&ns_linkname=sport
[表情] [表情]  (2016-11-07 09:56) 

利記個進攻模式係全民皆兵。

佳尼同米拿都殺到好前,下下都落底,將成條攻擊線拉到好前,有佢兩個引球進攻,LALALA、古天奴、文尼、法明奴全部可以走位接應,進唔到既,橫傳有軒達臣或CAN 接應玩轉邊,所以利記每次進攻都係好立體,好多人參予。造成人人都有機會助攻同射門。真真正正全民皆兵。呢種進攻模式真係好駭人。防守個隊都幾頭痕。

離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25654  發表于: 2016-11-07
回 freezefox 的帖子
freezefox:利記個進攻模式係全民皆兵。
佳尼同米拿都殺到好前,下下都落底,將成條攻擊線拉到好前,有佢兩個引球進攻,LALALA、古天奴、文尼、法明奴全部可以走位接應,進唔到既,橫傳有軒達臣或CAN 接應玩轉邊,所以利記每次進攻都係好立體,好多人參予。造成人人都有機會助攻同射門。真 .. (2016-11-07 11:14) 

之前成日除咗古仔都無人有能力做波, 佢一熄火全隊熄火. 宜家個波落係Firmino, Mane, Lalala, 幾個都爆信心, 唔係齋駁下腳橫傳當交貨, 有膽有力殺上去. 整體覺得進攻速度快咗好多, 人地未擺好個陣就衝. 季初對Burnley果陣得possession, 但行軍速度慢, 人地有機會排兩條防線, open play咬都咬唔入.

宜家仲要死球角球都試入波, 抵有咁既比數!  
Klopp Best XI. Thank you for all the memories in the last 9 years!!
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25655  發表于: 2016-11-07
報導話, 上次利記坐榜首已經係2.5年前.

.........................仲要係和咗水晶宮3:3, 同日曼城贏波反超前利記2分, 造就最後季尾飲恨第二, 果場
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25656  發表于: 2016-11-07
posouth:之前成日除咗古仔都無人有能力做波, 佢一熄火全隊熄火. 宜家個波落係Firmino, Mane, Lalala, 幾個都爆信心, 唔係齋駁下腳橫傳當交貨, 有膽有力殺上去. 整體覺得進攻速度快咗好多, 人地未擺好個陣就衝. 季初對Burnley果陣得possession, 但行軍速度慢, 人地有機會排兩 .. (2016-11-07 12:31) 

以前古仔射十腳有九腳係飛機!

宜家射十球,球球都有威脅!佢既進步真係唔講得笑。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25657  發表于: 2016-11-07
posouth:之前成日除咗古仔都無人有能力做波, 佢一熄火全隊熄火. 宜家個波落係Firmino, Mane, Lalala, 幾個都爆信心, 唔係齋駁下腳橫傳當交貨, 有膽有力殺上去. 整體覺得進攻速度快咗好多, 人地未擺好個陣就衝. 季初對Burnley果陣得possession, 但行軍速度慢, 人地有機會排兩 .. (2016-11-07 12:31) 

反擊速度快得驚人。而且往往係幾線突襲,左中右三路一齊殺上去。呢種反擊,我記得只有亨利在陣,全盛時期既阿仙奴先見過!

離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25658  發表于: 2016-11-07
freezefox:以前古仔射十腳有九腳係飛機!
宜家射十球,球球都有威脅!佢既進步真係唔講得笑。 (2016-11-07 12:43) 

睇緊精華時都諗緊, 係咪有教練同佢苦練射地波? 少咗好多浪射, 下下真係
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25659  發表于: 2016-11-07
freezefox:
反擊速度快得驚人。而且往往係幾線突襲,左中右三路一齊殺上去。呢種反擊,我記得只有亨利在陣,全盛時期既阿仙奴先見過!

都係咁諗X2~! 好有阿記味, 唯一係比阿記更夠膽起腳, 50-50就射咗先, 救到都仲有50-50機會隊友執番補射.

另外Sadio Mane真係堅, 今日入兩球都唔似一隻快翼既典型入球, 一下咁靚既頭鎚, 一下門前把握得timing咁好既撞射, 似前鋒先有既質素! 佢同Firmino兩個, 真係能翼能鋒, 癲!
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25660  發表于: 2016-11-07
死, 唔想訓, 吹多句.

近呢十幾年能夠排第二, 08/09係靠G8+T9呢個超班組合, 13/14係靠SAS, 今季又有番少少呢種feel. 但第一次唔係靠一兩個天才, 係靠幾個B+頭A-尾級數既球員, 靠團體努力, 打番呢個咁好既局番黎.

可能好似賓sir話齋, 佢既理想唔係隊波有個入30球既球星, 而係有幾個入到15球既進攻球員.
離線ArSo
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25661  發表于: 2016-11-07
freezefox:以前古仔射十腳有九腳係飛機!
宜家射十球,球球都有威脅!佢既進步真係唔講得笑。 (2016-11-07 12:43) 

隊波順,個個都係神人
離線ArSo
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25662  發表于: 2016-11-07
大家好快會中高普毒
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25663  發表于: 2016-11-07
posouth:死, 唔想訓, 吹多句.
近呢十幾年能夠排第二, 08/09係靠G8+T9呢個超班組合, 13/14係靠SAS, 今季又有番少少呢種feel. 但第一次唔係靠一兩個天才, 係靠幾個B+頭A-尾級數既球員, 靠團體努力, 打番呢個咁好既局番黎.
可能好似賓sir話齋, 佢既理想唔係隊波有個入30球既球星, 而係有幾 .. (2016-11-07 13:15) 

其實你身處何地?

今季其實係靠高普。我第一次真真正正感受到領隊既重要性同作用。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25664  發表于: 2016-11-07
回 ArSo 的帖子
ArSo:大家好快會中高普毒[表情] (2016-11-07 14:15)

有高普做領隊其實真係一種幸福。佢唔係單單為球隊爭取一季半季既好成績,佢仲會為球隊長遠既發展作考慮。亦會為球隊注入熱情同生命力!睇利記比賽宜家變得係一種賞心樂事。

睇車路士都係。上幾季既車路士,真係唔想睇。今季車路士既打法爽快得多了。球迷睇波係求娛樂者。要睇大巴既話,我去巴士總站睇好過啦。